• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Marcipanbolde

Marcipanbolde

billederesultat for hjemmelavede marcipanbolde
Hjemmelavede marcipanbolde, der laves af marcipan og chokolade. Det er populær konfekt, og de rulles i flormelis for at få det velkendte udtryk. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  22. november 2024 - Udgivet:  20. december 2020

Del gerne:
302
SHARES
FacebookMessenger302PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på hjemmelavede marcipanbolde. Lækre og sprøde kugler med marcipan, der overtrækkes med chokolade og vendes i flormelis.
  2. Opskrift på marcipanbolde
  3. Marcipanbolde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på hjemmelavede marcipanbolde. Lækre og sprøde kugler med marcipan, der overtrækkes med chokolade og vendes i flormelis.

Hvis du også holder af de lækre marcipanbolde med marcipan og chokolade, ja så er den gode nyhed, at dem kan nemt lave selv.

Her trilles kugler af marcipan, der overtrækkes med en god og mørk chokolade, inden kuglerne vendes i æggehvide og sukker.

Det er faktisk meget nemt at lave de populære konfektkugler, og her er den gode grundopskrift.

Du kan også tilsætte lidt smag til marcipanen, og det kan eks. være lidt revet appelsinskal, Grand Marnier, Cointreau eller andet. Men så er det mere en voksenudgave af marcipanboldene.

Konfekten er lavet efter inspiration fra de klassiske snebolde fra Toms, men jeg har fået at vide af Toms, der er en stor, dansk chokoladekoncern, at jeg ikke må kalde dem snebolde, da de har rettighederne til navnet. Så derfor hedder de marcipanbolde. God fornøjelse.

Vild med søde sager? Så er der mere her:

  • Havregrynskugler
  • Hjemmelavede marcipansnitter
  • Julekonfekt

Opskrift på marcipanbolde

billederesultat for hjemmelavede marcipanbolde

Marcipanbolde

Her får du min opskrift på hjemmelavede marcipanbolde. Lækre og sprøde kugler med marcipan, der overtrækkes med chokolade og vendes i flormelis.
Bedømmelse
4.8 fra 60 stemmer
RetSøde sager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 10 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 100 g marcipan
  • 100 g chokolade - mørk
  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide
  • 100 g flormelis
  • 10 træpinde - tandstikkere eller små bambusspyd

Fremgangsmåde

  • Vej marcipan af i stykker på 10 gram, og tril dem til kugler. Du kan sagtens lave dem større, men jeg synes de hjemmelavede marcipanbolde er bedst med den størrelse. Læg dem på et fad med bagepapir.
  • Du får de bedste marcipanbolde, hvis du nu lader marcipankuglerne ligge og tørre i et par timer. men du kan også hoppe videre til næste punkt allerede nu. Konfekten bliver bare en tand bedre, når marcipanen får lov til at tørre lidt.
  • Den mørke chokolade smeltes i en lille gryde eller i mikroovn. Jeg synes det nemmeste er at gøre det i mikroovnen, og gerne i en lille skål, hvor det er nemmere at dyppe marcipankuglerne i chokoladen.
  • Nu kommer det smarte trick når du laver de hjemmelavede marcipanbolde. Sæt forsigtigt en tandstikker eller et knækket bambusspyd i hver marcipankugle.
  • Dyp derefter kuglerne i den smeltede chokolade, dryp godt af og stik pinden i en lille papkasse. Nu kan de stå og tørre her, og dermed undgår du "fødder" på din chokolade. Lad chokoladen stivne helt.
  • Kom pasteuriseret æggehvide i en lille skål, og flormelis i en anden.
  • Er der tapper af chokolade på dine kugler, kan du nemt lige fjerne dem med en kniv. De skal helst være helt rundt.
  • Vend nu kuglerne grundigt i æggehvide, dryp lidt af, og vend dem derefter i flormelis, så sneboldene nu faktisk ligner rigtige marcipanbolde, Lad dem stadig sidde på pinden og tørre.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
139
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Natrium
 
10
mg
0
%
Kalium
 
61
mg
2
%
Kulhydrater
 
21
g
7
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
19
g
21
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
1
IU
0
%
Calcium
 
9
mg
1
%
Jern
 
0.5
mg
3
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Når dine hjemmelavede marcipanbolde er tørre, trækkes de nemt og forsigtigt af pindene, og lægges i en skål eller anden beholder.

Kan nu spises straks - eller opbevares på køl.

Helt perfekte som julekonfekt - eller resten af året, når du trænger til lidt sødt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    november 22, 2023 at 10:00 am

    Hej Holger. Man kan også bruge en flamingo plade, hvor man trækker madfilm over. Det er let at stikke i. Efter brug fjernes filmen og pladen kan bruges igen og igen. Jeg bruger den til alt konfekt der skal overtrækkes. Håber andre kan få glæde af Ideen 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 22, 2023 at 10:03 am

      Hej Lone
      Mange tak for det gode råd - som hermed er givet videre. Det er da genialt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Snurre

    december 25, 2020 at 4:00 pm

    Hey Holger
    Endnu en fed opskrift ud af mange.
    Jeg har lige et lille trick til tørring af kuglerne. Det kan være lidt svært at stikke spydene i en papkasse, det kan være noget nemmere at bruge et par halverede bagekartofler 😉

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required