Hvad er smagsneutral olie til brug i dej, når du bager kager og brød? Her kan du se hvilke olier uden smag, du kan bruge til bagning.
Oversigt over indhold
Flere brugere har spurgt hvad en smagsneutral olie er, og det skyldes at der ofte i opskrifter står, at man skal anvende en olie uden smag.
Typisk anvendes smagsneutrale olier til bagning af brød og kager, herunder blandt andet i den populære black magic kage eller de luftige brombærmuffins.
Og her duer det ikke med en olie, der smager af for meget, hvilket gør at eks. en olivenolie ikke kan bruges.
4 olier uden smag
Derfor skal du anvende en smagsneutral olie, og det kan eksempelvis være en af disse olier:
- Vindruekerneolie
- Solsikkeolie
- Koldpresset rapsolie
- Majsolie
Personligt plejer jeg at bruge en solsikkeolie til bagning af brød og kager, men de øvrige er også fine.
Jeg synes dog, at solsikkeolien fungerer perfekt i en kagedej.
Formålet med en smagsneutral olie er, at olien tilfører fedtstof til dejen, men altså uden at afgive smag.
Se også disse artikler:
- Sådan skifter du smør ud med olie når du bager
- Madolie - se hvad du skal bruge de forskellige olier til
- Derfor skal du ikke spise palmeolie
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Lars Pedersen skriver
Hej Holger vi sidder her med bogen om bagermester Hardys bedste opskrifter, som du har været med til at skrive. I opskriften på kanelsnegle er der PRIMAT med . Google henviser til aber og det tviver vi på er med i ... Kan du mon hjælpe?
Vi har sat gang i surdejen for at prøve vesterhavsbrød og kerner sat i blød til børnetrekornsbrød , dem husker jeg fra min barndom på Nørre Nebel skole.
Mvh Lars og Monika Pedersen
Jan Sørensen skriver
Ca 20% af befolkningen kan smage rapsolie, og en del af os kan ikke lide det. Derfor spiser jeg ikke smør-olieprodukter, da de har den ubehagelige bismag af rapsolie