Her får du en lækker pasta med parmesan, og det er hurtig hverdagsmad. Pastaretten laves på under en halv time, og den er meget børnevenlig.
Pasta med parmesan er en rigtig familievenlig pastaret, som børnene også elsker.
Faktisk er opskriften så nem, at ungerne selv kan kaste sig over retten, og den tager under en halv time at tilberede.
Udover parmesan laves retten blandt andet med spidskål og oksekød, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på pasta med parmesan
Pasta med parmesan, spidskål og oksekød
Ingredienser
- 300 g pasta - gerne en fettucine
- ½ spidskål - fintsnittet
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 500 g hakket oksekød
- 1 løg - hakket
- 3 fed hvidløg - knust og finthakket
- 75 g soltørrede tomater - fra glas, skåret i strimler
- 1 tsk. oregano - tørret
- 1½ spsk. balsamico
- parmesan - frisk, høvlet parmesan
Sådan gør du
- Kog pastaen til den er al dente, i rigeligt, godt saltet vand. Hæld vandet fra og lad den dryppe af.
- Halver spidskålen og fjern stokken, snit den fint.
- Knus hvidløg med den brede side af kniven og hak den.
- Kom lidt olivenolie i en gryde - eller stor pande - og svits kålen i kort tid (den skal bare lige falde lidt sammen), krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld det over på en tallerken.
- Kom lidt mere olie i gryden/panden og svits det hakkede kød, til det er brunet godt af, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt løg, hvidløg, oregano og soltørrede tomater, lad det svitse lidt, til løgene begynder at tage lidt farve.
- Tilsæt balsamico, skru ned for varmen og lad det simre i 5 minutter. Smag til.
- Tilsæt spidskålen og den friskkogte pasta, vend godt rundt og lad det varme igennem (giv det ikke for meget, for pastaen er jo kogt!).
- Drys med flager af parmesan og server straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Pasta med parmesan serveres som sagt straks - og gerne med en lækker tomatsalat til.
Rester sættes hurtigt på køl og er fremragende dagen efter.
Se også mine opskrifter på:
Fru Mortensen
Mange tak for dine gode opskrifter.
Jeg har lige et spørgsmål.
Hvad bruger du til at høvle de fine flager af parmesan?
Holger Rørby Madsen
Hej Bente
Tak for det. Du kan enten snitte parmesanen med en meget skarp kniv eller bruge et mandolinjern 🙂
Alt det bedste
Holger