• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager

Rugbrødschips - opskrift på sprøde chips af rugbrød

Rugbrødschips
Rugbrødschips kan både spises som snacks og drysses ud over en suppe eller salat. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  23. december 2023 - Udgivet:  9. august 2023

Del gerne:
75
SHARES
FacebookMessenger75PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Rugbrødschips er fine afløsere for andre chips. De er nemme og hurtige at lave, og så smager de godt. Her er opskriften på sunde snacks.
  2. Opskrift på sprøde rugbrødschips
  3. Sprøde rugbrødschips
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tips til dine chips
  7. Rugbrødschips med hørfrø
4.5 fra 9 stemmer
Gå til opskrift

Rugbrødschips er fine afløsere for andre chips. De er nemme og hurtige at lave, og så smager de godt. Her er opskriften på sunde snacks.

Rugbrødschips er nok verdens nemmeste snacks at lave. Det kræver hverken tid eller penge, og de små, knasende bidder smager godt til alle slags dip.

Uanset hvilke krydderier du bruger, vil jeg anbefale et lille drys flagesalt på rugbrødschips. Det giver både et bedre look og en dejlig smag.

Se også: Hjemmebagt rugbrød med surdej og kerner

En af de ting, jeg kan lide, er, at det er en perfekt måde at undgå madspild. Rugbrød, der har stået i køkkenskabet nogle dage og er blevet lidt kedeligt at se og smage på, kan fint skæres ud til chips.

Opskrift på sprøde rugbrødschips

Rugbrødschips

Sprøde rugbrødschips

Rugbrødschips er en fin afløser for andre chips. De er sunde, nemme og hurtige at lave, og så smager de også godt. Her er opskriften på snacks i en fart.
Bedømmelse
4.5 fra 9 stemmer
RetSnack
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 20 stk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 3 skiver rugbrød
  • 1 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • krydderurter - tørrede

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skær rugbrødsskiverne i tern på to gange tre centimeter - eller hvad du nu ønsker at form på dine rugbrødschips.
  • Tryk brødet ned med håndfladen, så det bliver fladere.
  • Nu skal du pensle med jomfruolivenolien. Pas på du ikke får for meget på.
  • Drys flagesalt og tørrede krydderurter ud over chipsene. Du kan for eksempel bruge rosmarin, oregano, basilikum og/eller timian.
  • Bag ca. 20 minutter i ovnen, men tjek efter et kvarter. Det kan være, de allerede er færdige på det tidspunkt.
  • Lad chipsene køle af på en rist.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips til dine chips

Du kan også købe billigt rugbrød med en kort holdbarhedsdato, især Brugsen sælger ofte disse pakker til en femmer.

Du kan servere chipsene til en suppe, spise dem til velkomstdrinken, servere dem som en sund snack for børnene.

De er også glimrende som croutoner i en salat. Opbevares i en lufttæt beholder.

Rugbrødschips med hørfrø

Vil du gerne have ultratynde chips, skal du prøve at tjekke denne opskrift ud.

Her kan man nemlig smøre en øllebrødsmasse ud på bagepapiret og dermed få en endnu mere delikat chip.

Mulighederne er mange, for du kan sagtens erstatte både hørfrø og loppefrø med alle mulige andre kerner og nødder: Solsikkekerner, sesamfrø, chiafrø, finthakkede mandler og hvad, der ellers findes af muligheder.

Du kan læse artiklen her, hvis du vil have inspiration til lat vælge: Oversigt over frø og kerner.

Loppefrøskallerne valgte jeg, fordi de er gode til at binde en dej sammen.

Når de har været blødt ud i vand i ti minutter, bliver de nærmest gele-agtige, og det synes jeg, giver de hjemmelavede rugbrødschips en god struktur.

Hørfrø har lignende egenskaber, så det er altså ikke et must at bruge loppefrøene.

Du skal bruge

3 skiver rugbrød
2,5 dl vand
0,5 dl hørfrø
2 spsk loppefrøskaller
1 tsk smør
flagesalt
krydderier

Fremgangsmåde

  • Mål loppefrø og hørfrø af og læg dem i blød i en dl. vand.
  • Kog en øllebrød af 1,5 dl. vand og rugbrødskiverne. Hvis den bliver for tyk, hælder du en halv deciliter ekstra vand i.
  • Når grøden er tyk, tager du gryden af varmen, og kommer smørklatten i samt den klistrede masse af hørfrø- og loppefrøskallerne i.
  • Rør hurtigt sammen og tag en klat dej på en bred kniv. Smør massen på en bagepapirsklædt bageplade. Dejen kan være ret sej, når du bruger loppefrøskaller, så du får måske brug for at bruge fingrene til at forme dine rugbrødschips.
  • De hjemmelavede rugbrødschips skal være max. fem cm. i diameter. Når de er formet, drysser du flagesalt og krydderier på. Jeg bruger en fransk krydderblanding, men du kan tage en hvilket som helst krydderurt for eksempel oregano og rosmarin.
  • Bag i 45 minutter ved 140 grader varmluft.

Jeg bruger flagesalt som drys, da det er en sprød salt med en fin struktur. Og så ser det flot ud.

Men pas på salt - uanset om du bruger groft køkkensalt eller flagesalt, for chipsene bliver hurtigt for salte, da der er en del salt i rugbrød i forvejen.

Hvis du vil drysse ost som parmesan på dine hjemmelavede rugbrødschips, er det en god ide at lade dem bage de første fem minutter, før du drysser osten ud over chipsene.

Se også: Sønderjysk rugbrød - nem opskrift med eller uden surdej

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Else

    februar 01, 2022 at 5:20 pm

    Jeg tænker om jeg bare kan smøre en hel plade med øllebrøden til chips. Derefter bage og så knække det fra hinanden?
    Tak for de gode opskrifter.

    Svar
    • Karen Seneca

      februar 04, 2022 at 1:36 pm

      Det tror jeg bestemt, at du kan.
      God weekend fra Karen

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required