Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Salade nicoise

Salade Nicoise (opskrift på klassisk fransk salat med tun)

salade nicoise
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook16PinterestSMSEmailMessenger
16
DELINGER
Indhold
  • Salade Nicoise - klassisk opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på traditionel Salade Nicoise
  • Note
  • Kommentarer

Salade Nicoise - klassisk opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Salade Nicoise er en klassisk salat fra den sydfranske by Nice, og i denne opskrift er den uden ansjoser. Laves bla. med tun, bønner og æg.
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Salat
  • 2 stængler bladselleri
  • 4 tomater
  • 1 rødløg (i skiver)
  • 0,5 agurk (skrællet)
  • 0,5 rød peberfrugt
  • 8 kartofler (små og kogte )
  • 100 g grønne bønner (kogte )
  • 4 æg (hårdkogte )
  • 2 dåser tun
  • oliven (grønne eller sorte)
Dressing
  • 6 spsk olivenolie
  • 1 spsk vineddike
  • 1-2 spsk sennep
  • salt og friskkværnet peber (gerne flagesalt)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start din Salade Nicoise ved at lægge salat på et fad.
  2. Derefter skiver af de kogte kartofler og grønne bønner skåret i mindre stykker.
  3. Skær agurken i skiver og læg langs kanten.
  4. Fordel tomatskiver henover salaten sammen med rødløg.
  5. Skær bladselleri og peberfrugt i tynde skiver og læg dem på tomaterne.
  6. Halver æggene og læg og læg dem på.
  7. Findel tunen med en gaffel og læg det i en bunke midt på salaten.
  8. Drys de sorte oliven på og kværn evt. lidt frisk peber over.
  9. Rør dressingen sammen og dryp henover din Salade Nicoise.

Næringsindhold

Kalorier629kcalKulhydrater69gProtein30gFedt27gMættet fedt5gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt17gTransfedt0.02gKolesterol194mgNatrium915mgKalium1999mgKostfibre10gSukker8gVitamin A1555IUVitamin C101mgCalcium117mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på traditionel Salade Nicoise

Salade Nicoise er en populær salat fra det franske køkken, hvor vi jo henter meget inspiration til maden. Også i de danske hjem.

Salaten stammer oprindeligt fra den sydfranske by Nice, men laves i dag verden over, hvor den er kendt vidt og bredt.

Salade Nicoise er en klassisk salat, der blandt andet laves med æg, tun, oliven og diverse grøntsager, men salaten findes i utal af forskellige varianter.

Og det er da også nemt at lave sin egen version, og denne opskrift er uden ansjoser, men dem kan du jo sagtens tilføje, hvis du slet ikke kan undvære ansjoserne.

Opskriften på den franske salat er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Tunmousse uden smør
  • Tunfrikadeller a la Nynne
  • Æggesalat

Note

Den færdige Salade Nicoise serveres straks, og gerne sammen med godt brød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sesamkartofler.
    Sesamkartofler (lækre kartofler med sesamfrø stegt i ovn)
  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required