Lav en lækker og simpel pastaret i fad. Her er min opskrift på super let aftensmad med pasta uden brug af hverken gryde eller pande.
Prøv en simpel pastaret, der stadig smager aldeles fremragende.
Her samles hele pastaretten i et fad, og tilberedes i ovnen, og derfor skal du hverken bruge eller pande eller gryde til din aftensmad.
Opvasken er også minimal, og den kan du klare mens den simple pastaret er i ovnen.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på simpel pastaret
Simpel pastaret
Ingredienser
- 400 g pasta - pastaskruer, penne eller lignende
- Lidt olivenolie - til fadet
- 500 g pastasauce - fra glas
- 1 løg - hakket
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 3 stængler bladselleri - i små tern
- 1 tsk paprika
- 1 tsk oregano - tørret
- 7 dl vand - kogende
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olivenolie. Du kan se fremgangsmåde i min video.
- Fordel 400 gram pasta i bunden af fadet, og hæld et glas pastasauce over.
- Snit grøntsagerne som anvist og fordel dem i fadet.
- Tilsæt paprika og oregano sammen med kogende vand, og krydr også med lidt salt og friskkværnet peber.
- Vend pastaretten lidt rundt i fadet, så pasta, vand og smagsstoffer fordeles.
- Det er en simpel pastaret, og nu skal den bare have ca. 25 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
- Du kan vende pastaretten rundt undervejs, men det er ikke nødvendigt. Der kan også tilsættes lidt revet ost inden pastaretten sættes i ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Simpel pastaret serveres straks, og den kan evt. drysses med lidt reven parmesan.
Nyd den gerne med et godt stykke ciabatta brød til.
Du kan i øvrigt også komme kogt skinke - eller rå stykker af kyllingebryst i pastaretten. Men den fungerer også fint uden kød.
Se flere lækre pastaretter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Stine
Hej Holger
Kan man putte f.eks. pølser og/eller kød i fadet fra start - eller er der så for lidt væske i, til at pastaen bliver kogt - og får retten så nok smag?
På forhånd tak for svar:-)