Safransauce er en eksklusiv sovs til fisk, men den er ikke svær at lave selv. Safranen er dyr, men værd at bruge, og her er opskriften på sovs med safran.
Dampet fisk med safransauce er ikke kun en lækker forret, den kan sagtens også gå som en hovedret.
Safranen skal man dg bruge med omtanke. Dels er der tale om verdens dyreste krydderi, og det skyldes blandt andet, at der skal op mod 100.000 blomster fra safrankrokussen til blot et enkelt kilo safran.
Derfor koster et lille brev med få af de røde stilke hurtigt en del penge.
Men safranstilkene afgiver også en vis bitterhed i maden, og derfor skal man ikke bruge for mange af dem. Smag saucen til - præcist som du gør med salt og peber.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på safransauce
Safransauce
Ingredienser
- 1 skalotteløg
- 0,5 porre
- 2 dl hønsefond
- 2 dl hvidvin
- 1 dl fløde
- 8 stilke safran
- 0,5 tsk rørsukker - (smagsforstærker)
- 1 spsk smør - + 1 spsk olie
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at hakke skalotteløg og den halve porre ganske fint, og smelt smør og olie i en tykbundet kasserolle.
- Ved middel varme svitser du så løg porre i 3-4 minutter, så de bliver helt klare - men IKKE tager farve.
- Tilsæt så hvidvin, og lad det koge lidt ind (reducere).
- Så kommer du hønsefond ved, og nu skal saucen koges ind til næsten halv mængde.
- Når det er sket, kommer du fløden ved, og nu koger saucen igen lidt ind, så den bliver let cremet.
- Tilsæt så safran - brug en 7-8 stilke, og lad dem simre med et par minutter, inden du smager safransaucen til med rørsukker, salt og friskkværnet peber. På grund af hønsefonden skal du sikkert ikke bruge meget salt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Safransauce er blandt andet god til dampet torsk.
Dampet torsk laver du ved at dele torsken i portionsstykker, som du lægger i et smurt, ildfast fad. Hæld lidt hvidvin i bunden af fadet, og dryp torskestykkerne med lidt olivenolie. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Damp nu torsken i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.
Anret med safransauce nederst, og læg så forsigtigt den dampede torsk oven på.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den.
Stina Marloth
Hej
Prøvede her til aften din opskrift på dampet torsk med safransovs 😊
Jamen for hunni det var mums 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼🤩🤩🤩🤩🤩 - endnu et hit blandt dine opskrifter. Jeg er KÆMPE fan af Madens Verden og du er den første jeg søger når jeg mangler inspiration og får mange gode ideer når der popper noget op på Facebook.
Så tak for det 😊
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Stina - det er jeg super glad for at høre 🙂
Du er altid velkommen - og fortsat god fornøjelse.
De allerbedste hilsner
Holger