• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Rullemargarine - hvad er det og hvordan anvendes det?

Rullemargarine - hvad er det og hvordan anvendes det?

billederesultat for rullemargarine
Rullemargarine er en særlig slags margarine, der anvendes til blandt andet wienerbrød og butterdej. Foto Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  31. marts 2021 - Udgivet:  25. september 2020

Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hvad er rullemargarine og hvordan bruger man det til bagning? Her kan du læse mere om rullemargarinen og hvad det indeholder.
  2. Hvad er rullemargarine?
  3. Hvad er det lavet af?
  4. Anvendelse
  5. Rullemargarine eller smør?
  6. Kan man fryse rullemargarine?

Hvad er rullemargarine og hvordan bruger man det til bagning? Her kan du læse mere om rullemargarinen og hvad det indeholder.

Måske har du hørt om rullemargarine, og studset over hvad det præcist er.

Her får du svaret, og du kan også læse hvad rullemargarinen er lavet af og hvordan det bruges.

Hvad er rullemargarine?

Rullemargarine er en særlig slags margarine, man kan kalde det et specialprodukt.

Typisk er det bagerne, der anvender rullemargarinen, og det kan være svært at købe den særlige margarine i almindelige butikker.

Du kan dog købe det i diverse specialbutikker på nettet, men det er altså ikke noget man bare lige putter i indkøbskurven i det lokale supermarked.

Og der er altså forskel på rullemargarinen og den almindelige margarine.

Rullemargarinen har den fordel, at den er nem at arbejde med og nem at rulle ud i eks. wienerbrød - deraf navnet.

Hvad er det lavet af?

Rullemargarine fremstilles typisk af palmeolie, rapsolie, salt, emulgator, noget surhedsregulerende middel og naturlig aroma.

Det er altså vegetabilsk fremstillet, modsat smør, der fremstilles animalsk.

Anvendelse

Rullemargarinen anvendes til bagning af blandt andet wienerbrød, croissant, butterdej og den slags bagværk.

Som sagt er rullemargarinen nem at rulle ud i lag mellem dejen til eks. wienerbrød, og der skal jo mange lag til når man laver den slags bagværk.

Og her kommer specialmargarinen altså til sin ret.

Det er de tynde lag fedtstof, der får en wienerdej til at hæve, da dampen skaber hullerne og den sprøde dej.

Det hedder faktisk en lamineret dej.

Rullemargarine eller smør?

Og så vil du spørge om smør eller rullemargarine er bedst?

Svaret er, at det kommer an på hvad du er til.

Rullemargarinen anvendes i mange bagerier, hvor bagere foretrækker det frem for smør. Og dem har jeg mødt nogle stykker af.

Men jeg har også mødt mange bagere, der synes rullemargarine ikke hører hjemme i en spandauer eller lignende, og derfor sværger til smør. Og aldrig kunne finde på at bruge den specielle margarine.

Så meningerne er delte, og derfor er det op til dig.

Personligt kan jeg godt se fidusen i at anvende rullemargarine, da den er nem at håndtere, men jeg synes samtidig også, at smørret giver en bedre smag i det færdige bagværk.

Anvender du smør til wienerdej, skal det kolde smør have nogle klask, så det blødgøres og får næsten samme konsistens som din dej.

Derefter kan det rulles ud.

Kan man fryse rullemargarine?

Ja, rullemargarinen kan sagtens fryses ned.

Det er jo praktisk, hvis man køber et større parti på nettet, og så har du altid noget på lager, når lysten til en nybagt croissant melder sig.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane Vestrup

    oktober 31, 2023 at 9:37 am

    Hej
    Smør-margarine, ja det er en smag sag. Her i huset bryder vi os ikke om bagværk med smør, det har en smag a la harskhed.
    Men det er vi jo vokset op med. I mit barndomshjem bagte min mor meget og der var ikke råd til at bruge smør. Jeg tror heller ikke, at det var så udbredt at bruge smør i bagværk. Det værste er at få smørbagte vaniljekranse 😬.
    Men heldigvis er vi ikke ens alle sammen.
    Venlig hilsen
    Jane

    Svar
  2. Nicolai

    september 28, 2020 at 1:00 pm

    Smag vil altid være subjektivt. Husk nu på at margarine indeholder mange flerumættede fedtsyrer, som lagres i dine celler på en unaturlig måde. Ved højt indtag over længer tid kan føre til forstyrrelser i stofskifte og i værste fald sukkersyge og andre livsstilssygdomme.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her