Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Vintergryde

Slagtermesterens vintergryde med grøntsager

billederesultat for slagtermesterens vintergryde
4.8 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
958
SHARES
FacebookMessenger958PinterestEmailSMS
Indhold
  • Vintergryde
  • Opskrift på vintergryde
  • Servering
  • Kommentarer

Vintergryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 28 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t 20 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 30 minutter min
Vintergryde er en langtidssimret gryderet med oksekød og grøntsager. Retten er nem at lave og den kan serveres med ris eller kartoffelmos.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g oksekød i strimler
  • 1 spsk smør
  • 3 tsk paprika
  • 2,5 dl oksefond
  • 2 laurbærblade
  • 250 g champignon
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 gulerødder
  • 2,5 dl fløde
  • gastrik
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Oksekødet duppes tørt med et stykke køkkenrulle, så det ikke smider for meget væske under bruningen.
  2. Varm en stegegryde op ved høj varme. Kom en spisefuld smør i og når det er smeltet lægges halvdelen af oksekødet i gryden.
  3. Vend lidt med at vende det eller røre rundt, så kødet får den rigtige stegeskorpe. Brun det så godt af på alle sider og læg til side. Brun på samme måde næste halvdel af kødet.
  4. Kom så den første mængde kød tilbage i gryden og tilsæt paprika. Lad det svitse kort.
  5. Så hældes oksefond ved, og der kommes et par laurbærblade i gryden.
  6. Skru ned for varmen, læg låg på og lad nu kødet simre stille og roligt i et par timer. Du skal ikke gøre noget.
  7. Champignon rengøres, deles i kvarte og svitses godt af på en varm pande. Peberfrugt skæres i tynde strimler og gulerødder i tynde og skrå skiver.
  8. Nu har kødet simret i et par timer, og nu kommes champignon, peberfrugt og gulerødder i gryden.
  9. Tilsæt også fløde og et par spiseskefulde gastrik, vend det hele let rundt og læg låget på igen. Lad nu retten simre i yderligere 20 minutter så gulerødderne er næsten møre.
  10. Smag din vintergryde til med salt og peber. Eventuelt også lidt mere gastrik. Du kan også jævne gryderetten med en smule Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand.

Næringsindhold

Kalorier497kcalKulhydrater11gProtein39gFedt33gMættet fedt19gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.1gKolesterol171mgNatrium865mgKalium1103mgKostfibre3gSukker7gVitamin A9700IUVitamin C47mgCalcium96mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på vintergryde

Her får du opskriften på slagtermesterens vintergryde, der skal simre i et par timer.

Lavet med godt oksekød, champignon, gulerødder og peberfrugt.

For at bevare både smag og konsistens i grøntsagerne, er det vigtigt at de først tilsættes til sidst.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på disse gryderetter:

  • Gullasch med mos
  • Bouef bourguignon
  • Bøf Stroganoff

Servering

Den færdige vintergryde serveres med enten kogte basmati ris eller en smørfyldt og cremet kartoffelmos.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christian johansen skriver

    januar 12, 2022 at 12:36 pm

    Super fin ret massere af smag og nem at lave og tager ikke så lang tid jeg brugte resterne fra en oksemørbrad så simretiden var kun 40 minutter totalt

    Svar
  2. Kenneth skriver

    december 09, 2019 at 5:11 pm

    Jeg kom til at udtrykke mig forkert. Ville spørge, om oksefond er noget man selv laver til retten, eller om det kan købes? 🙂
    Hvis det selv skal laves, kunne det være super med en guide til det 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 09, 2019 at 5:31 pm

      Hej igen Kenneth
      Det er helt ok 🙂
      Har du god tid, kan du sagtens selv lave en oksefond - opskriften er her: https://madensverden.dk/saadan-laver-du-oksefond-opskrift-med-video/
      Men du kan også bare købe en god fond.
      Håber det hjælper.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Kenneth skriver

    december 09, 2019 at 12:15 pm

    Opakriften nævner først kalvefond på det tidspunkt det skal bruges? Laver man det selv, eller kan det nævnes?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 09, 2019 at 2:47 pm

      Hej Kenneth
      Tak fordi du er vågen - oksefond var blevet til kalvefond, men det er rettet nu 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  4. Hanne Dreisig skriver

    november 24, 2019 at 5:28 pm

    Da jeg har fået ny e-mail adresse - se oven for - og er MEGET glad for de lækre op

    Har fået ny e-mail adresse - se oven for!!
    Vil så mødigt gå glip af de lækre opskrifter!!

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required