Opskrift på en mør og saftig skinkeculotte med sennep. Skinkeculotten steges i ovnen indtil den har en kernetemperatur på 65 grader.
Skinkeculotte med sennep og rosmarin en lækker steg til aftensmad, og så er den nem at lave.
Du kan med fordel lade skinkeculotten salte i op mod en times tid inden stegning i ovnen, men mindre tid kan også gøre det.
Se også: Flæskesteg i ovn med sprød svær (den sikre opskrift)
Opskriften er beregnet til fire personer. Rester er fine til en biksemad.
Opskrift på skinkeculotte med sennep
Skinkeculotte med sennep og rosmarin
Ingredienser
- 700 g skinkeculotte
- 2 tsk sennep
- 1 tsk rosmarin - tørret
- 2 tsk salt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skinkeculotten ridses i ruder i fedtlaget, og saltes derefter på begge sider. Lad den trække en halv eller hel time.
- Smør så stegen ind i sennep, og drys rosmarin på fedtet foroven. Krydres også med lidt friskkværnet peber.
- Læg skinkeculotten i et ildfast fad, og hæld en smule vand i bunden af fadet.
- Stil stegen ind i en forvarmet ovn ved 175 grader almindelig over-og undervarme, og lad den stege i cirka 50 minutter.
- Skinkeculotte skal steges indtil den har en kernetemperatur på 65 grader, så et stegetermometer ind midt i stegen.
- Og hvis den er færdig før de 50 minutter er gået, hiver du den selvfølgelig ud af ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad den færdigstegte skinkeculotte hvile på et skærebræt i mindst 15 minutter inden udskæring. Stegen må IKKE overdækkes, da den så koger videre.
Ved udskæring starter du i det ene hjørne, så du skærer på TVÆRS af kødfibrene - ellers bliver det for sejt at tygge.
Server med kartofler og en salat med spidskål. Mange andre slags grøntsager passer også fint til skinkeculotten.
Ønskes en sovs til stegen, kan du lave en lækker paprikasauce.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Noedskou
Hvorfor er det ikke muligt at gemme opskriften?
Holger Rørby Madsen
Hej Noedskou
Tak for din besked. Opskriften på skinkeculotte lå i det gamle system, men jeg har nu opdateret den, så den er klar til at blive gemt 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Kent Mortensen
Hej et spørgsmål. Kan man lave en skinkeculotte i en airfryer. Mvh Kent