Sådan laver du en lækker selleripure. En nem opskrift på pure af knoldselleri, som du kan servere til retter med fisk, oksekød og meget andet.
Selleripure er lækkert og nemt tilbehør til mange retter, og den kan blandt andet serveres til dampet fisk, gode bøffer, koteletter og meget andet.
Pureen laves af knoldselleri, der skæres i tern og koges møre. Derefter blendes den til en let og luftig konsistens.
Tip: Har du en lille knoldselleri skal du tilsætte lidt mindre vand, da for for meget væske vil gøre selleripureen for tynd når den blendes. Mængden af smør kan justeres, og du kan sagtens bruge mere smør end angivet.
Opskrift på selleripure
Selleripure
Ingredienser
- 1 knoldselleri - skåret i mindre tern
- 2 fed hvidløg - grofthakket
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning - grøntsag
- 50 g smør - eller mere
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Knoldselleri skæres i skiver og skrællen skæres fra og kasseres. Skær skiverne i mindre tern, der kommes i en gryde sammen med hvidløg.
- Tilsæt et par deciliter koldt vand sammen med en smuldret bouillonterning (grøntsagsbouillon). Vandet behøver ikke dække selleriternene. For meget vand giver en tyndere selleripure.
- Læg låg på gryden og lad det koge op. Skru lidt ned og lad nu sellerien koge indtil den er helt mør. Det tager ca. 20 minutter.
- Med en stavblender blendes indholdet til en lækker pure. Tilsæt smør og blend igen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Så er din selleripure klar til servering. Den er som sagt god til fisk, bøf og mange andre kødretter.
Fakta
Her er nogle fakta om knoldselleri:
- Knoldselleri er en grøntsag med en stærk smag og en fast konsistens.
- Den er u familie med pastinak og bladselleri.
- Knoldselleri stammer oprindeligt fra Middelhavsområdet og er blevet dyrket i Europa siden antikken.
- Det er en lav-kalorie grøntsag med en høj mængde fiber og næringsstoffer, herunder C-vitamin og folat.
- Knoldselleri kan spises rå eller tilberedt i forskellige retter, eks. i suppe, salater, grøntsagsjuice eller som en snack med dip.
- Den har en række potentielle sundhedsmæssige fordele, herunder at styrke fordøjelsen, sænke blodtrykket og fremme vægttab.
Se flere opskrifter:
Sellerifritter - opskrift på pommes frites af knoldselleri
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: