Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Samsøfad med kartofler, blomkål og hakket oksekød

Samsøfad med kartofler, blomkål og hakket oksekød

Det lækre og velsmagende samsøfad med blandt andet kartofler, blomkål og hakket oksekød. En nem og lækker hverdagsret. Foto: Newyorker By Heart, Madensverden.dk.
5 fra 22 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4.3k
SHARES
FacebookMessenger4.3kPinterestEmailSMS

Samsøfad er en lækker opskrift på god hverdagsmad med blandt andet kartofler, blomkål og hakket oksekød. Retten laves nemt i et fad i ovnen.

Samsøfad er en lækker hverdagsret med klassiske ingredienser, men det er bestemt også en ret, som du sagtens kan servere som weekendmad.

Navnet henviser bla. til kartoflerne, der naturligvis gerne må være fra Samsø. Selvfølgelig er det ikke en betingelse, og du bruger bare de kartofler, som du har liggende.

Ellers laves samsøfadet med blomkål, lidt champignon og en hvid sovs, men du kan også tilsætte lidt gulerødder.

Er du ikke så glad for dild, kan den udskiftes med purløg eller persille.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Indhold
  • Samsøfad er en lækker opskrift på god hverdagsmad med blandt andet kartofler, blomkål og hakket oksekød. Retten laves nemt i et fad i ovnen.
  • Samsøfad med kartofler, blomkål og hakket oksekød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Note
  • Se mere indhold:
  • Kommentarer

Samsøfad med kartofler, blomkål og hakket oksekød

newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden
5 fra 22 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Samsøfad er en lækker opskrift på god hverdagsmad med blandt andet kartofler, blomkål og hakket oksekød. Retten laves nemt i et fad i ovnen.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g kartofler (gerne aspargeskartofler fra Samsø, kogte, pillede og skåret i skiver (eller en rest kartofler))
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 fed hvidløg (knust og finthakket)
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g champignon (i skiver)
  • 1 blomkål (delt i små buketter)
Desuden
  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • ½ l sødmælk
  • 2 bdt. dild (hakket)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kom de små blomkålsbuketter i en gryde, tilsæt vand og lidt salt og kog dem i et par minutter, de skal stadig have bid. Hæld vandet fra.
  2. Varm olie op på en pande og svits oksekødet, til det bliver grynet. Tilsæt champignon og steg videre, til væsken fra svampede fordamper, krydr med salt og friskkværnet peber.
  3. Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et minuts tid under omrøring. Tag af varmen og smag til.
  4. Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet, pisk det sammen. Tilsæt sødmælk lidt efter lidt, pisk i det mellem hver gang, så det ikke er klumper. Når al mælken er tilsat, så lad det koge igennem et par minutter, rør i det af og til. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  5. Når sovsen er som den skal være, så tag den af varmen og tilsæt den hakkede dild.
  6. Skær de kogte, pillede kartofler i skiver og kom i et letsmurt, ovnfast fad.
  7. Hæld kødblandingen over, blomkålsbuketterne og fordel tilsidst sovsen over blomkålsbuketterne.
  8. Sæt dit samsøfad i ovnen ved 180 grader (varmluft) i ½ time.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Det færdige samsøfad serveres straks, evt. med et godt stykke brød og en sund salat til. Prøv gerne med en nem spidskålssalat med æble.

Se mere indhold:

  • Hakket oksekød med blomkål i fad
  • Mørbrad i fad med peberfrugt og pølser
  • Pasta med parmesan, spidskål og oksekød
  • Oksekød og ris i ovn - hakket oksekød med ris
  • Mørbrad og blomkål i fad - en nem ret i ovn
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anita skriver

    juni 16, 2024 at 8:33 pm

    Smager rigtig dejligt. Vi valgte, at bruge persille i saucen.

    Svar
  2. Rose Nielsen skriver

    juni 16, 2021 at 1:01 pm

    Det smager fantastisk godt ..det kommer til at blive lavet tit herhjemme til efteråret 😉 skøn opskrift.
    Sommerhilsner fra Rose Nielsen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 16, 2021 at 4:58 pm

      Hej Rose
      Mange tak for det - det er dejligt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Eva Møller skriver

    maj 27, 2021 at 7:26 pm

    Samsøfad med kartofler, blomkål, hakket oksekød har jeg lavet i aften - det smagte godt - men kan det laves uden opbagt sovs, så det bliver mere kolesterol venlig.

    Hilsen

    Eva Møller

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required