• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Rugbrød uden surdej med Svaneke Brown Ale øl

Rugbrød uden surdej med Svaneke Brown Ale øl

rugbrød uden surdej opskrift
Del gerne:
120
SHARES
FacebookMessenger120PinterestEmailSMSSubscribe

Kan man bage et rugbrød uden surdej? Det kan man sagtens, og jeg har bagt det med en god sjat Brown Ale fra Svaneke Bryghus og skårne rugkerner.

Rugbrød uden surdej? Mange holder sig fra at bage rugbrød, fordi det der med surdejen er så besværligt.

Men det er der ingen grund til. Du kan nemt bage et rugbrød uden surdej, og du kan næsten ikke smage forskel.

Surdejen giver selvfølgelig lidt syrlig fylde til brødet, men dette er bestemt et rugbrød, som du også vil kunne lide!

Jeg har her brugt en brown ale til brødet, men du kan sagtens bruge en anden mørk øl, hvis du bedre synes om det. Eller blot erstatte øllet med mere vand.

Et lille bagertip: Hvis du ønsker et mere mørkt rugbrød, kan du tilsætte lidt madkulør (sovsekulør) til dejen. Det påvirker ikke smagen, men giver et rigtig mørkt rugbrød.

Opskriften giver et rugbrød uden surdej.

Ingredienser til rugbrød uden surdej

150 gram skårne rugkerner
3 deciliter vand
2 deciliter Brown Ale fra Svaneke Bryghus
3 deciliter kærnemælk
1 teskefuld salt
20 gram gær
100 gram solsikkekerner
50 gram økologisk hvedemel
325 gram groft rugmel

Fremgangsmåde

  1. Kom vand og de skårne rugkerner i en en kasserolle, og kog det op. Skru ned igen, og lad rugkernerne simre i vandet i fem minutter.
  2. Hæld det op i en skål til røremaskinen.
  3. Kom kærnemælk, Brown Ale fra Svaneke Bryghus på Bornholm op i, og rør rundt ved lav hastighed.
  4. Tilsæt også gær, og rør gæren ud. Vær sikker på at væsken ikke er for varm til gæren.
  5. Bland hvedemel, groft rugmel og solsikkekerner sammen med salt, og hæld det gradvist i skålen.
  6. Rør nu dejen til dit rugbrød uden surdej i 10 minutter ved lav hastighed.
  7. Kom dejen op i en rugbrødsform, og glat den ud med en dejskraber. Prik også dejen med en gaffel.
  8. Læg et viskestykke over, og lad nu rugbrødsdejen hæve i 35 minutter.
  9. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og stil formen ind midt i ovnen.
  10. Bag rugbrødet i cirka 75 minutter.

Tag rugbrødet ud, og vip det straks ud af formen, og læg det på en rist.

Det er vigtigt, at dit rugbrød køler godt af inden du begynder at skære i det.

Se også mine opskrifter på:

Rugbrød med surdej og kerner

Rugbrød med græskarkerner

Øllebrød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her