Salade Nicoise er en klassisk salat fra den sydfranske by Nice, og i denne opskrift er den uden ansjoser. Laves bla. med tun, bønner og æg.
Salade Nicoise er en populær salat fra det franske køkken, hvor vi jo henter meget inspiration til maden. Også i de danske hjem.
Salaten stammer oprindeligt fra den sydfranske by Nice, men laves i dag verden over, hvor den er kendt vidt og bredt.
Salade Nicoise er en klassisk salat, der blandt andet laves med æg, tun, oliven og diverse grøntsager, men salaten findes i utal af forskellige varianter.
Og det er da også nemt at lave sin egen version, og denne opskrift er uden ansjoser, men dem kan du jo sagtens tilføje, hvis du slet ikke kan undvære ansjoserne.
Opskriften på den franske salat er beregnet til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på traditionel Salade Nicoise
Salade Nicoise - klassisk opskrift
Ingredienser
Salat
- 2 stængler bladselleri
- 4 tomater
- 1 rødløg - i skiver
- 0,5 agurk - skrællet
- 0,5 rød peberfrugt
- 8 kartofler - små og kogte
- 100 g grønne bønner - kogte
- 4 æg - hårdkogte
- 2 dåser tun
- oliven - grønne eller sorte
Dressing
- 6 spsk olivenolie
- 1 spsk vineddike
- 1-2 spsk sennep
- salt og friskkværnet peber - gerne flagesalt
Fremgangsmåde
- Start din Salade Nicoise ved at lægge salat på et fad.
- Derefter skiver af de kogte kartofler og grønne bønner skåret i mindre stykker.
- Skær agurken i skiver og læg langs kanten.
- Fordel tomatskiver henover salaten sammen med rødløg.
- Skær bladselleri og peberfrugt i tynde skiver og læg dem på tomaterne.
- Halver æggene og læg og læg dem på.
- Findel tunen med en gaffel og læg det i en bunke midt på salaten.
- Drys de sorte oliven på og kværn evt. lidt frisk peber over.
- Rør dressingen sammen og dryp henover din Salade Nicoise.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den færdige Salade Nicoise serveres straks, og gerne sammen med godt brød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: