Se, hvordan du tilbereder en gammeldags rullesteg med sherrysauce. Det er en steg, hvor du får en super god sovs, der jævnes med smørbolle.
Rullesteg med sherrysauce er en grydestegt udgave af den klassiske rullesteg.
Rullestegen er fyldt med svesker, og grydestegningen giver dig en virkelig lækker sovs, som til sidst jævnes nemt med en smørbolle.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også hvordan du laver den italienske porchetta i ovn.
Opskrift på rullesteg med sherrysauce
Grydestegt rullesteg med sherrysauce
Ingredienser
- 1,2 kg rullesteg - med svesker
- 1 stk løg
- 1 stk persillerod
- 1 stk laurbærblad
- 0,5 dl sherry
- 3 dl hønsefond
- 2 dl fløde
- 1 spsk æbleeddike
- 1 tsk rørsukker
- 3 tsk ribsgele
- salt og friskkværnet peber
- 1 smørbolle - til jævning
Fremgangsmåde
- Rullestegen med svesker skal først have en god omgang salt.
- Kom en klat smør i en varm gryde, og brun nu rullestegen grundigt på alle sider. Rullestegen skal have masser af farve og smag.
- Hak løg og persillerod groft og kom dem i gryden sammen med et laurbærblad.
- Hæld lidt sherry i, og lad det svitse kort inden du tilsætter hønsefond.
- Giv også saucen en deciliter fløde (gem den sidste deciliter til sidst), lidt æbleeddike og rørsukker.
- Skru ned for varmen, og lad nu stegen simre i halvanden time. Vend den nogle gange undervejs,
- Tag så rullestegen op, og læg den på et skærebræt. Dæk den til med sølvpapir og et viskestykke, og lad den hvile i 15 minutter.
- Imens laver du sovsen. Sigt stegeskyen over i en kasserolle, og kog den lidt ind.
- Kom ribsgele og fløde ved, og jævn sovsen med en smørbolle. Smag den til med salt og friskkværnet peber.
- Du kan også give sherrysaucen lidt gastrik.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Skær rullestegen i skiver, og anret med karamelliserede kartofelbåde og grønne bønner med sennepsvinaigrette.
Se også her hvordan du laver rullestegen i ovnen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: