Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Selleripure - lækker pure af knoldselleri

Selleripure - lækker pure af knoldselleri

et billede med selleripure
4.3 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
73
SHARES
FacebookMessenger73PinterestEmailSMS

Sådan laver du en lækker selleripure. En nem opskrift på pure af knoldselleri, som du kan servere til retter med fisk, oksekød og meget andet.

Selleripure er lækkert og nemt tilbehør til mange retter, og den kan blandt andet serveres til dampet fisk, gode bøffer, koteletter og meget andet.

Pureen laves af knoldselleri, der skæres i tern og koges møre. Derefter blendes den til en let og luftig konsistens.

Tip: Har du en lille knoldselleri skal du tilsætte lidt mindre vand, da for for meget væske vil gøre selleripureen for tynd når den blendes. Mængden af smør kan justeres, og du kan sagtens bruge mere smør end angivet.

Opskrift på selleripure

Selleripure

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.3 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Sådan laver du en lækker selleripure. En nem opskrift på pure af knoldselleri, som du kan servere til retter med fisk, oksekød og meget andet.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 knoldselleri skåret i mindre tern
  • 2 fed hvidløg grofthakket
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning grøntsag
  • 50 g smør eller mere
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Knoldselleri skæres i skiver og skrællen skæres fra og kasseres. Skær skiverne i mindre tern, der kommes i en gryde sammen med hvidløg.
  2. Tilsæt et par deciliter koldt vand sammen med en smuldret bouillonterning (grøntsagsbouillon). Vandet behøver ikke dække selleriternene. For meget vand giver en tyndere selleripure.
  3. Læg låg på gryden og lad det koge op. Skru lidt ned og lad nu sellerien koge indtil den er helt mør. Det tager ca. 20 minutter.
  4. Med en stavblender blendes indholdet til en lækker pure. Tilsæt smør og blend igen. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier162kcalKulhydrater16gProtein3gFedt11gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.4gKolesterol27mgNatrium1067mgKalium501mgKostfibre3gSukker3gVitamin A313IUVitamin C13mgCalcium78mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Så er din selleripure klar til servering. Den er som sagt god til fisk, bøf og mange andre kødretter.

Fakta

Her er nogle fakta om knoldselleri:

  1. Knoldselleri er en grøntsag med en stærk smag og en fast konsistens.
  2. Den er u familie med pastinak og bladselleri.
  3. Knoldselleri stammer oprindeligt fra Middelhavsområdet og er blevet dyrket i Europa siden antikken.
  4. Det er en lav-kalorie grøntsag med en høj mængde fiber og næringsstoffer, herunder C-vitamin og folat.
  5. Knoldselleri kan spises rå eller tilberedt i forskellige retter, eks. i suppe, salater, grøntsagsjuice eller som en snack med dip.
  6. Den har en række potentielle sundhedsmæssige fordele, herunder at styrke fordøjelsen, sænke blodtrykket og fremme vægttab.

Se flere opskrifter:

Sellerifritter - opskrift på pommes frites af knoldselleri

Ovnbagt knoldselleri med timian og olie (selleri i ovn)

Tarteletter med kylling og knoldselleri

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required