Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Skagenshorn med remonce og glasur

Skagenshorn med remonce og glasur

Skagenshorn
4.9 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
49
SHARES
FacebookMessenger49PinterestEmailSMS

Skagenshorn er en rigtig klassiker i alle danske bagerier. De lækre horn fyldes med marcipanremonce og pyntes med kakaoglasur og nødder.

Skagenshorn består af en slags bolledej, som bages med den lækreste remonce med marcipan, og derefter pyntes de med kakaoglasur og en smule hakkede nødder.

Mine favoritkager er altid dem, som er baseret på en gærdej. Brød og boller er min absolut 'guilty pleasure', så derfor er denne opskrift helt klart også en af mine yndlingsopskrifter.

For at være sikker på, at remoncen ikke flyder ud, skal du være opmærksom på at presse enderne godt sammen og vende sammenføjningerne nedad på bagepladen.

Opskrift på Skagenshorn

Skagenshorn med marcipanremonce

Rakel Seneca
4.9 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
hævning: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 45 minutter min
Skagenshorn er en rigtig klassiker i alle danske bagerier. De lækre horn fyldes med marcipanremonce og pyntes med kakaoglasur og nødder.
Antal: 12 stk
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Dej
  • 2 dl mælk
  • 80 g smør
  • 20 g gær
  • 25 g sukker
  • 2 stk æg
  • 450 g hvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk kardemomme stødt
Remonce
  • 75 g marcipan
  • 75 g sukker
  • 75 g smør blødt
Glasur
  • 20 g kakao
  • 100 g flormelis
  • 2 spsk vand
  • nødder til pynt

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave dejen. Først varmes mælken op til lillefingervarme, smuldr gæren i mælken og rør den sammen. Tilføj derefter sukker.
  2. Smelt smørret og hæld i mælken sammen med et æg. Tilføj derudover salt og kardemomme. Rør det godt sammen og tilføj melet lidt efter lidt, mens du ælter dejen sammen.
  3. Ælt nu dejen i fem minutter, eller indtil den føles smidig. Dæk derefter dejen til med et viskestykke og lad den hæve i en time.
  4. I mens kan du lave remoncen. I en skål tilføjes smør, marcipan og sukker. Rør det godt sammen med enten en elektrisk håndmixer eller brug en ske. Put det nu i køleskabet i ti minutter.
  5. Forvarm ovnen til 180 grader og gør en bageplade klar med bagepapir.
  6. Flyt dejen hen på køkkenbordet, og rul den ud til en lang rektangel på cirka en centimeter i tykkelse. Skær nu dejen i 12 lige store trekanter. Tilføj en lille spiseske remonce i hver ende af den brede del af trekanterne.
  7. Rul nu én af gangen, start med at rulle fra den brede del og ind. Klem forsigtigt enderne sammen og put hornet på bagepladen med samlingen nedad. Forsæt med dem alle sammen.
  8. Tag nu et æg og pisk det let, pensel det henover alle hornene, og bag dem i cirka 15 minutter eller indtil flot gyldne.
  9. Lav nu glasuren ved at blande kakao, flormelis og en smule kogende vand sammen.
  10. Når dine Skagenshorn er kølet ned, pyntes de med glasur og hakkede nødder eller mandler.

Næringsindhold

Kalorier339kcalKulhydrater50gProtein6gFedt13gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.4gKolesterol30mgNatrium191mgKalium122mgKostfibre2gSukker20gVitamin A351IUVitamin C0.02mgCalcium36mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Hvis du ønsker at lave opskriften endnu mere luksuriøs, så brug smeltet mørk chokolade i stedet for glasur.

Hos bageren vil du ofte få Skagenshorn med kakaoglasur, men den smeltede chokolade kan bestemt også noget.

Se også andre klassiske konditorkager:

Kærnemælkshorn

Hindbærsnitter

Klassisk kartoffelkage

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Connie Bøgwad Schmidt skriver

    maj 14, 2025 at 11:10 am

    Lagde dejen til Skagenshorn i aftes, brugte kun fem gram gær, og formede dem her til morgen. Behøver jeg at sige jeg er maks. populær lige nu.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 14, 2025 at 1:47 pm

      Hej Connie
      Fedt - dejligt at høre.
      Så er spørgsmålet jo, om populariteten skyldes kagerne - eller at du simpelthen bare ER populær 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required