Her får du min opskrift på sesamlaks. Det er lækker laks med en nem dejlig marinade, og inden turen i ovnen drysses laksen med sesamfrø.
Sesamlaks er nem mad til aftensmad, hvor du får en asiatisk inspireret lakseret.
Laksen tilberedes med en lækker marinade bestående af soja, honning, chilisauce og lime, inden fisken drysses med sesam og bages i ovnen.
Opskriften er beregnet til fire personer, og i min video kan de se fremgangsmåde.
Opskrift på sesamlaks
Ingredienser
- 4 stk. laks - ca. 150 gram/stk.
- 4 spiseskefulde soja
- 2 spiseskefulde honning
- 3 spiseskefulde sød chilisauce
- 0,5 lime - saften fra den halve limefrugt
- sesamfrø
- flagesalt
Sådan gør du
- Et ildfast fad eller lille bradepande beklædes med bagepapir. Sesamlaks laves nemlig i ovnen.
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Læg de fire stykker laks i fadet.
- I en lille skål røres soja sammen med honning, sød chilisauce og limesaft.
- Fordel marinaden over laksen, og drys med sesam og flagesalt.
- Bag din sesamlaks midt i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor laksen skal have ca. 15 minutter.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Den færdige sesamlaks serveres straks. Evt. sammen med stegte ris eller en lækker asiatisk nudelsalat.
Se flere opskrifter med laks:
Honningmarineret laks til grill og ovn
Ovnbagt laks - opskrift på laks i ovn med stegetid
Laks med porrer og spidskål - nem mad i fad

Comments
No Comments