Kuller er en fremragende spidsefisk, og her er opskriften på skindstegt kuller med lynstegte grøntsager, hvor retten er færdig på under 15 minutter.
Skindstegt kuller er meget nem og sund aftensmad, og kulleren er en fisk, som de fleste faktisk synes om.
Bed fiskehandlerne om kullerfileter med skind, for så er det dels nemmere at stege fisken uden den går i stykker, men det sprøde skind smager også fremragende.
Beregn en filet pr. person, og tjek at alle ben er væk. Det er ikke rart at få et fiskeben i munden.
Fiskeben fjernes nemt med en pincet.
Opskriften er til fire personer, og du kan eventuelt servere nybagt ciabattabrød til.
Ingredienser til skindstegt kuller
4 stk. kullerfilet med skind på ca. 150 gram stykket
1 økologisk citron
1 squash
2 gulerødder
1 bundt forårsløg
4 fed hvidløg
1 lille spidskål
1 bundt persille
1-2 spiseskefulde sherryeddike (eller anden eddike)
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med gøre grøntsagerne klar. Squash og gulerødder skæres i tynde og små stænger, som lægges til side.
- Forårsløg snittes i to centimeter tykke stykker, mens hvidløgsfed pilles og hakkes groft.
- Spidskål skæres i tynde stimler.
- Varm to pander op ved en god varme og kom olie på.
- I den ene pande lægger du forsigtigt kullerfileter med skindsiden nedad, og her skal de steges cirka 4-5 minutter. Pres dem let ned med en spartel. Kullerfileterne steges indtil kødet begynder at blive mælkehvid, hvor fisken vendes om og steges yderligere ti sekunder. Dryp med citronsaft og krydr med salt og friskkværnet peber.
- I den anden pande lynsteges grøntsagerne. Start med gulerødder i et minut, og tilsæt derefter resten. Ryst panden forsigtigt rundt, og hæld lidt mere olie over sammen med eddike. Pres også lidt citronsaft over. Steg et par minutter ved høj varme og smag til med salt og peber.
Anret med de lynstegte grøntsager nederst på lune tallerkner, og placér et stykker kuller med skind ovenpå. Læg gerne stykker af citron ved.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Mikael Vergara
Først vil jeg sige tak for en dejlig hjemmeside.
De næste 14 dage har jeg fået lov at være køkkenchef, derfor vil jeg gerne lave min kones favoritter. Under favorit kan man ikke bruge antal personer.