Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Skaftkoteletter med kartofler

Skaftkoteletter med kartofler (fedtfattig opskrift)

skaftkoteletter med kartofler
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
47
SHARES
FacebookMessenger47PinterestEmailSMS
Indhold
  • Skaftkoteletter med kartofler
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på skaftkoteletter med kartofler
  • Tips
  • Kommentarer

Skaftkoteletter med kartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 45 minutter min
Her får du min opskrift på skaftkoteletter med kartofler i en meget fedtfattig version uden smør og fløde. Bages ca. 1,5 time i ovnen.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g kartofler (små, halveres)
  • 1 rødløg (hakket)
  • 2 peberfrugter (i tern, bestem selv farven)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2,5 dl vand (gerne kogende)
  • 1 bouillonterning (svinebouillon)
  • 2 spsk majsstivelse (udrørt i en smule koldt vand)
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 2 tsk oregano (tørret)
  • 4 koteletter (med skaft/ben, gerne store)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til skaftkoteletter med kartofler starter du med at tænde din ovn på 200 grader over- og undervarme, og samtidig findes et passende fad frem, hvor der er plads til koteletterne.
  2. Fordel de små og halverede kartofler i fadet sammen med hakket løg, peberfrugt og hakkede tomater.
  3. Rør bouillonterningen ud i det kogende vand, og jævn med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Kom det i fadet og vend det hele godt rundt med oregano, engelsk sauce, salt og friskkværnet peber.
  4. Brun skaftkoteletterne på en pande ved meget høj varme, og de kan sagtens brunes uden brug af fedtstof. Krydres med salt og friskkværnet peber.
  5. Læg koteletterne øverst i fadet og tryk dem gerne lidt ned.
  6. Luk fadet tæt til med sølvpapir, og tilbered retten i ca. 1,5 time ved 200 grader over- og undervarme. Og nej, kødet bliver ikke tørt, da sølvpapiret holder fugten inde i fadet.

Næringsindhold

Kalorier416kcalKulhydrater42gProtein37gFedt11gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.1gKolesterol101mgNatrium1096mgKalium1609mgKostfibre6gSukker7gVitamin A374IUVitamin C90mgCalcium100mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på skaftkoteletter med kartofler

Skaftkoteletter med kartofler er en nem og fedtfattig opskrift, hvor det hele blot skal have ca. 1,5 time i ovnen. Her passer retten sig selv.

Det smarte er, at du laver det hele i fadet, hvilket vil sige skaftkoteletterme kartofler og en lækker sovs, og det er altså uden hverken smør eller fløde.

Du skal blot brune koteletterne godt af på en pande, og derefter foregår det hele i fadet. Opskriften er beregnet til fire personer. Serveres med en lækker salat.

Tips

De færdige skaftkoteletter med kartofler må gerne stå og trække 10 minutter inden servering, da retten er meget varm.

Pas på dampen når sølvpapiret fjernes!

Retten serveres gerne med en spidskålssalat, broccolisalat eller anden salat.

Se flere opskrifter:

Nemme koteletter i fad med grøntsager
Bedste opskrift på nemme koteletter i fad med grøntsager, der laves med koteletter, broccoli, og peberfrugt. Serveres med ris eller mos.
Se opskriften her
billede med nemme koteletter i fad med grøntsager
Koteletter i fad
Koteletter i fad er en af de mest populære retter i det danske køkken, og her får du min opskrift med bacon, peberfrugt og fløde.
Se opskriften her
Billede af koteletter i fad.
Koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål
En god opskrift på koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål, som du laver i et fad i ovnen. En nem middagsret til hele familien.
Se opskriften her
Koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål
Karrykoteletter i fad med ris
Her får du en nem opskrift på karrykoteletter i fad. Retten laves med koteletter, der steges i ovn med karrysovs. Opskriften er med billeder.
Se opskriften her
billede med karrykoteletter i fad
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens E Fuglsang skriver

    januar 22, 2024 at 2:00 pm

    Kan der bruges frosne skivekartofler i stedet for små halve til skaftkorteletterne

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required