Romfromage med vanilje, mandler og lidt granatæblekerner til pynt smager dejligt. En smuk dessert, som er utrolig nem at lave.
Romfromage er den nemmeste og lækreste dessert, som passer perfekt til at have efter en god middag. Den er nemlig rigtig delikat, og så synes jeg også, at den er noget så smuk.
Jeg har valgt at servere den med granatæblekerner og hakkede mandler, da jeg synes, at det balancerer smagen af rom på en fin måde. Du kan selvfølgelig også vælge anden frugt eller bær, hvis du ønsker.
Desserten skal sætte sig i mindst to timer på køl, men du kan sagtens lade den stå i længere. Det betyder, at at du kan lave den i god tid, før du får gæster.
Opskrift på romfromage med vanilje
Romfromage med vanilje og mandler
Ingredienser
- 2 blade husblas
- 0,5 dl rom - mørk, evt. mere
- 0,5 l piskefløde
- 5 spsk flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 dl mandler
- 1 dl granatæblekerner
Fremgangsmåde
- Start med ligge husblas i blød i lidt koldt vand i 10 minutter. Hæld derefter den bløde husblas og vandet i en gryde. Varm det forsigtigt op, indtil det er smeltet.
- Tilføj rom og rør det sammen.
- I en skål tilføjes piskefløde, flormelis og vaniljesukker. Pisk det sammen med el-mikseren, indtil det bliver en meget blød flødeskum.
- Kom romhusblassen i flødeskummet, vend det rundt og smag det til. Tilføj eventuelt mere flormelis efter behov.
- Fordel fromagen i seks glas og stil på køl i to timer.
- Hak mandler og fordel dem henover hver portion romfromage, fordel ligeså granatæblekernerne. Så er desserten klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan også bruge denne opskrift på romfromage som fyld i en kage, her skal du tilføje et par ekstra plader husblas.
Se også vores andre opskrifter på fromage:
Citronfromage - en frisk og lækker klassiker
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: