• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Tilbehør › Selleripure - lækker pure af knoldselleri

Selleripure - lækker pure af knoldselleri

et billede med selleripure
4.3 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
72
SHARES
FacebookMessenger72PinterestEmailSMS
Opdateret: 1. november 2023 - Udgivet: 3. februar 2023

Sådan laver du en lækker selleripure. En nem opskrift på pure af knoldselleri, som du kan servere til retter med fisk, oksekød og meget andet.

Selleripure er lækkert og nemt tilbehør til mange retter, og den kan blandt andet serveres til dampet fisk, gode bøffer, koteletter og meget andet.

Pureen laves af knoldselleri, der skæres i tern og koges møre. Derefter blendes den til en let og luftig konsistens.

Tip: Har du en lille knoldselleri skal du tilsætte lidt mindre vand, da for for meget væske vil gøre selleripureen for tynd når den blendes. Mængden af smør kan justeres, og du kan sagtens bruge mere smør end angivet.

Opskrift på selleripure

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Selleripure

4.34 fra 6 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 162
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 knoldselleri - skåret i mindre tern
  • 2 fed hvidløg - grofthakket
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning - grøntsag
  • 50 g smør - eller mere
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Knoldselleri skæres i skiver og skrællen skæres fra og kasseres. Skær skiverne i mindre tern, der kommes i en gryde sammen med hvidløg.
  2. Tilsæt et par deciliter koldt vand sammen med en smuldret bouillonterning (grøntsagsbouillon). Vandet behøver ikke dække selleriternene. For meget vand giver en tyndere selleripure.
  3. Læg låg på gryden og lad det koge op. Skru lidt ned og lad nu sellerien koge indtil den er helt mør. Det tager ca. 20 minutter.
  4. Med en stavblender blendes indholdet til en lækker pure. Tilsæt smør og blend igen. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 162kcalKulhydrater: 16gProtein: 3gFedt: 11gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.4gKolesterol: 27mgNatrium: 1067mgKalium: 501mgKostfibre: 3gSukker: 3gVitamin A: 313IUVitamin C: 13mgCalcium: 78mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Så er din selleripure klar til servering. Den er som sagt god til fisk, bøf og mange andre kødretter.

Fakta

Her er nogle fakta om knoldselleri:

  1. Knoldselleri er en grøntsag med en stærk smag og en fast konsistens.
  2. Den er u familie med pastinak og bladselleri.
  3. Knoldselleri stammer oprindeligt fra Middelhavsområdet og er blevet dyrket i Europa siden antikken.
  4. Det er en lav-kalorie grøntsag med en høj mængde fiber og næringsstoffer, herunder C-vitamin og folat.
  5. Knoldselleri kan spises rå eller tilberedt i forskellige retter, eks. i suppe, salater, grøntsagsjuice eller som en snack med dip.
  6. Den har en række potentielle sundhedsmæssige fordele, herunder at styrke fordøjelsen, sænke blodtrykket og fremme vægttab.

Se flere opskrifter:

Sellerifritter - opskrift på pommes frites af knoldselleri

Ovnbagt knoldselleri med timian og olie (selleri i ovn)

Tarteletter med kylling og knoldselleri

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)
  • Billede af squashfritter.
    Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash
  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required