Se, hvilke lækre bær, frugter og grøntsager, der er i sæson i juni. Det er nemlig nu, alt skyder frem, så vi kan spise lokalt.
Sæson i juni: Danske jordbær og ærter er de bedste i verden. Sådan er det bare. Sødmen og duften er intens og sommerlig, og vi er alle klar over, at de er spiseklar i den første sommermåned.
Men det er ikke de eneste råvarer, der kan spises i juni. Her byder måneden nemlig på et overflod af grøntsager, bær, frugter og spiselige blomster.
Udover det er der også fisk, som er i sæson i juni - enten fordi de søger ind til vores fjorde for at gyde, eller fordi de er særligt gode lige netop nu.
Så her er et overblik over alle de råvarer, som vi kan købe eller plukke i denne første sommermåned.
Frugter og bær med sæson i juni
Jordbær, rabarber, stikkelsbær, solbær, hyben, hyldeblomster. Og så er der alle de spiselige blomster, som du kan spise i salat og pynte maden med:
Stedmoderblomster, bellis, syrener, hyldeblomster, rosenblade, blomster fra skvalderkål, mælkebøtter.
Spiseklare grøntsager og urter
Agurk, asparges, bladbeder, blomkål, broccoli, forårsløg, gulerødder, jordbær, kartofler, løg, persille, radiser, ramsløg, salat, spidskål, spinat, tomater, ærter og ærteskud.
Det er også nu, at du begynder at kunne hente dine egne krydderurter i haven, så du får dem friske fra planten over din mad.
Det er urter som purløg, timian, rosmarin, mynte og citronmelisse.
Fisk og skaldyr netop nu
Hornfisk, jomfruhummer, kuller, kulmule, makrel, multe, rødspætter, sild og mørksej er i sæson i juni.
Særligt hornfisk er en delikatesse på denne årstid, hvor de søger ind i fjordene for at gyde. Friskfangede rødspætter er også en dejlig sommerspise med nye kartofler og en god persillesovs.
Læs også disse artikler og opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: