• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hjemmelavet rullepølse

Hjemmelavet rullepølse

Billede med rullepølse
4.9 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. april 2024 - Udgivet:  29. oktober 2016

Opskriften på en hjemmelavet rullepølse med eller uden nitrit. Rullepølsen trækker to døgn i saltlage, og koges i tre timer inden presning.

Her kan du se hvordan du laver en rullepølse, og det er faktisk ikke så svært emdda.

Fremstillingen tager lidt tid, men til gengæld har du virkelig lækkert pålæg.

Opskriften giver én rullepølse.

Opskrift på hjemmelavet rullepølse

Billede med rullepølse
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hjemmelavet rullepølse

4.85 fra 20 stemmer
Opskriften på en hjemmelavet rullepølse med eller uden nitrit. Rullepølsen trækker to døgn i saltlage, og koges i tre timer inden presning.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
I lage 2 days d
Samlet tid 2 days d 3 timer t 30 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Pålæg
Køkken: Dansk
Kalorier: 225
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Saltlage laves af
  • 4 l vand
  • 800 g salt
  • 100 g sukker
  • 6 laurbærblade
  • 1 håndfuld enebær - lille håndfuld
Rullepølse af
  • 2 kg nakkesteg - få slagteren til at klargøre den til rullepølse
  • 2 tsk friskkværnet peber
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 tsk allehånde
  • 2 tsk salt - skal være fint
  • 3 tsk gelatine - pulver

Fremgangsmåde
 

  1. Rul nakkestegen ud i et rektangel, og bank den let flad med hånden så den har nogenlunde samme tykkelse.
  2. Giv den noget salt (to teskefulde).
  3. Bland sort peber, løgpulver, allehånde og gelatine sammen, og fordel det ud over kødet. Du kan også tilføje lidt friskhakket persille.
  4. Fold så din rullepølse sammen som en roulade, og snør den med bomuldssnor.
  5. Rør alle ingredienserne til saltlagen sammen, og læg forsigtigt rullepølsen ned i lagen.
  6. Nu skal rullepølsen stå i lagen i 48 timer.
  7. Kog så rullepølsen ved svag varme i en gryde, hvor vandet dækker rullepølsen. Det tager cirka tre timer. Du kan med fordel tilsætte gulerødder, løg eller andre rodfrugter i vandet under kogningen. Et par laurbærblade er også godt.
  8. Så skal din rullepølse presses. Læg den i rullepølsepresser, men husk at sammenføjningen ikke må vende opad, men skal lægge til en af siderne!
  9. Her skal den stå i pres indtil den er afkølet - gerne natten over.

Næringsindhold

Kalorier: 225kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Med eller uden nitrit

Rullepølsen kan nu deles i mindre stykker, og den kan sagtens fryses ned.

Opskriften er på en rullepølse uden nitrit.

Hvis du ønsker en rullepølse med nitrit, kan du erstatte noget af saltet med nitritsalt.

Det giver rullepølsen en flottere kulør, men nitrit skal man være varsom med.

Er nitrit farlig i rullepølse?

Fødevarestyrelsen skriver om  nitrits funktion i fødevarer:

Nitrit er tilladt at bruge som teknologisk tilsætningsstof i visse fødevarer, da stofferne hæmmer udvikling af bakterien Clostridium botulinum, som kan give pølseforgiftning (botulisme).

Samtidig er der dog den bivirkning ved stofferne, at de kan danne kræftfremkaldende nitrosaminer i kødprodukter.

Derfor anbefaler eksperter fra den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) og DTU Fødevareinstituttet, at man stræber efter at fastsætte den tilladte mængde af nitrit i fødevarer så lavt som muligt, samtidig med at stoffets teknologiske funktion opretholdes.

Hjemmelavet rullepølse er blandt andet perfekt på smørrebrød.

Se også mine opskrifter på:

Smørrebrød med fiskefilet (smørstegt rødspætte)

Dyrlægens natmad - smørrebrød med saltkød

Smørrebrød med rullepølse, sky og andet lækkert

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lise

    september 25, 2024 at 7:01 pm

    Hvad har jeg mon gjort galt?

    Den er fuldstændig uspiselig! Alt for saltet. Og jeg stoppede endda ved 600 g. salt fordi jeg synes det virkede lige i overkanten.
    Rullepølsen gik helt fra hinanden da jeg ville tage den op af gryden. Den var alt for mør og kan slet ikke skæres i skiver.

    Svar
    • Per Johannessen

      november 25, 2024 at 9:05 am

      Brug et rigtig rullepølse slag. 😉

      Svar
  2. Niels Rygaard Hansen

    december 21, 2022 at 9:38 pm

    Skal rullepølsen koges i den saltlage som den har ligget i 48 timer eller i fersk kogevand

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required