• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Sellerigryde med mørbrad og spinat - nem opskrift

sellerigryde
En lækker og nem sellerigryde, som laves med knoldselleri. svinemørbrad og spinat. Gryderetten kan laves på en times tid. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. februar 2025 - Udgivet:  14. marts 2022

Del gerne:
78
SHARES
FacebookMessenger78PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på sellerigryde, der er en skøn gryderet med knoldselleri, svinemørbrad og spinat. Kan laves på en times tid.
  2. Opskrift på sellerigryde
  3. Sellerigryde med mørbrad og spinat - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på sellerigryde, der er en skøn gryderet med knoldselleri, svinemørbrad og spinat. Kan laves på en times tid.

Sellerigryde er en skøn gryderet til aftensmad, som du blandt andet laver med tern af knoldselleri, svinemørbrad og frisk spinat.

Gryderetten er rimelig simpel at gå til, og den samlede arbejdstid er ca. en time.

Opskriften er beregnet til fire personer, og i min video kan du se fremgangsmåde.

Se flere opskrifter på nemme gryderetter:

  • Bistrogryde
  • Mørbradgryde
  • Amagergryde

Opskrift på sellerigryde

sellerigryde

Sellerigryde med mørbrad og spinat - nem opskrift

Her får du min opskrift på sellerigryde, der er en skøn gryderet med knoldselleri, svinemørbrad og spinat. Kan laves på en times tid.
Bedømmelse
4.8 fra 5 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad - afpudset, skæres i tern
  • smør - til stegning
  • 1 stort rødløg - i tynde både
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl bouillon - svampe - eller hønsebouillon
  • 3 dl mælk
  • 1 lille knoldselleri - skåres i tern
  • 1 citron
  • 100 g spinat - frisk
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Svinemørbrad afpudses for sølvsene og fedt. Bed evt. din slagter om at gøre det. Skær derefter mørbraden i mindre tern. Se mere i min video med fremgangsmåde.
  • Brun kødet godt af i lidt smør i en gryde, og krydr med salt og peber.
  • Kom rødløg ved, og lad løget svitse med i minuts tid.
  • Drys et par spiseskefulde hvedemel over kød og løg, og vend det rundt.
  • Hæld varm bouillon ved, og jeg plejer at bruge en svampebouillon, som jeg laver af en terning bouillon og to deciliter kogende vand. Rør det rundt.
  • Derefter tilsættes gradvist ca. 3 deciliter mælk, så sovsen får en passende konsistens. Lad den tykne. Måske skal der bruges lidt mindre eller mere mælk.
  • Lad det koge op, og pres også saften af en halv citron i gryden, inden du tilsætter knoldselleri i tern.
  • Rør rundt, læg låg på gryden og lad nu din sellerigryde simre i ca. 30 minutter, så både mørbrad og selleri er kogt mør.
  • Tag låget af og rør rundt. Tilsæt derefter 100 gram frisk spinat til gryderetten, og lad spinaten falde sammen i retten. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
335
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
107
mg
36
%
Natrium
 
1042
mg
45
%
Kalium
 
1411
mg
40
%
Kulhydrater
 
28
g
9
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
38
g
76
%
Vitamin A
 
2475
IU
50
%
Vitamin C
 
36
mg
44
%
Calcium
 
210
mg
21
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Noter

Sellerigryde kan du servere sammen med kogte ris, og evt. en lækker salat. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Torben Petersen

    marts 23, 2022 at 9:02 pm

    Hej, Holger
    Kan man tilsætte kartofler de sidste ti-tolv minutter af de tredive minutters kogetid i Sellerigryden !! ?
    Det ville jo være perfekt med all-in-one, ikk' 😉
    Mvh Torben

    Svar
  2. Tina

    marts 14, 2022 at 7:52 pm

    I opskriften har i glemt et afsnit hvor knoldselleri kommer i retten…

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 15, 2022 at 6:08 am

      Hej Tina
      Tak for det, og jeg nåede lige at blive nervøs 🙂
      Men det står i punkt 7.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required