• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Fløderand - nem opskrift på klassisk dansk dessert

Fløderand - nem opskrift på klassisk dansk dessert

billederesultat for fløderand
4.6 fra 33 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
303
SHARES
FacebookMessenger303PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. april 2024 - Udgivet:  22. maj 2016

Indhold

  1. Fløderand er en gammel klassisk dessert, som mormormad ofte lavede. I dag køber de fleste den, men fløderand er faktisk meget nem at lave selv.
  2. Opskrift på fløderand
  3. Fløderand - nem opskrift på klassisk dansk dessert
  4. Tips

Fløderand er en gammel klassisk dessert, som mormormad ofte lavede. I dag køber de fleste den, men fløderand er faktisk meget nem at lave selv.

Fløderand er uhyre nem at lave selv, da du blot skal bruge få ingredienser.

Men lav den i god tid, så den når at sætte sig og køle ordentligt af.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Panna cotta - opskrift på lækker italiensk dessert
  • Budding - gammeldags opskrift med vanilje og fløde
  • Tiramisu med ladyfingers og mascarpone

Opskrift på fløderand

billederesultat for fløderand
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fløderand - nem opskrift på klassisk dansk dessert

4.61 fra 33 stemmer
Fløderand er en gammel klassisk dessert, som mormormad ofte lavede. I dag køber de fleste den, men fløderand er faktisk meget nem at lave selv.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
På køl - mindst 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 374
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 blade husblas
  • 1 dl vand
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 4 dl piskefløde

Fremgangsmåde
 

  1. Læg de fire blade husblas i koldt vand, og her skal de ligge i cirka fem minutter til udblødning.
  2. Kog en deciliter vand op, tryk din husblas blade tør for vand, og opløs dem i det kogende vand.
  3. Rør også sukker og vaniljesukker ind i vandet, og lad det nu køle af til cirka 37 grader. Det er vigtigt væsken køles tilstrækkeligt ned.
  4. Kom fløden op i en skål, og pisk den let. Flødeskummet må ikke være for stift, men heller ikke flydende!
  5. Bland det afkølede vand med husblas og sukker sammen med flødeskummet, og vend det forsigtigt rundt, så du ikke slår for meget luft ud af flødeskummet.
  6. Hæld flødeblandingen i en randform, og slå let på siderne, så fløderanden falder sammen.
  7. Sæt den straks i køleskabet, og hvor den nu skal køles helt af. Det tager mindst tre timer.
  8. Efter afkøling er fløderanden nu helt stiv, og den kan vendes ud på et fladt serveringsfad.
  9. I midten kan du pynte med friske bær (jordbær, brombær, hindbær eller andre lækre bær) eller udskåret frugt. Æbler, pærer, ferskner eller kiwi er godt tilbehør til fløderanden.

Næringsindhold

Kalorier: 374kcalKulhydrater: 11gProtein: 4gFedt: 36gMættet fedt: 23gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gKolesterol: 113mgNatrium: 30mgKalium: 95mgSukker: 11gVitamin A: 1470IUVitamin C: 1mgCalcium: 67mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Servér straks din hjemmelavede fløderand - den bliver et stensikkert hit hos alle. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required