Salade Nicoise er en klassisk salat fra den sydfranske by Nice, og i denne opskrift er den uden ansjoser. Laves bla. med tun, bønner og æg.
Salade Nicoise er en populær salat fra det franske køkken, hvor vi jo henter meget inspiration til maden. Også i de danske hjem.
Salaten stammer oprindeligt fra den sydfranske by Nice, men laves i dag verden over, hvor den er kendt vidt og bredt.
Salade Nicoise er en klassisk salat, der blandt andet laves med æg, tun, oliven og diverse grøntsager, men salaten findes i utal af forskellige varianter.
Og det er da også nemt at lave sin egen version, og denne opskrift er uden ansjoser, men dem kan du jo sagtens tilføje, hvis du slet ikke kan undvære ansjoserne.
Opskriften på den franske salat er beregnet til fire personer.
Opskrift på Salade Nicoise
Ingredienser
Salat
- 2 stængler bladselleri
- 4 tomater
- 1 rødløg i skiver
- ½ agurk skrællet
- ½ rød peberfrugt
- 8 kartofler små og kogte
- 100 g grønne bønner kogte
- 4 æg hårdkogte
- 2 ds. tun
- oliven grønne eller sorte
Dressing
- 6 spsk. olivenolie
- 1 spsk. vineddike
- 1-2 spsk. sennep
- salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
Sådan gør du
- Start din Salade Nicoise ved at lægge salat på et fad.
- Derefter skiver af de kogte kartofler og grønne bønner skåret i mindre stykker.
- Skær agurken i skiver og læg langs kanten.
- Fordel tomatskiver henover salaten sammen med rødløg.
- Skær bladselleri og peberfrugt i tynde skiver og læg dem på tomaterne.
- Halver æggene og læg og læg dem på.
- Findel tunen med en gaffel og læg det i en bunke midt på salaten.
- Drys de sorte oliven på og kværn evt. lidt frisk peber over.
- Rør dressingen sammen og dryp henover din Salade Nicoise.
Næringsindhold
Note
Den færdige Salade Nicoise serveres straks, og gerne sammen med godt brød.
Se også disse opskrifter:
Tunmousse uden smør - perfekt til sandwich
Tunfrikadeller a la Nynne (lavet med dåsetun)
Æggesalat - nem opskrift med æg, mayo og karry
Comments
No Comments