Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Shepherds pie

Shepherds pie (traditionel engelsk ret i fad)

billede med shepherds pie
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
71
SHARES
FacebookMessenger71PinterestEmailSMS
Indhold
  • Shepherds pie
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på Shepherds pie
  • Tips
  • Kommentarer

Shepherds pie

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 35 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Få min opskrift på Shepherds pie, der laves med en kødsovs i bunden og kartoffelmos som låg på toppen. Lækker ret til aftensmad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Engelsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Mos
  • 1 kg kartofler skrællet vægt
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør
  • salt og friskkværnet peber
Kødsovs
  • 2 løg hakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl oksebouillon lavet af 3 dl. kogende vand og 1 terning
  • 1 spsk tomatpure koncentreret
  • 3 spsk engelsk sauce
  • 200 g gulerødder i små tern
  • 200 g ærter
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til Shepherds pie starter du med at skrælle kartofler, så du efter skrælning har 1 kg kartoflerkær dem i mindre stykker og kog dem i usaltet vand indtil de er helt møre. Det tager ca. 15 minutter.
  2. Imens laver du kødsauce. Svits 2 løg i 2 spsk olivenolie på en pande uden det tager farve, hvorefter du steger 500 g hakket oksekød med. Smuldr det godt ud. Steges et par minutter ved en god varme.
  3. Drys 2 spsk hvedemel over og vend rundt, og derefter hældes 4 dl oksebouillon ved. Jeg laver bouillonen af 4 deciliter kogende vand og en terning oksebouillon.
  4. Tilsæt også 1 spsk tomatpure og 3 spsk engelsk sauce. Lad det simre uden låg i 5 minutter, så sovsen koges lidt ind.
  5. Vend 200 g gulerødder og 200 g ærter i, smag til med salt og friskkværnet peber og lad det simre mens du laver mosen færdig.
  6. Hæld vandet fra de kogte kartofler og lad dem dampe af. Mos med en kartoffelmoser eller piskeris sammen med 50 g smør i tern og ca. 2 dl mælk indtil mosen er lind. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  7. Fordel kødsovsen i et ovnfast fad (ca. 30 gange 22 centimeter), og derpå fordeles kartoffelmosen forsigtigt. Planér mosen ud med en gaffel eller ske.
  8. Bag din cottage pie ved 200 grader varmluft, hvor den skal have ca. 25 minutter, så mosen lige når at blive gylden.

Næringsindhold

Kalorier800kcalKulhydrater69gProtein33gFedt44gMættet fedt18gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt19gTransfedt2gKolesterol122mgNatrium1571mgKalium1955mgKostfibre11gSukker13gVitamin A9165IUVitamin C78mgCalcium174mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på Shepherds pie

Shepherds pie er en traditionel ret fra det engelske køkken, hvor du har en kødsovs i bunden af et fad, og derpå kommes en god kartoffelmos.

Mere præcist laves denne pie eller tærte med hakket lammekød, men det er der ikke så mange der spiser, så derfor er denne opskrift i stedet med hakket oksekød.

Her kalder englænderne så tærten for en cottage pie, når lammekødet er udskiftet med oksekød, men uanset navn og begreber er opskriften lige her.

Se også disse opskrifter:

  • Vegetarisk shepherds pie
  • Millionbøf i fad
  • Hakket oksekød med blomkål i fad

Tips

Den færdigbagte Shepherds pie - som helt præcist altså nu er en cottage pie på grund af oksekødet, køles af i 10 minutter inden servering. Retten er nemlig rygende varm.

Serveres som den er - eller eventuelt med en broccolisalat eller spidskålssalat. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Flemming Danielsen skriver

    november 17, 2023 at 9:37 am

    I Madens Verden bør man ikke kalde en skovl for en spade. Opskriften på Shepherd's pie er en opskrift på Cottage pie, når man ikke bruger fårekød. Fy

    Svar
    • Ole skriver

      november 17, 2023 at 1:01 pm

      Ja ordet "Shepards Pie" bliver lidt flittigt brugt om denne ret, men de fleste gange man støder på den, indeholder den ikke fårekød, og deraf ikke en "Shepards Pie", man kan jo ligefrem sige at det ligge i navnet 😛

      Svar
    • Torben Larsen skriver

      november 18, 2023 at 6:50 pm

      HRM beskiver ganske tydeligt forskellen på Sheperd’s Pie og Cottage Pie!
      Iøvrigt har jeg utallige gange i England og Irland indtaget Shepherd’s Pies lavet på oksekød - og adskillige Cottage Pies lavet på lammekød.
      Så, lav pien som du vil - og koncentrer dig om smag og indhold i stedet for navnet.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required