• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Rugbrødslagkage - Opskrift på sønderjysk brødtort med rugbrød

Rugbrødslagkage - Opskrift på sønderjysk brødtort med rugbrød

Rugbrødslagkage - sønderjysk brødtort med rugbrød
Klassisk rugbrødslagkage, der er en sønderjyske brødtorte eller brødtærte lavet med rugbrød. Foto: Newyorker By Heart, Madensverden.dk.

Opdateret:  16. september 2024 - Udgivet:  11. juni 2020

Del gerne:
441
SHARES
FacebookMessenger441PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Den bedste opskrift på rugbrødslagkage. En klassisk brødtorte fra Sønderjylland, hvor den er fast gæst på det sønderjyske kaffebord.
  2. Opskrift på sønderjysk rugbrødslagkage
  3. Rugbrødslagkage - Opskrift på sønderjysk brødtort med rugbrød
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Den bedste opskrift på rugbrødslagkage. En klassisk brødtorte fra Sønderjylland, hvor den er fast gæst på det sønderjyske kaffebord.

Rugbrødslagkage er en populære kage, der blandt andet er en kær gæst på det sønderjyske kaffebord.

Selvom lagkagen er lavet med rugbrød, så skal du ikke være bange for at du får en tung kage, der kun smager af rugbrød. Det er stadig en lækker kage.

Der skal selvfølgelig rugbrød i, og her er det bedst at anvende sønderjysk rugbrød, der er bagt uden kerner. Eller et andet rugbrød uden kerner.

Rugbrødslagkagen kaldes også for brødtorte eller brødtærte, og der er nok til 8 personer i den.

Se også de populære opskrifter på:

  • Bananlagkage
  • Ingenting
  • Sommerlagkage
  • Mini othello lagkage

Opskrift på sønderjysk rugbrødslagkage

Rugbrødslagkage - sønderjysk brødtort med rugbrød

Rugbrødslagkage - Opskrift på sønderjysk brødtort med rugbrød

Den bedste opskrift på rugbrødslagkage. En klassisk brødtorte fra Sønderjylland, hvor den er fast gæst på det sønderjyske kaffebord.
Bedømmelse
4.9 fra 59 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Newyorker By Heart

Ingredienser

Rugbrøds lagkagebunde

  • 200 g rugbrød - uden kerner
  • 50 g hasselnøddekerner - finthakket
  • 6 æg - delt i hvider og blommer
  • 150 g rørsukker - eller alm. sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 2 spsk kakao
  • smør - til formen

Fyld

  • 0,5 l piskefløde
  • 50 g mørk chokolade - hakket
  • 50 g hasselnøddekerner - grofthakket
  • solbærsyltetøj
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Til rugbrødslagkage starter du med at forvarme ovnen til 180 grader over- og undervarme.
  • Bræk 200 gram rugbrød i mindre stykker og kør det i en foodprocessor, til det er findelt (det kan også rives på et rivejern).
  • Tag brødet op og hak derefter 50 gram hasselnøddekerner der skal i bundene, fint.
  • Del 6 æg i blommer og hvider. Kom æggeblommerne i en skål sammen med 150 gram rørsukker og pisk det lyst og luftigt med en el-mikser.
  • Derefter tilsættes rugbrød, 2 teske bagepulver, 1 spiseskefuld kartoffelmel finthakkede hasselnødder og 2 spiseskefulde kakao. Rør det sammen til alt er godt blandet.
  • Pisk hviderne helt stive og vend dem i, men gør det i små portioner. Det er vigtigt at de vendes i og IKKE røres i. Luften skal bevares, så bundene hæver og bliver luftige.
  • Kom bagepapir i bunden af springformen og smør siderne godt med smør.
  • Hæld dejen i formen og sæt den i ovnen.
  • Bag den i ca. 40 minutter minutter (husk ovne er forskellige, så bagetiden kan variere). Brug en tandstikker til at tjekke at den er gennembagt.
  • Tag ud og lad den afkøle lidt i formen, inden springformens ring fjernes og den afkøles helt - gerne til næste dag.
    bunde til rugbrødslagkage
  • Når bunden er helt kold - eller næste dag - deles den i 2 eller 3 bunde.
  • Pisk 0,5 liter piskefløde til skum og hak 50 gram mørk chokolade og 50 gram hasselnøddekerner.
  • Læg den nederste bund på et fad og smør den med et lag solbærsyltetøj, derefter et lag flødeskum og sådan forsættes der.
    rugbrødslagkagen lægges sammen med fløde og solbærsyltetøj
  • Slut af med at pynte kagen med flødeskum, chokolade og nødder.
    billede med brødtorte

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
571
% Daglig værdi*
Fedt
 
37
g
57
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
194
mg
65
%
Natrium
 
496
mg
22
%
Kalium
 
320
mg
9
%
Kulhydrater
 
52
g
17
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
33
g
37
%
Protein
 
11
g
22
%
Vitamin A
 
1104
IU
22
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
103
mg
10
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdige rugbrødslagkage kan med fordel laves nogle timer i forvejen, så den kan nå at sætte sig.

Den populære lagkage med rugbrød er altså en fast bestanddel af det sønderjyske kaffebord, og du kan roligt glæde dig.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nina

    oktober 22, 2022 at 12:38 pm

    Ej helt seriøst så står jeg her i min ansigts sved og bager rugbrødslagkage for første gang nogensinde, til min kollega der er nyopareret, hun elsker rugbrødslagkage MEN under mig over at de er lyse og ser så på nogle andre opskrifter på nettet og så mangler der jo KAKAO pulver i opskriften
    Ej hvor er det simpelthen møg irriterende

    Svar
  2. Trine

    juli 23, 2022 at 11:12 am

    Øv, står med helt færdige lagkagebunde, der er meget lyse. Skulle der ikke have været kakao i dejen?

    Svar
  3. Lene Bak Nielsen

    april 16, 2022 at 11:37 am

    Stemmer ikke overens med billede, fulgte opskriften slaverisk.
    Hæver ikke som på billedet, hel lys i farven, ØV
    Hvad gør jeg galt

    Svar
    • Vibeke Raaschou

      februar 16, 2025 at 3:49 pm

      Husk: Hvis du først har pisket sukker/æggeblommer i skålen - med din el-pisker - skal skål/piskeris være PINLIGT RENE OG AFTØRREDE - inden du pisker dine æggehvider i samme skål. Lidt omstændeligt, men en god ide at huske på. Er skålen bare den mindste smule med æggeblomme vil dine æggehvider ikke stivne som de skal. Denne regel gælder om du skal lave fromage eller kage.

      Svar
  4. Kirsten

    marts 13, 2021 at 6:22 am

    Den smager rigtig godt

    Svar
  5. Louise

    marts 13, 2021 at 6:22 am

    Dette er bare den bedste opskrift👏👏👌

    Svar
  6. Naja Andersen

    februar 26, 2021 at 9:52 am

    Har bagt rugbrødslagkagen. Billedet stemme ikke overens med resultatet. Mangler der kakao pulver i opskriften?

    Svar
    • Jane

      januar 13, 2024 at 2:10 pm

      Jo der mangler 3 spsk kakaopulver. Sies i sammen med kartoffelmel

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required