Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Sennepsstuvede kartofler og gulerødder

Sennepsstuvede kartofler og gulerødder

sennepsstuvede kartofler og gulerødder
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
35
SHARES
FacebookMessenger35PinterestEmailSMS

Prøv disse sennepsstuvede kartofler og gulerødder, som du kan servere som kalorielet tilbehør til kogt skinke, hamburgerryg og meget andet.

Her er min opskrift på sennepsstuvede kartofler og gulerødder, der er klassisk tilbehør til skinke, hamburgerryg og frikadeller. Og meget andet.

Du får også en portion kartofler og gulerødder, der ikke er fede i hverken smag eller kalorieindhold, da de hverken er lavet med fløde eller smør.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på sennepsstuvede kartofler

Sennepsstuvede kartofler og gulerødder

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 30 minutter min
Prøv disse sennepsstuvede kartofler og gulerødder, som du kan servere som kalorielet tilbehør til kogt skinke, hamburgerryg og meget andet.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g kartofler (i mundrette stykker)
  • 400 g gulerødder (i mundretter stykker)
  • 4 dl mælk
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2 tsk sennep
  • 2 spsk majsstivelse (udrørt i lidt koldt vand)
  • 2 spsk citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til sennepsstuvede kartofler starter du med, at gøre kartofler og gulerødder klar som beskrevet.
  2. Kog dem derefter i vand tilsat lidt salt. Grøntsagerne skal netop være møre, men ikke udkogte. Hæld vandet fra.
  3. Stil gryden med kartofler og gulerødder tilbage på kogepladen, og tilsæt mælk. lad det koge op.
  4. Kom bouillonterning ved sammen med sennep, og jævn til en passende konsistens med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.
  5. Smag stuvningen til med lidt citronsaft, salt og peber. Tilsæt om nødvendigt mere mælk og jævning, så du får den øskede mængde sovs.

Næringsindhold

Kalorier235kcalKulhydrater45gProtein7gFedt4gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt1gKolesterol12mgNatrium726mgKalium1113mgKostfibre6gSukker11gVitamin A16874IUVitamin C38mgCalcium176mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De sennepsstuvede kartofler og gulerødder serveres straks.

Du kan evt. vende en håndfuld finthakket persille i stuvningen lige inden servering.

Se også: Nemme og cremede flødekartofler i ovn

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required