Min opskrift på rugstykker med poppede rugkerner. Rugstykkerne er meget nemme at bage, og de er gode til frokost, sandwich eller en madpakke.
Rugstykker er lækre stykker brød, der er bagt med groft rugmel og poppede rugkerner.
De kan bruges til alt fra madpakken til en god sandwich, frokost eller morgenbordet, og de er nemme at bage.
Opskriften er overskuelig og med få ingredienser, og du får 6 stk. ud af den.
Inden du går i gang
- Du skal bruge hvedemel med et proteinindhold på mindst 12%, da det giver en bedre krumme og mere sprød skorpe på rugstykkerne.
- De poppede rugkerner kan du finde i de fleste supermarkeder, hvor de typisk står sammen med græskarkerner og den slags. Blandt andet Valsemøllen laver dem.
- Brug gerne bageenzymer for et mere luftigt brød, men du kan også sagtens undvære det.
Opskrift på rugstykker
Rugstykker
Ingredienser
- 175 g vand - lunkent
- 25 g gær
- 200 g hvedemel - med mindst 12% protein
- 50 g rugmel - groft
- 25 g poppede rugkerner
- 6 g bageenzymer - kan udelades
- 6 g salt
Fremgangsmåde
- Kom lunkent vand i skålen til din røremaskine, og smuldr gæren ud i vandet. Rør det ud med en spiseske.
- Vej hvedemel af i skålen sammen med groft rugmel, poppede rugkerner, bageenzymer (kan udelades) og salt.
- Sæt dejkrog på røremaskinen, skålen på plads og ælt nu dejen ved middel hastighed i ca. 8 minutter.
- Tag dejen ud på køkkenbordet. Dejen er fast, men klistret. Det bør ikke være nødvendigt med mere mel, men ellers kan du tilsætte lidt.
- Virk dejen op - i dette link kan du se hvordan du virker dej op. Læg et viskestykke over og lad dejen hvile i 20 minutter på køkkenbordet. Du kan evt. drysse en smule rugmel på bordet, så dejen med sikkerhed ikke hænger fast i næste trin.
- Fjern viskestykket og tryk forsigtigt dejen ud til en lille rektangel på ca. 20 gange 12 centimeter. Eller som du gerne vil have dem i størrelse. De kan jo laves lidt højere eller mere flade.
- Del dejen i 6 lige store stykker, der sættes på hulplade eller bageplade med bagepapir.
- Lad dine rugstykker hæve i ca. 45 minutter på køkkenbordet, så har dobbelt størrelse. Kan også hæves under damp i ovnen, hvor du sætter dem ind i ovnen med en skål med kogende vand i bunden. Luk lågen og tænd lyset, og lad dem hæve der.
- Bag rugstykkerne ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter, gerne ved lidt damp, så de bliver endnu mere sprøde. Se her hvordan du laver damp i ovn. Har du en dampovn er det selvfølgelig endnu nemmere, hvor de så bages ved middel damp.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte rugstykker køles af på en rist, så de ikke bliver fugtige i bunden.
Fryseegnet: Rugstykkerne kan sagtens fryses ned til senere brug.
Relaterede opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: