Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Rugfler - sådan bages de populære brødstykker

Rugfler - sådan bages de populære brødstykker

billederesultat for rugfler
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook19PinterestSMSEmailMessenger
19
DELINGER

Her får du den bedste opskrift på rugfler. Hjemmebagte brød med bla. rug og mørkt øl. Rugflerne er gode som morgenbrød eller til madpakken.

Hjemmebagte rugfler er perfekte morgenbrød, og her får du John Hornbeks opskrift på rugflerne.

Du kan både bruge brødene til morgenbordet - men de er også fantastiske i madpakken.

Opskriften giver seks stk., men du kan jo nemt gange op til en større portion.

Opskrift på rugfler

Rugfler - sådan bages de populære brødstykker

John Hornbek
4.8 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t 50 minutter min
Her får du den bedste opskrift på rugfler. Hjemmebagte brød med bla. rug og mørkt øl. Rugflerne er gode som morgenbrød eller til madpakken.
Antal: 6 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 113 g Manitoba mel
  • 100 g ølandshvedemel (sigtet)
  • 38 g rugmel
  • 24 g fuldkornshvede (Power Bake )
  • 5 g salt
  • 15 g rugflager
  • 6 g bageenzymer (Optimax, kan udelades)
  • 11 g hvedesur (kan udelades)
  • 6 g tørgær (Hvis du vil bruge Alm. Gær - klik her)
  • 14 g flydende malt
  • 6 g rapsolie
  • 165 ml øl (mørkt, jeg har brugt en 1795 Dark)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Alle de tørre ingredienser kommes i røreskål og blandes godt sammen.
  2. Øl tilsættes sammen med flydende malt og rapsolie. Røres sammen på maskine på langsom hastighed til dejen er blank og smidig.
  3. Lad dejen hvile i 15 minutter i røreskålen.
  4. Stræk og fold dejen nogle gange. Rul dejen ud til en lang pølse. Tryk dejen lidt fladere.
  5. Lad nu dejen hvile tildækket under plast i 15 minutter. Drys et lag mel på toppen.
  6. Med en dejskraber hakkes seks stykker ud af dejen. Stykkerne skal veje ca. 80 gram/stk. Du kan derfor lave seks rugfler af denne opskrift.
  7. Stykkerne placeres nu på din bageplade med bagepapir. Eller anvend en hulplade, der gør dine rugfler endnu mere sprøde.
  8. Nu skal brødstykkerne hæve, og det sker gerne på pladen under plastikkasse i 40 - 45 minutter.
  9. Bages nu rugflerne i 18 - 22 minutter i opvarmet ovn (200 grader varmluft). Gerne med damp i ovnen. Husk at lukke dampen ud af ovnen 5 - 10 minutter før rugflerne er færdigbagte.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte rugfler køles af på en rist inden de nydes.

Rugflerne er som sagt gode til både morgenbrød og madpakken.'

Du kan sagtens fryse dem ned.

Se også disse opskrifter:

Manitoba flutes med eller uden brug af dampovn
Se her hvordan du bager sprøde manitoba flutes med eller uden brug af dampovn. En rigtig god flutesopskrift fra John Hornbek.
Se opskriften her
billederesultat for manitoba flutes
Skagenslapper - opskrift på hjemmebagte skagenslapper
Her får du opskriften på skagenslapper, der er klassisk morgenbrød med bla. solsikkekerner i bunden og blå birkes på toppen.
Se opskriften her
billederesultat for skagenslapper
Om
John Hornbek

  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required