Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Fløderand

Fløderand (nem opskrift på klassisk dansk dessert)

billederesultat for fløderand
4.6 fra 33 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
332
SHARES
FacebookMessenger332PinterestEmailSMS
Indhold
  • Fløderand - nem opskrift på klassisk dansk dessert
  • Opskrift på fløderand
  • Tips
  • Kommentarer

Fløderand - nem opskrift på klassisk dansk dessert

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 33 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
På køl - mindst: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 15 minutter min
Fløderand er en gammel klassisk dessert, som mormormad ofte lavede. I dag køber de fleste den, men fløderand er faktisk meget nem at lave selv.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 blade husblas
  • 1 dl vand
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Læg de fire blade husblas i koldt vand, og her skal de ligge i cirka fem minutter til udblødning.
  2. Kog en deciliter vand op, tryk din husblas blade tør for vand, og opløs dem i det kogende vand.
  3. Rør også sukker og vaniljesukker ind i vandet, og lad det nu køle af til cirka 37 grader. Det er vigtigt væsken køles tilstrækkeligt ned.
  4. Kom fløden op i en skål, og pisk den let. Flødeskummet må ikke være for stift, men heller ikke flydende!
  5. Bland det afkølede vand med husblas og sukker sammen med flødeskummet, og vend det forsigtigt rundt, så du ikke slår for meget luft ud af flødeskummet.
  6. Hæld flødeblandingen i en randform, og slå let på siderne, så fløderanden falder sammen.
  7. Sæt den straks i køleskabet, og hvor den nu skal køles helt af. Det tager mindst tre timer.
  8. Efter afkøling er fløderanden nu helt stiv, og den kan vendes ud på et fladt serveringsfad.
  9. I midten kan du pynte med friske bær (jordbær, brombær, hindbær eller andre lækre bær) eller udskåret frugt. Æbler, pærer, ferskner eller kiwi er godt tilbehør til fløderanden.

Næringsindhold

Kalorier374kcalKulhydrater11gProtein4gFedt36gMættet fedt23gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt9gKolesterol113mgNatrium30mgKalium95mgSukker11gVitamin A1470IUVitamin C1mgCalcium67mgJern0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på fløderand

Fløderand er uhyre nem at lave selv, da du blot skal bruge få ingredienser.

Men lav den i god tid, så den når at sætte sig og køle ordentligt af.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Panna cotta - opskrift på lækker italiensk dessert
  • Budding - gammeldags opskrift med vanilje og fløde
  • Tiramisu med ladyfingers og mascarpone

Tips

Servér straks din hjemmelavede fløderand - den bliver et stensikkert hit hos alle. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required