Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Skal man koge frosne hindbær før de spises?

Skal man koge frosne hindbær før de spises?

frosne hindbær
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMS

Frosne hindbær er året rundt en nem adgang til de lækre hindbær, og derfor er bærrene da også meget populære i blandt andet desserter.

Men skal man koge de frosne bær før brug, og hvor længe skal de så koges?

Her er de gode råd om anvendelse af hindbær på frost.

Frosne hindbær og sygdom

Når vi overhovedet taler om kogning af frosne hindbær, så skyldes det risikoen for norovirus, der også kaldes for roskildesyge.

Norovirus og roskildesyge kan blandt andet skyldes, at bærrene er skyllet i forurenet vand, herunder kloakvand, og det har der desværre været flere tilfælde af.

Men det kan også skyldes dårlig håndhygiejne hos de folk, der plukker, pakker eller på andre måder er i kontakt med bærrene.

Kog frosne bær

Netop på grund af risikoen for norovirus er anbefalingen, at man altid koger de frosne hindbær. Og andre frosne bær, for den sags skyld.

Og kogningen ske ved, at bærrene koges i et minut, hvor vandet bobler, så du er sikker på, at al virus er dræbt.

På den måde undgår du at blive syg af de frosne bær.

Norovirus kan være farlig for svækkede mennesker, herunder små børn og ældre, og derfor skal du være ekstra opmærksom på at koge hindbærrene, hvis du serverer de frosne bær for dem.

Se i øvrigt her hvordan du bedst opbevarer de forskellige bær.

Bær fra egen have

Kogeanbefalingen af frosne hindbær og øvrige bær gælder især de bær, som du køber i supermarkedernes frysebokse.

Her kommer bærrene ofte fra mere eksotiske destinationer som blandt andet Serbien, hvor der har været tilfælde med bær, der var smittet med norovirus.

Har du plukket hindbær i egen have, og skyllet dem godt inden de blev frosset ned, behøver du ikke koge disse hindbær.

Generelt er risikoen for at blive smittet med friske bær mindre, men husk altid at skylle bærrene grundigt.

Se også mine opskrifter på:

Hindbærgalette

Hjemmelavet hindbærmarmelade

Hindbærcrumble

Hindbærsorbet

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Debora Møller skriver

    november 19, 2022 at 12:15 pm

    Hej Holger
    Kan man fryse længe kogte frosne bær/frugt? Jeg glemte helt gryden med frosne bær/frugt, efter jeg satte over. Og der var låg på. De havde kogt halv time, nu er jeg i tvivl om jeg skal fryse dem til senere smoothie.

    Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.