Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Smørstegte jordskokker

Smørstegte jordskokker

Smørstegte jordskokker er gode at servere til blandt andet bøffer og andet oksekød. Jordskokkerne pandesteges i smør med timian og lidt citronsaft. Foto: Madensverden.dk.
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
174
DELINGER
Facebook174PinterestSMSEmailMessenger

Smørstegte jordskokker på panden er virkelig lækkert og nemt tilbehør. Jordskokkerne steges møre i smør med timian og lidt citronsaft.

Smørstegte jordskokker er nemt og sundt tilbehør, hvor de lækre rødder bevarer deres nøddeagtige smag, når du steger dem.

Jordskokkerne passer super godt som tilbehør til bøffer og oksestege som culottesteg, men de kan selvfølgelig også serveres til andre retter, for eksempel vegetarretter.

Rødderne er nemme at tilberede på panden, og opskriften er til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Jordskokkesuppe
  • Jordskokkepuré
  • Jordskokkechips

Opskrift på smørstegte jordskokker

Smørstegte jordskokker med timian

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Smørstegte jordskokker på panden er virkelig lækkert og nemt tilbehør. Jordskokkerne steges møre i smør med timian og lidt citronsaft.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g jordskokker
  • 20 g smør
  • 1 håndfuld timian (frisk)
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Jordskokker skrubbes grundigt med en børste under rindende vand. Du behøver ikke skrælle jordskokkerne, men sørg for at de er helt fri for jord.
  2. Del dem så i mindre både med en skarp kniv.
  3. Smelt smørret på en pande ved høj varme, og lad det bruse af.
  4. Når smørret er nøddebrunt kommes jordskokkerne på panden.
  5. Steg jordskokkerne i 7-10 minutter, afhængig af hvor sprøde og hvor meget bid du ønsker i dem.
  6. Vend dem jævnligt rundt på panden.
  7. Efter fem minutter tilsættes frisk timian og et par spiseskefulde citronsaft.
  8. Når de smørstegte jordskokker er færdigstegte, krydres de med lidt salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier129kcalKulhydrater22gProtein3gFedt4gMættet fedt3gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.2gKolesterol11mgNatrium619mgKalium547mgKostfibre2gSukker12gVitamin A162IUVitamin C8mgCalcium21mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Anret smørstegte jordskokker til for eksempel culottesteg, oksefilet eller en t-bone.

Jordskokker kan også bages i ovnen. Flæk dem i mindre både, og vend dem med olie, timian og citronsaft.

Derefter skal de bages i cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft eller 220 almindelig over- og undervarme. Drys med lidt salt og peber inden servering.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required