Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Safransauce - lækker sauce med safran til fisk

Safransauce - lækker sauce med safran til fisk

safransauce
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
88
SHARES
FacebookMessenger88PinterestEmailSMS

Safransauce er en eksklusiv sovs til fisk, men den er ikke svær at lave selv. Safranen er dyr, men værd at bruge, og her er opskriften på sovs med safran.

Dampet fisk med safransauce er ikke kun en lækker forret, den kan sagtens også gå som en hovedret.

Safranen skal man dg bruge med omtanke. Dels er der tale om verdens dyreste krydderi, og det skyldes blandt andet, at der skal op mod 100.000 blomster fra safrankrokussen til blot et enkelt kilo safran.

Derfor koster et lille brev med få af de røde stilke hurtigt en del penge.

Men safranstilkene afgiver også en vis bitterhed i maden, og derfor skal man ikke bruge for mange af dem. Smag saucen til - præcist som du gør med salt og peber.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Allround sovs til fisk
  • Sennepssovs
  • Bechamelsauce

Opskrift på safransauce

Safransauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Safransauce er en eksklusiv sovs til fisk, men den er ikke svær at lave selv. Safranen er dyr, men værd at bruge, og her er opskriften på sovs med safran.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 skalotteløg
  • 0,5 porre
  • 2 dl hønsefond
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl fløde
  • 8 stilke safran
  • 0,5 tsk rørsukker ((smagsforstærker))
  • 1 spsk smør (+ 1 spsk olie)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at hakke skalotteløg og den halve porre ganske fint, og smelt smør og olie i en tykbundet kasserolle.
  2. Ved middel varme svitser du så løg porre i 3-4 minutter, så de bliver helt klare - men IKKE tager farve.
  3. Tilsæt så hvidvin, og lad det koge lidt ind (reducere).
  4. Så kommer du hønsefond ved, og nu skal saucen koges ind til næsten halv mængde.
  5. Når det er sket, kommer du fløden ved, og nu koger saucen igen lidt ind, så den bliver let cremet.
  6. Tilsæt så safran - brug en 7-8 stilke, og lad dem simre med et par minutter, inden du smager safransaucen til med rørsukker, salt og friskkværnet peber. På grund af hønsefonden skal du sikkert ikke bruge meget salt.

Næringsindhold

Kalorier165kcalKulhydrater5gProtein1gFedt12gMættet fedt8gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.1gKolesterol36mgNatrium620mgKalium103mgKostfibre0.4gSukker3gVitamin A641IUVitamin C2mgCalcium31mgJern0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Safransauce er blandt andet god til dampet torsk.

Dampet torsk laver du ved at dele torsken i portionsstykker, som du lægger i et smurt, ildfast fad. Hæld lidt hvidvin i bunden af fadet, og dryp torskestykkerne med lidt olivenolie. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Damp nu torsken i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.

Anret med safransauce nederst, og læg så forsigtigt den dampede torsk oven på.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 21, 2024 at 1:45 pm

    Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar
  2. Stina Marloth skriver

    maj 14, 2020 at 8:23 pm

    Hej
    Prøvede her til aften din opskrift på dampet torsk med safransovs 😊
    Jamen for hunni det var mums 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼🤩🤩🤩🤩🤩 - endnu et hit blandt dine opskrifter. Jeg er KÆMPE fan af Madens Verden og du er den første jeg søger når jeg mangler inspiration og får mange gode ideer når der popper noget op på Facebook.
    Så tak for det 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 14, 2020 at 9:52 pm

      Tusind tak, Stina - det er jeg super glad for at høre 🙂
      Du er altid velkommen - og fortsat god fornøjelse.
      De allerbedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required