Se den dejlige opskrift på små yoghurtbrød, der bliver luftige og sprøde. Yoghurtbrød er gode som små kuvertbrød - eller bare til at nyde.
Du skal prøve disse små yoghurtbrød, er aldeles fremragende til mad.
Brødene æltes grundigt, bages godt igennem, og pensles med vand lige når de kommer ud af ovnen.
I denne opskrift er anvendt en røremaskine, men brødene kan selvfølgelig også æltes i hånden. Men vær opmærksom på, at de skal æltes længe og grundigt!
Opskriften giver 16 små kuvertbrød. Se også min opskrift på verdens bedste boller.
Opskrift på små yoghurtbrød
Små yoghurtbrød - hjemmebagte kuvertbrød
Ingredienser
- 2,5 dl vand - lunkent
- 30 g gær
- 100 g speltmel - fuldkorn
- 300 g hvedemel - med 12% protein
- 4 spsk yoghurt - naturel
- 2 spsk olivenolie
- 1,5 tsk salt
- 1,5 tsk sukker
Fremgangsmåde
- Kom lunkent vand op i skålen til røremaskinen, og smuldr gæren i. Rør gæren ud, og ælt derefter fuldkorns speltmel i.
- Så tilsættes yoghurt, olivenolie, salt og sukker, indenhvedemelet gradvist æltes i. Tag lidt ad gangen, og ælt dejen igennem i 15 minutter.
- Først ved høj hastighed, og de sidste 7-8 minutter ved lav hastighed, så dejen efterhånden slipper skålen.
- Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve i 45 minutter.
- Hæld dejen ud på etmeldrysset bord, og del den i 16 lige store stykker, som sættes på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand, og lad yoghurtbrødene hæve i yderligere 45 minutter under et viskestykke.
- Forvam ovnen til 225 grader varmluft, og bag brødene i cirka 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag dem ud af ovnen, hvor de straks pensles med vand og stilles på en rist til afkøling.
Se også mine opskrifter på:
Valnøddeboller - opskrift på boller med valnødder
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Linda L.
Virkelig lækre brød, der passer perfekt som en lille forret med smør inden maden 🙂
Jolanda
Jeg havde ikke speltmel, men brugte i stedet for grahamsmel. De blev rigtig gode. Tak for opskriften.
Rune
Der er noget galt. Den dej er ikke meget tykkere end den yoghurt der er kommet i.
Maria Madum
Den mel mængde passer slet ikke til de yoghurt kuvertbrød