Min opskrift på en god skinkegryde med bacon, der simrer en times tid. Gryderetten indeholder også bacon, pølser, gulerødder og tomater.
Skinkegryde med bacon er en nem hverdagsret, da den stort set passer sig selv, mens den simrer i gryden.
Skinketern brunes godt af, og det samme med bacontern. Skinkegryden er god sammen med kogte ris, men en god kartoffelmos er også en populær følgesvend.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på skinkegryde med bacon
Skinkegryde med bacon, pølser og gulerødder
Ingredienser
- 400 gram skinketern
- 150 gram bacon - i tern
- 2 bundter forårsløg
- 3 deciliter hønsefond
- 500 gram hakkede tomater
- 4 gulerødder
- 3 pølser
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt persille
Sådan gør du
- Kom lidt smør i en varm stegegryde, og brun skinketern godt og grundigt på alle sider. Husk, at stegeskorpe giver god smag til din skinkegryde. Hæld de afbrunede skinketern over på en tallerken.
- Brun derefter bacontern, og kom derefter groftsnittede forårsløg ved. Lad det svitse et par minutter.
- Så hældes hakkede tomater ved sammen med hønsefond og skinketern, og der lægges låg på gryden. Skru ned for varmen, og lad nu skinkegryden simre i 45 minutter.
- Skær gulerødder ud i mindre tern, og kom dem ved efter 45 minutter. Kog videre i endnu 10 minutter, hvorefter pølser i mindre stykker kommes i, og koger med de sidste fem minutter. Så den samlede kogetid på skinkegryde er altså en time.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og vend friskhakket persille i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Server skinkegryde med bacon sammen med kartoffelmos eller kogte ris.
Se også disse opskrifter:
Gert
SKINKEGRYDE MED BACON, PØLSER OG GULERØDDER.
Hvornår skal skinketernene i igen?
Holger Rørby Madsen
Hej Gert
Tak for det - og opskriften er nu opdateret. Du kommer skinketernene tilbage i gryden sammen med de hakkede tomater.
Alt det bedste
Holger