• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Rugstykker med poppede rugkerner

Rugstykker med poppede rugkerner

billede med rugstykker
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. januar 2024 - Udgivet:  21. januar 2024

Min opskrift på rugstykker med poppede rugkerner. Rugstykkerne er meget nemme at bage, og de er gode til frokost, sandwich eller en madpakke.

Rugstykker er lækre stykker brød, der er bagt med groft rugmel og poppede rugkerner.

De kan bruges til alt fra madpakken til en god sandwich, frokost eller morgenbordet, og de er nemme at bage.

Opskriften er overskuelig og med få ingredienser, og du får 6 stk. ud af den.

Inden du går i gang

  • Du skal bruge hvedemel med et proteinindhold på mindst 12%, da det giver en bedre krumme og mere sprød skorpe på rugstykkerne.
  • De poppede rugkerner kan du finde i de fleste supermarkeder, hvor de typisk står sammen med græskarkerner og den slags. Blandt andet Valsemøllen laver dem.
  • Brug gerne bageenzymer for et mere luftigt brød, men du kan også sagtens undvære det.

Opskrift på rugstykker

billede med rugstykker
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rugstykker

5 fra 1 stemme
Min opskrift på rugstykker med poppede rugkerner. Rugstykkerne er meget nemme at bage, og de er gode til frokost, sandwich eller en madpakke.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid samlet 1 time t
Samlet tid 1 time t 35 minutter min
Antal: 6 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 169
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 175 g vand - lunkent
  • 25 g gær
  • 200 g hvedemel - med mindst 12% protein
  • 50 g rugmel - groft
  • 25 g poppede rugkerner
  • 6 g bageenzymer - kan udelades
  • 6 g salt

Fremgangsmåde
 

  1. Kom lunkent vand i skålen til din røremaskine, og smuldr gæren ud i vandet. Rør det ud med en spiseske.
  2. Vej hvedemel af i skålen sammen med groft rugmel, poppede rugkerner, bageenzymer (kan udelades) og salt.
  3. Sæt dejkrog på røremaskinen, skålen på plads og ælt nu dejen ved middel hastighed i ca. 8 minutter.
  4. Tag dejen ud på køkkenbordet. Dejen er fast, men klistret. Det bør ikke være nødvendigt med mere mel, men ellers kan du tilsætte lidt.
  5. Virk dejen op - i dette link kan du se hvordan du virker dej op. Læg et viskestykke over og lad dejen hvile i 20 minutter på køkkenbordet. Du kan evt. drysse en smule rugmel på bordet, så dejen med sikkerhed ikke hænger fast i næste trin.
  6. Fjern viskestykket og tryk forsigtigt dejen ud til en lille rektangel på ca. 20 gange 12 centimeter. Eller som du gerne vil have dem i størrelse. De kan jo laves lidt højere eller mere flade.
  7. Del dejen i 6 lige store stykker, der sættes på hulplade eller bageplade med bagepapir.
  8. Lad dine rugstykker hæve i ca. 45 minutter på køkkenbordet, så har dobbelt størrelse. Kan også hæves under damp i ovnen, hvor du sætter dem ind i ovnen med en skål med kogende vand i bunden. Luk lågen og tænd lyset, og lad dem hæve der.
  9. Bag rugstykkerne ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter, gerne ved lidt damp, så de bliver endnu mere sprøde. Se her hvordan du laver damp i ovn. Har du en dampovn er det selvfølgelig endnu nemmere, hvor de så bages ved middel damp.

Næringsindhold

Kalorier: 169kcalKulhydrater: 36gProtein: 5gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 391mgKalium: 108mgKostfibre: 3gSukker: 0.2gVitamin C: 0.01mgCalcium: 10mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte rugstykker køles af på en rist, så de ikke bliver fugtige i bunden.

Fryseegnet: Rugstykkerne kan sagtens fryses ned til senere brug.

Relaterede opskrifter

Nemme rundstykker

5 fra 3 stemmer
Her er min opskrift på nemme rundstykker med birkes. Rundstykkerne har den rigtige og sprøde skorpe, og dejen kan evt. laves dagen før.
Gå til opskrift
nemme rundstykker med birkes

Hjemmebagt rugbrød

4.9 fra 27 stemmer
Måske den bedste opskrift på et godt rugbrød med surdej og kerner. Rugbrødet bages bla. med hvidtøl, er nemt at bage og det smuldrer ikke.
Gå til opskrift
rugbrød med surdej

Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel

4.9 fra 10 stemmer
Her får du min opskrift på landstykker, der er super lækkert morgenbrød. Landstykkerne laves med få ingredienser, og er nemme at bage.
Gå til opskrift
billederesultat for landstykker
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required