Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Smagsneutral olie

Hvad er smagsneutral olie til bagning af kager og brød?

Smagsneutral olie bruges blandt andet til bagning af brød og kager, og her kan du eks. bruge majsolie eller solsikkeolie. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS
Indhold
  • 4 olier uden smag
  • Kommentarer

Flere brugere har spurgt hvad en smagsneutral olie er, og det skyldes at der ofte i opskrifter står, at man skal anvende en olie uden smag.

Typisk anvendes smagsneutrale olier til bagning af brød og kager, herunder blandt andet i den populære black magic kage eller de luftige brombærmuffins.

Og her duer det ikke med en olie, der smager af for meget, hvilket gør at eks. en olivenolie ikke kan bruges.

4 olier uden smag

Derfor skal du anvende en smagsneutral olie, og det kan eksempelvis være en af disse olier:

  • Vindruekerneolie
  • Solsikkeolie
  • Koldpresset rapsolie
  • Majsolie

Personligt plejer jeg at bruge en solsikkeolie til bagning af brød og kager, men de øvrige er også fine.

Jeg synes dog, at solsikkeolien fungerer perfekt i en kagedej.

Formålet med en smagsneutral olie er, at olien tilfører fedtstof til dejen, men altså uden at afgive smag.

Se også disse artikler:

  • Sådan skifter du smør ud med olie når du bager
  • Madolie - se hvad du skal bruge de forskellige olier til
  • Derfor skal du ikke spise palmeolie
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lars Pedersen skriver

    juli 22, 2025 at 9:28 am

    Hej Holger vi sidder her med bogen om bagermester Hardys bedste opskrifter, som du har været med til at skrive. I opskriften på kanelsnegle er der PRIMAT med . Google henviser til aber og det tviver vi på er med i ... Kan du mon hjælpe?
    Vi har sat gang i surdejen for at prøve vesterhavsbrød og kerner sat i blød til børnetrekornsbrød , dem husker jeg fra min barndom på Nørre Nebel skole.
    Mvh Lars og Monika Pedersen

    Svar
  2. Jan Sørensen skriver

    april 27, 2024 at 8:26 am

    Ca 20% af befolkningen kan smage rapsolie, og en del af os kan ikke lide det. Derfor spiser jeg ikke smør-olieprodukter, da de har den ubehagelige bismag af rapsolie

    Svar
  3. Helle Beyer-Lassen skriver

    februar 05, 2024 at 8:32 am

    Hej Holger

    Kan man udskifte smørret i kager med en smagsneutral olie

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 05, 2024 at 9:23 am

      Hej Helle
      et kan du sagtens - og jeg gør det ofte. Jge bruger gerne en solsikkeolie. Du kan læse mere om det her: https://madensverden.dk/saadan-skifter-du-smoer-ud-med-olie-naar-du-bager/
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Jan Sørensen skriver

    februar 04, 2024 at 11:25 am

    Så vidt jeg kan skønne, er vi ca 20% der kan smage rapsolie. Og i min mund smager det grimt. Derfor udngår jeg blandingsprodukter som Kærgården og Smørbart

    Svar
  5. Jonas Nielsen skriver

    december 29, 2023 at 5:06 pm

    Hvor kan man købe raffineret rapsolie som privatperson? Synes det er svært at finde. Godt nytår.

    Svar
  6. Jan Sørensen skriver

    oktober 22, 2022 at 11:49 am

    Så vidt jeg kan regne ud kan ca. 20% af os godt smage rapsolie. Personligt kan jeg ikke lide smagen og undgår det, ligesom jeg undgår blandingsprodukter med rapsolie

    Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.