Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Skinkeculotte med sennep og rosmarin

Skinkeculotte med sennep og rosmarin

skinkeculotte med sennep
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
80
SHARES
FacebookMessenger80PinterestEmailSMS

Opskrift på en mør og saftig skinkeculotte med sennep. Skinkeculotten steges i ovnen indtil den har en kernetemperatur på 65 grader.

Skinkeculotte med sennep og rosmarin en lækker steg til aftensmad, og så er den nem at lave.

Du kan med fordel lade skinkeculotten salte i op mod en times tid inden stegning i ovnen, men mindre tid kan også gøre det.

Se også: Flæskesteg i ovn med sprød svær (den sikre opskrift)

Opskriften er beregnet til fire personer. Rester er fine til en biksemad.

Opskrift på skinkeculotte med sennep

Skinkeculotte med sennep og rosmarin

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Opskrift på en mør og saftig skinkeculotte med sennep. Skinkeculotten steges i ovnen indtil den har en kernetemperatur på 65 grader.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 700 g skinkeculotte
  • 2 tsk sennep
  • 1 tsk rosmarin (tørret)
  • 2 tsk salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skinkeculotten ridses i ruder i fedtlaget, og saltes derefter på begge sider. Lad den trække en halv eller hel time.
  2. Smør så stegen ind i sennep, og drys rosmarin på fedtet foroven. Krydres også med lidt friskkværnet peber.
  3. Læg skinkeculotten i et ildfast fad, og hæld en smule vand i bunden af fadet.
  4. Stil stegen ind i en forvarmet ovn ved 175 grader almindelig over-og undervarme, og lad den stege i cirka 50 minutter.
  5. Skinkeculotte skal steges indtil den har en kernetemperatur på 65 grader, så et stegetermometer ind midt i stegen.
  6. Og hvis den er færdig før de 50 minutter er gået, hiver du den selvfølgelig ud af ovnen.

Næringsindhold

Kalorier224kcalKulhydrater0.1gProtein39gFedt6gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.04gKolesterol116mgNatrium1276mgKalium681mgKostfibre0.1gSukker0.04gVitamin A3IUVitamin C0.03mgCalcium11mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Lad den færdigstegte skinkeculotte hvile på et skærebræt i mindst 15 minutter inden udskæring. Stegen må IKKE overdækkes, da den så koger videre.

Ved udskæring starter du i det ene hjørne, så du skærer på TVÆRS af kødfibrene - ellers bliver det for sejt at tygge.

Server med kartofler og en salat med spidskål. Mange andre slags grøntsager passer også fint til skinkeculotten.

Ønskes en sovs til stegen, kan du lave en lækker paprikasauce.

Se også: Helstegt svinemørbrad i ovn (uden sølvpapir)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Noedskou skriver

    august 03, 2023 at 4:26 pm

    Hvorfor er det ikke muligt at gemme opskriften?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 03, 2023 at 5:55 pm

      Hej Noedskou
      Tak for din besked. Opskriften på skinkeculotte lå i det gamle system, men jeg har nu opdateret den, så den er klar til at blive gemt 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Kent Mortensen skriver

    november 23, 2022 at 10:05 am

    Hej et spørgsmål. Kan man lave en skinkeculotte i en airfryer. Mvh Kent

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required