• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Nem opskrift på rullesteg med svesker i gryde

Nem opskrift på rullesteg med svesker i gryde

billede til rullesteg med svesker
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. marts 2025 - Udgivet: 3. april 2017

Sådan laver du rullesteg med svesker i en gryde. Rullestegen skal grydesteges i cirka halvanden time, hvorefter skyen laves til en god sovs.

Rullesteg med svesker er en dejlig ret, hvor kødet bliver mørt og samtidig får du lækker sovs.

Du kan enten købe en færdig rullesteg hos slagteren eller i supermarkedet - eller selv rulle et flæskestykke sammen med svesker, salt og peber.

Det er faktisk ikke så svært som det lyder, men det nemmest er selvfølgelig at lade slagteren lave den for dig.

Rullesteg med svesker er en ret fra det gamle danske køkken, men det er en skam at lade den gå i glemmebogen.

For her får du faktisk rimelig billigt kød med masser af smag, og tilberedningen er ganske nem.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Gammeldags rullesteg i ovn
  • Hjemmelavet rullepølse
  • Porchetta - italiensk rullesteg i ovn

Opskrift på rullesteg med svesker

billede til rullesteg med svesker
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rullesteg med svesker i gryde

5 fra 1 stemme
Sådan laver du rullesteg med svesker i en gryde. Rullestegen skal grydesteges i cirka halvanden time, hvorefter skyen laves til en god sovs.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 461
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg rullesteg - med svesker (gerne lidt mere)
  • 1 spsk smør - til bruning
  • 4 dl vand
  • 1 bouillonterning - gene svinebouillon
  • 8 enebær - knuste
  • 1 dl fløde
  • 2 tsk ribsgele
  • 1 spsk majsstivelse - udrørt i lidt vand
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Giv rullestegen en omgang salt hele vejen rundt, og lad den hvile fem minutter.
  2. Smelt en god klat smør i en stor stegegryde ved en halvkraftig varme.
  3. Brun nu rullestegen grundigt på alle sider, så den får både farve og masser af smag.
  4. Hæld vand og en bouillonterning ved sammen med knuste enebær, og lad nu rullestegen med svesker småsimre i cirka halvanden time under låg.
  5. Du skal lige vende den nogle gange undervejs i stegetiden.
  6. Tag stegen op og pak den ind i sølvpapapir og et viskestykke. Rullestegen må gerne hvile i 20 minutter inden udskæring.
  7. Kog skyen lidt ind, og kom fløden ved sammen med ribsgele.
  8. Jævn den med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.

Næringsindhold

Kalorier: 461kcalKulhydrater: 5gProtein: 57gFedt: 22gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.1gKolesterol: 193mgNatrium: 909mgKalium: 962mgKostfibre: 0.1gSukker: 3gVitamin A: 455IUVitamin C: 0.5mgCalcium: 34mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og gerne 1-2 spiseskefulde gastrik.

Anret rullestegen med kartoffelbåde og bønner med sennepsdressing.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 20, 2025 at 9:07 am

    Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne hvad du synes om den grydestegte rullesteg her.

    Svar
  2. TINE FRIIS JENSEN

    december 03, 2024 at 12:19 pm

    Hvis du selv snører din rullesteg, kan jeg anbefale lidt æbletern sammen med sveskerne. Så bliver det nærmest forloren and 😺Og hvis du ikke bryder dig om svesker, kan du rulle stegen med hakkede champignon og finthakket løg, 1 fed hakket hvidløg, og timian. Tak for dine gode og let forståelige opskrifter, dejligt du også har airfryer opskrifter 😺. Dbh. Tine

    Svar
  3. Jette Andreasen

    november 25, 2023 at 4:04 pm

    Elsker dine opskrifter, bruger dem rigtig tit. Tak for dig.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 25, 2023 at 4:13 pm

      Tusind tak, Jette - det er super sødt af dig. Og dejligt du får glæde af opskrifterne.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften
Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required