Sellerijuice er blevet en sundhedstrend, og bladselleri er fuld af gode næringsstoffer. Se, hvordan du laver juicen uden juicemaskine.
Sellerijuice er en sundhedstrend, som blev lanceret af amerikaneren Anthony William, som ligefrem har skrevet en bog om juicens fordele.
Det er der mange, som har taget til sig. Og selvom William hævder, at vi skal drikke 4,7 dl. hver morgen på tom mave, men kan mindre også gøre det.
Bladselleri er en sund og vandholdig grøntsag, så det er værd at presse sin egen juice.
Jeg kommer frugt i for smagens skyld. Men vil du lave den helt i tråd med Williams forskrifter, skal du kun bruge bladselleri.
Opskrift på sellerijuice
Ingredienser
- 350 gram bladselleri ca. et bundt
- 1 citron
- 1 æble el. anden frugt
- isterninger
Sådan gør du
- Skyl bladselleri og skær dem i store stykker.
- Skyl æblet og skær i tilsvarende stykker, pres citronen.
- Kom citronsaft, æble og selleristave inklusive bladene i en blender og blend godt. Alternativt kan du blende med en håndblender.
- Si den tykke masse gennem en si, pres saften igennem med en ske eller fingrene.
- Når du har siet det en gang, skyller du sien og hælder det igennem igen, så får juicen en god konsistens uden at være grynet eller trevlet.
- Nu kan du drikke din sellerijuice med et par citornskiver og en masse isterninger. Velbekomme.
Næringsindhold
Fakta
Har du en juicemaskine, kan du lave sellerijuice på et splitsekund. Men det tager heller ikke lang tid at mose den blendede masse gennem en si.
Anthony William hævder, at et stort glas sellerijuice på tom mave hver morgen kan forebygge sygdomme, sænke blodtrykket, forbedre fordøjelsen og en hel masse andet.
Det er der dog ikke videnskabeligt belæg for. Til gengæld er bladselleri vitamin- og mineralrig, og da det er svært at spise et helt bundt, er det smart at drikke den og andre grøntsager.
Se lækre juice-opskrifter her:
Gulerodsjuice med æble og citron
Comments
No Comments