Prøv disse sennepsstuvede kartofler og gulerødder, som du kan servere som kalorielet tilbehør til kogt skinke, hamburgerryg og meget andet.
Her er min opskrift på sennepsstuvede kartofler og gulerødder, der er klassisk tilbehør til skinke, hamburgerryg og frikadeller. Og meget andet.
Du får også en portion kartofler og gulerødder, der ikke er fede i hverken smag eller kalorieindhold, da de hverken er lavet med fløde eller smør.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på sennepsstuvede kartofler
Sennepsstuvede kartofler og gulerødder
Ingredienser
- 600 g kartofler - i mundrette stykker
- 400 g gulerødder - i mundretter stykker
- 4 dl mælk
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 2 tsk sennep
- 2 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
- 2 spsk citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til sennepsstuvede kartofler starter du med, at gøre kartofler og gulerødder klar som beskrevet.
- Kog dem derefter i vand tilsat lidt salt. Grøntsagerne skal netop være møre, men ikke udkogte. Hæld vandet fra.
- Stil gryden med kartofler og gulerødder tilbage på kogepladen, og tilsæt mælk. lad det koge op.
- Kom bouillonterning ved sammen med sennep, og jævn til en passende konsistens med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.
- Smag stuvningen til med lidt citronsaft, salt og peber. Tilsæt om nødvendigt mere mælk og jævning, så du får den øskede mængde sovs.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De sennepsstuvede kartofler og gulerødder serveres straks.
Du kan evt. vende en håndfuld finthakket persille i stuvningen lige inden servering.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: