Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Nem opskrift på rullesteg med svesker i gryde

Nem opskrift på rullesteg med svesker i gryde

billede til rullesteg med svesker
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMS

Sådan laver du rullesteg med svesker i en gryde. Rullestegen skal grydesteges i cirka halvanden time, hvorefter skyen laves til en god sovs.

Rullesteg med svesker er en dejlig ret, hvor kødet bliver mørt og samtidig får du lækker sovs.

Du kan enten købe en færdig rullesteg hos slagteren eller i supermarkedet - eller selv rulle et flæskestykke sammen med svesker, salt og peber.

Det er faktisk ikke så svært som det lyder, men det nemmest er selvfølgelig at lade slagteren lave den for dig.

Rullesteg med svesker er en ret fra det gamle danske køkken, men det er en skam at lade den gå i glemmebogen.

For her får du faktisk rimelig billigt kød med masser af smag, og tilberedningen er ganske nem.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Gammeldags rullesteg i ovn
  • Hjemmelavet rullepølse
  • Porchetta - italiensk rullesteg i ovn

Opskrift på rullesteg med svesker

Rullesteg med svesker i gryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 45 minutter min
Sådan laver du rullesteg med svesker i en gryde. Rullestegen skal grydesteges i cirka halvanden time, hvorefter skyen laves til en god sovs.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg rullesteg med svesker (gerne lidt mere)
  • 1 spsk smør til bruning
  • 4 dl vand
  • 1 bouillonterning gene svinebouillon
  • 8 enebær knuste
  • 1 dl fløde
  • 2 tsk ribsgele
  • 1 spsk majsstivelse udrørt i lidt vand
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Giv rullestegen en omgang salt hele vejen rundt, og lad den hvile fem minutter.
  2. Smelt en god klat smør i en stor stegegryde ved en halvkraftig varme.
  3. Brun nu rullestegen grundigt på alle sider, så den får både farve og masser af smag.
  4. Hæld vand og en bouillonterning ved sammen med knuste enebær, og lad nu rullestegen med svesker småsimre i cirka halvanden time under låg.
  5. Du skal lige vende den nogle gange undervejs i stegetiden.
  6. Tag stegen op og pak den ind i sølvpapapir og et viskestykke. Rullestegen må gerne hvile i 20 minutter inden udskæring.
  7. Kog skyen lidt ind, og kom fløden ved sammen med ribsgele.
  8. Jævn den med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.

Næringsindhold

Kalorier461kcalKulhydrater5gProtein57gFedt22gMættet fedt11gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.1gKolesterol193mgNatrium909mgKalium962mgKostfibre0.1gSukker3gVitamin A455IUVitamin C0.5mgCalcium34mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og gerne 1-2 spiseskefulde gastrik.

Anret rullestegen med kartoffelbåde og bønner med sennepsdressing.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina Jacobsen skriver

    september 25, 2025 at 10:44 am

    kan man fylde "stegen" med persille i stedet for svesker?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 25, 2025 at 1:43 pm

      Hej Tina
      Det kan du tro - rullesteg med persille er også lækkert. Spar ikke på persillen og giv den et godt skud peber 🙂
      BH Holger

      Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    marts 20, 2025 at 9:07 am

    Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne hvad du synes om den grydestegte rullesteg her.

    Svar
  3. TINE FRIIS JENSEN skriver

    december 03, 2024 at 12:19 pm

    Hvis du selv snører din rullesteg, kan jeg anbefale lidt æbletern sammen med sveskerne. Så bliver det nærmest forloren and 😺Og hvis du ikke bryder dig om svesker, kan du rulle stegen med hakkede champignon og finthakket løg, 1 fed hakket hvidløg, og timian. Tak for dine gode og let forståelige opskrifter, dejligt du også har airfryer opskrifter 😺. Dbh. Tine

    Svar
  4. Jette Andreasen skriver

    november 25, 2023 at 4:04 pm

    Elsker dine opskrifter, bruger dem rigtig tit. Tak for dig.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 25, 2023 at 4:13 pm

      Tusind tak, Jette - det er super sødt af dig. Og dejligt du får glæde af opskrifterne.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required