Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Salade Nicoise

Salade Nicoise

salade nicoise
4.7 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS

Salade Nicoise er en klassisk salat fra den sydfranske by Nice, og i denne opskrift er den uden ansjoser. Laves bla. med tun, bønner og æg.

Salade Nicoise er en populær salat fra det franske køkken, hvor vi jo henter meget inspiration til maden. Også i de danske hjem.

Salaten stammer oprindeligt fra den sydfranske by Nice, men laves i dag verden over, hvor den er kendt vidt og bredt.

Salade Nicoise er en klassisk salat, der blandt andet laves med æg, tun, oliven og diverse grøntsager, men salaten findes i utal af forskellige varianter.

Og det er da også nemt at lave sin egen version, og denne opskrift er uden ansjoser, men dem kan du jo sagtens tilføje, hvis du slet ikke kan undvære ansjoserne.

Opskriften på den franske salat er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Tunmousse uden smør
  • Tunfrikadeller a la Nynne
  • Æggesalat

Opskrift på traditionel Salade Nicoise

Salade Nicoise - klassisk opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Salade Nicoise er en klassisk salat fra den sydfranske by Nice, og i denne opskrift er den uden ansjoser. Laves bla. med tun, bønner og æg.
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Salat
  • 2 stængler bladselleri
  • 4 tomater
  • 1 rødløg (i skiver)
  • 0,5 agurk (skrællet)
  • 0,5 rød peberfrugt
  • 8 kartofler (små og kogte )
  • 100 g grønne bønner (kogte )
  • 4 æg (hårdkogte )
  • 2 dåser tun
  • oliven (grønne eller sorte)
Dressing
  • 6 spsk olivenolie
  • 1 spsk vineddike
  • 1-2 spsk sennep
  • salt og friskkværnet peber (gerne flagesalt)

Fremgangsmåde

  1. Start din Salade Nicoise ved at lægge salat på et fad.
  2. Derefter skiver af de kogte kartofler og grønne bønner skåret i mindre stykker.
  3. Skær agurken i skiver og læg langs kanten.
  4. Fordel tomatskiver henover salaten sammen med rødløg.
  5. Skær bladselleri og peberfrugt i tynde skiver og læg dem på tomaterne.
  6. Halver æggene og læg og læg dem på.
  7. Findel tunen med en gaffel og læg det i en bunke midt på salaten.
  8. Drys de sorte oliven på og kværn evt. lidt frisk peber over.
  9. Rør dressingen sammen og dryp henover din Salade Nicoise.

Næringsindhold

Kalorier629kcalKulhydrater69gProtein30gFedt27gMættet fedt5gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt17gTransfedt0.02gKolesterol194mgNatrium915mgKalium1999mgKostfibre10gSukker8gVitamin A1555IUVitamin C101mgCalcium117mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Den færdige Salade Nicoise serveres straks, og gerne sammen med godt brød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required