• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Vintergryde

Vintergryde

billederesultat for slagtermesterens vintergryde
Slagtermesterens vintergryde er en virkelig lækker gryderet med oksekød, paprika og grøntsager. Det vigtige ved opskriften er, at grøntsagerne først tilsættes til sidst, og derved bevarer smag og udseende. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  12. marts 2022

Del gerne:
957
SHARES
FacebookMessenger957PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Vintergryde er en langtidssimret gryderet med oksekød og grøntsager. Retten er nem at lave og den kan serveres med ris eller kartoffelmos.
  2. Opskrift på vintergryde
  3. Vintergryde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Servering
Gå til opskrift

Vintergryde er en langtidssimret gryderet med oksekød og grøntsager. Retten er nem at lave og den kan serveres med ris eller kartoffelmos.

Her får du opskriften på slagtermesterens vintergryde, der skal simre i et par timer.

Lavet med godt oksekød, champignon, gulerødder og peberfrugt.

For at bevare både smag og konsistens i grøntsagerne, er det vigtigt at de først tilsættes til sidst.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på disse gryderetter:

  • Gullasch med mos
  • Bouef bourguignon
  • Bøf Stroganoff

Opskrift på vintergryde

billederesultat for slagtermesterens vintergryde

Vintergryde

Vintergryde er en langtidssimret gryderet med oksekød og grøntsager. Retten er nem at lave og den kan serveres med ris eller kartoffelmos.
Bedømmelse
4.8 fra 28 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 2 timer timer 20 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 600 g oksekød - i strimler
  • 1 spsk smør
  • 3 tsk paprika
  • 2,5 dl oksefond
  • 2 laurbærblade
  • 250 g champignon
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 gulerødder
  • 2,5 dl fløde
  • gastrik
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Oksekødet duppes tørt med et stykke køkkenrulle, så det ikke smider for meget væske under bruningen.
  • Varm en stegegryde op ved høj varme. Kom en spisefuld smør i og når det er smeltet lægges halvdelen af oksekødet i gryden.
  • Vend lidt med at vende det eller røre rundt, så kødet får den rigtige stegeskorpe. Brun det så godt af på alle sider og læg til side. Brun på samme måde næste halvdel af kødet.
  • Kom så den første mængde kød tilbage i gryden og tilsæt paprika. Lad det svitse kort.
  • Så hældes oksefond ved, og der kommes et par laurbærblade i gryden.
  • Skru ned for varmen, læg låg på og lad nu kødet simre stille og roligt i et par timer. Du skal ikke gøre noget.
  • Champignon rengøres, deles i kvarte og svitses godt af på en varm pande. Peberfrugt skæres i tynde strimler og gulerødder i tynde og skrå skiver.
  • Nu har kødet simret i et par timer, og nu kommes champignon, peberfrugt og gulerødder i gryden.
  • Tilsæt også fløde og et par spiseskefulde gastrik, vend det hele let rundt og læg låget på igen. Lad nu retten simre i yderligere 20 minutter så gulerødderne er næsten møre.
  • Smag din vintergryde til med salt og peber. Eventuelt også lidt mere gastrik. Du kan også jævne gryderetten med en smule Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
497
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
19
g
119
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
171
mg
57
%
Natrium
 
865
mg
38
%
Kalium
 
1103
mg
32
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
39
g
78
%
Vitamin A
 
9700
IU
194
%
Vitamin C
 
47
mg
57
%
Calcium
 
96
mg
10
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Servering

Den færdige vintergryde serveres med enten kogte basmati ris eller en smørfyldt og cremet kartoffelmos.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christian johansen

    januar 12, 2022 at 12:36 pm

    Super fin ret massere af smag og nem at lave og tager ikke så lang tid jeg brugte resterne fra en oksemørbrad så simretiden var kun 40 minutter totalt

    Svar
  2. Kenneth

    december 09, 2019 at 5:11 pm

    Jeg kom til at udtrykke mig forkert. Ville spørge, om oksefond er noget man selv laver til retten, eller om det kan købes? 🙂
    Hvis det selv skal laves, kunne det være super med en guide til det 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 09, 2019 at 5:31 pm

      Hej igen Kenneth
      Det er helt ok 🙂
      Har du god tid, kan du sagtens selv lave en oksefond - opskriften er her: https://madensverden.dk/saadan-laver-du-oksefond-opskrift-med-video/
      Men du kan også bare købe en god fond.
      Håber det hjælper.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Kenneth

    december 09, 2019 at 12:15 pm

    Opakriften nævner først kalvefond på det tidspunkt det skal bruges? Laver man det selv, eller kan det nævnes?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 09, 2019 at 2:47 pm

      Hej Kenneth
      Tak fordi du er vågen - oksefond var blevet til kalvefond, men det er rettet nu 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  4. Hanne Dreisig

    november 24, 2019 at 5:28 pm

    Da jeg har fået ny e-mail adresse - se oven for - og er MEGET glad for de lækre op

    Har fået ny e-mail adresse - se oven for!!
    Vil så mødigt gå glip af de lækre opskrifter!!

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required