Her får du min opskrift på skaftkoteletter med kartofler i en meget fedtfattig version uden smør og fløde. Bages ca. 1,5 time i ovnen.
Skaftkoteletter med kartofler er en nem og fedtfattig opskrift, hvor det hele blot skal have ca. 1,5 time i ovnen. Her passer retten sig selv.
Det smarte er, at du laver det hele i fadet, hvilket vil sige skaftkoteletterme kartofler og en lækker sovs, og det er altså uden hverken smør eller fløde.
Du skal blot brune koteletterne godt af på en pande, og derefter foregår det hele i fadet. Opskriften er beregnet til fire personer. Serveres med en lækker salat.
Opskrift på skaftkoteletter med kartofler
Skaftkoteletter med kartofler
Ingredienser
- 600 g kartofler - små, halveres
- 1 rødløg - hakket
- 2 peberfrugter - i tern, bestem selv farven
- 1 dåse hakkede tomater
- 2,5 dl vand - gerne kogende
- 1 bouillonterning - svinebouillon
- 2 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- 2 spsk engelsk sauce
- 2 tsk oregano - tørret
- 4 koteletter - med skaft/ben, gerne store
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til skaftkoteletter med kartofler starter du med at tænde din ovn på 200 grader over- og undervarme, og samtidig findes et passende fad frem, hvor der er plads til koteletterne.
- Fordel de små og halverede kartofler i fadet sammen med hakket løg, peberfrugt og hakkede tomater.
- Rør bouillonterningen ud i det kogende vand, og jævn med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Kom det i fadet og vend det hele godt rundt med oregano, engelsk sauce, salt og friskkværnet peber.
- Brun skaftkoteletterne på en pande ved meget høj varme, og de kan sagtens brunes uden brug af fedtstof. Krydres med salt og friskkværnet peber.
- Læg koteletterne øverst i fadet og tryk dem gerne lidt ned.
- Luk fadet tæt til med sølvpapir, og tilbered retten i ca. 1,5 time ved 200 grader over- og undervarme. Og nej, kødet bliver ikke tørt, da sølvpapiret holder fugten inde i fadet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdige skaftkoteletter med kartofler må gerne stå og trække 10 minutter inden servering, da retten er meget varm.
Pas på dampen når sølvpapiret fjernes!
Retten serveres gerne med en spidskålssalat, broccolisalat eller anden salat.
Relaterede opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jens E Fuglsang
Kan der bruges frosne skivekartofler i stedet for små halve til skaftkorteletterne