• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Nem opskrift på rullesteg med svesker i gryde

billede til rullesteg med svesker
Rullesteg med svesker er en klassisk grydesteg, der skal have cirka halvanden time. Skyen koges op med lidt fløde og bliver til en fremragende sovs. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. marts 2025 - Udgivet:  3. april 2017

Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sådan laver du rullesteg med svesker i en gryde. Rullestegen skal grydesteges i cirka halvanden time, hvorefter skyen laves til en god sovs.
  2. Opskrift på rullesteg med svesker
  3. Rullesteg med svesker i gryde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Sådan laver du rullesteg med svesker i en gryde. Rullestegen skal grydesteges i cirka halvanden time, hvorefter skyen laves til en god sovs.

Rullesteg med svesker er en dejlig ret, hvor kødet bliver mørt og samtidig får du lækker sovs.

Du kan enten købe en færdig rullesteg hos slagteren eller i supermarkedet - eller selv rulle et flæskestykke sammen med svesker, salt og peber.

Det er faktisk ikke så svært som det lyder, men det nemmest er selvfølgelig at lade slagteren lave den for dig.

Rullesteg med svesker er en ret fra det gamle danske køkken, men det er en skam at lade den gå i glemmebogen.

For her får du faktisk rimelig billigt kød med masser af smag, og tilberedningen er ganske nem.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Gammeldags rullesteg i ovn
  • Hjemmelavet rullepølse
  • Porchetta - italiensk rullesteg i ovn

Opskrift på rullesteg med svesker

billede til rullesteg med svesker

Rullesteg med svesker i gryde

Sådan laver du rullesteg med svesker i en gryde. Rullestegen skal grydesteges i cirka halvanden time, hvorefter skyen laves til en god sovs.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kg rullesteg - med svesker (gerne lidt mere)
  • 1 spsk smør - til bruning
  • 4 dl vand
  • 1 bouillonterning - gene svinebouillon
  • 8 enebær - knuste
  • 1 dl fløde
  • 2 tsk ribsgele
  • 1 spsk majsstivelse - udrørt i lidt vand
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Giv rullestegen en omgang salt hele vejen rundt, og lad den hvile fem minutter.
  • Smelt en god klat smør i en stor stegegryde ved en halvkraftig varme.
  • Brun nu rullestegen grundigt på alle sider, så den får både farve og masser af smag.
  • Hæld vand og en bouillonterning ved sammen med knuste enebær, og lad nu rullestegen med svesker småsimre i cirka halvanden time under låg.
  • Du skal lige vende den nogle gange undervejs i stegetiden.
  • Tag stegen op og pak den ind i sølvpapapir og et viskestykke. Rullestegen må gerne hvile i 20 minutter inden udskæring.
  • Kog skyen lidt ind, og kom fløden ved sammen med ribsgele.
  • Jævn den med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
461
% Daglig værdi*
Fedt
 
22
g
34
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
193
mg
64
%
Natrium
 
909
mg
40
%
Kalium
 
962
mg
27
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
57
g
114
%
Vitamin A
 
455
IU
9
%
Vitamin C
 
0.5
mg
1
%
Calcium
 
34
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og gerne 1-2 spiseskefulde gastrik.

Anret rullestegen med kartoffelbåde og bønner med sennepsdressing.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 20, 2025 at 9:07 am

    Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne hvad du synes om den grydestegte rullesteg her.

    Svar
  2. TINE FRIIS JENSEN

    december 03, 2024 at 12:19 pm

    Hvis du selv snører din rullesteg, kan jeg anbefale lidt æbletern sammen med sveskerne. Så bliver det nærmest forloren and 😺Og hvis du ikke bryder dig om svesker, kan du rulle stegen med hakkede champignon og finthakket løg, 1 fed hakket hvidløg, og timian. Tak for dine gode og let forståelige opskrifter, dejligt du også har airfryer opskrifter 😺. Dbh. Tine

    Svar
  3. Jette Andreasen

    november 25, 2023 at 4:04 pm

    Elsker dine opskrifter, bruger dem rigtig tit. Tak for dig.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 25, 2023 at 4:13 pm

      Tusind tak, Jette - det er super sødt af dig. Og dejligt du får glæde af opskrifterne.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af Allingetærte

Allingetærte med rabarber og creme

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Få det bedste ud af Madens Verden - bliv medlem nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required