• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Hjemmelavet sildesalat - klassisk opskrift med æg og karry

Hjemmelavet sildesalat - klassisk opskrift med æg og karry

billede med sildesalat
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  23. december 2023 - Udgivet:  16. december 2023

Indhold

  1. Her får du en klassisk opskrift på sildesalat, der er lavet af marinerede sild, mayonnaise, karry og æg. Perfekt til jul og påske.
  2. Opskrift på sildesalat
  3. Hjemmelavet sildesalat
  4. Tips
  5. Hjemmelavet karrysild
  6. Stegte sild - nem opskrift på sild paneret med rugmel
  7. Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet
  8. Hønsesalat

Her får du en klassisk opskrift på sildesalat, der er lavet af marinerede sild, mayonnaise, karry og æg. Perfekt til jul og påske.

En traditionel sildesalat hører til både julefrokost og påskefrokost, og den er nem at lave med denne opskrift.

Opskrift på sildesalat

billede med sildesalat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hjemmelavet sildesalat

5 fra 2 stemmer
Her får du en klassisk opskrift på sildesalat, der er lavet af marinerede sild, mayonnaise, karry og æg. Perfekt til jul og påske.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 337
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 æg - hårdkogte og skæret i små tern
  • 3 marinerede sild - skal være store sildefileter
  • 4 spsk creme fraiche - med top
  • 2 spsk mayonnaise
  • 3 tsk karry
  • 1 rødløg - hakkes meget fint
  • 0,5 æble - skæret i små tern
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til hjemmelavet sildesalat starter du med at koge æggene, så de bliver hårdkogte. Lad dem køle af.
  2. Kom de store sildefileter i en sigte og lad dem dryppe godt af. Brug bare de almindelige marinerede sild fra glas, men køb en god kvalitet.
  3. Løg og æble skæres i små tern, og det samme gør du med de hårdkogte æg.
  4. I en skål vendes creme fraiche sammen med mayonnaise og karry.
  5. Vend også løg, æble og æg i. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  6. Sildefileterne skæres i små stykker, der vendes i salaten til sidst. Du kan med fordel lige smage til igen.

Næringsindhold

Kalorier: 337kcalKulhydrater: 4gProtein: 29gFedt: 22gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.02gKolesterol: 168mgNatrium: 798mgKalium: 547mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 267IUVitamin C: 3mgCalcium: 105mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige sildesalat fordeles i 4 små portionsglas, der kan pyntes med løgringe og lidt purløg eller andet grønt drys.

Lad gerne sildesalaten trække et par timer inden servering, hvor den serveres med ristet rugbrød. den er jo perfekt til såvel julefrokost som påskefrokost.

Se også mine opskrifter på:

Hjemmelavet karrysild

4.8 fra 27 stemmer
Hjemmelavet karrysild tager ingen tid at lave, og så smager de bare det bedre end de købte. Her får du en opskrift med æbletern, dild og creme fraiche.
Gå til opskrift
Hjemmelavet karrysild

Stegte sild - nem opskrift på sild paneret med rugmel

4.8 fra 32 stemmer
Se her, hvordan du nemt laver stegte sild. Sildene rengøres og paneres i rugmel, inden de steges færdige på panden i smør og olie.
Gå til opskrift
stegte sild

Fiskefilet - klassisk opskrift på paneret rødspættefilet

4.8 fra 77 stemmer
Sådan steges en fiskefilet perfekt på panden. Det er ikke svært, når blot du følger denne opskrift, inkl. tips til panering og stegetid.
Gå til opskrift
billede med fiskefilet

Hønsesalat

5 fra 12 stemmer
Her er min bedste opskrift på hjemmelavet hønsesalat, og den er nem at lave helt fra bunden med stegt kyllingebryst og hvide asparges.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet hønsesalat
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ellen Jensen

    oktober 28, 2024 at 4:22 pm

    En opskrift der stammer fra min svigermor 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required