Den bedste opskrift på schnitzler med salvie, der laves efter inspiration fra det italienske køkken. Du kan også se hvordan du laver den lækre salviesauce.
Schnitzler med salvie er en super dejlig måde at tilberede skinkeschnitzler på.
Efter klar inspiration fra det italienske køkken, og så er det selvfølgelig en opskrift på schnitzler uden panering.
I stedet foldes schnitzlerne sammen med salvieblade, og det giver altså kødet en fantastisk god smag,
Dertil laves en nem sauce på mælk, tomatpasta og salvie, og den passer selvfølgelig perfekt til det møre kød.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Se også opskriften på en klassisk wienerschnitzel.
Ingredienser til schnitzler med salvie
4 skinkeschnitzler
Salt
Peber
1 potte frisk salvie
Salviesauce
4 deciliter mælk
2 spiseskefulde tomatpasta
1 teskefuld paprika
Frisk salvie
Salt og peber
1 spiseskefuld Maizena
Lidt vand
Fremgangsmåde
- Læg skinkeschnitzlerne ud på et skærebræt, hvor de bankes let flade med håndroden.
- Snit nogle friske salvieblade fint, og drys dem på kødet. Krydr også med lidt salt og friskkværnet peber. Tryk det let fast i kødet.
- Fold schnitzlerne sammen på tværs, hvor den ene halvdel lægges ind over den anden. Tryk let sammen. Du kan eventuelt lukke med en kødnål.
- Varm en pande godt op og kom en klat smør på. Brun nu dine schnitzler godt på begge sider, hvilket tager et par minutter pr. side. Skru ned for varmen, og lad dem småstege yderligere 3-4 minutter på hver side. Lægges til side.
- Kom mælk i panden sammen med tomatpasta, paprika og finthakket salvie. Kog op og jævn med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
- Smag din salviesauce til med salt og peber.
Anretning
Anret schnitzler på fire lune tallerkner sammen med kogte ærter og ovnstegte kartofler.
Kom en spiseskefuld salviesauce over hver schnitzel, og server resten af saucen ved siden af i en sovseskål.
Her kan du også se hvordan du laver en jægerschnitzel med jægersovs.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: