• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Romfromage med vanilje og mandler

Romfromage med vanilje og mandler

Romfromage
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
29
SHARES
FacebookMessenger29PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. oktober 2022 - Udgivet:  21. oktober 2022

Romfromage med vanilje, mandler og lidt granatæblekerner til pynt smager dejligt. En smuk dessert, som er utrolig nem at lave.

Romfromage er den nemmeste og lækreste dessert, som passer perfekt til at have efter en god middag. Den er nemlig rigtig delikat, og så synes jeg også, at den er noget så smuk.

Jeg har valgt at servere den med granatæblekerner og hakkede mandler, da jeg synes, at det balancerer smagen af rom på en fin måde. Du kan selvfølgelig også vælge anden frugt eller bær, hvis du ønsker.

Desserten skal sætte sig i mindst to timer på køl, men du kan sagtens lade den stå i længere. Det betyder, at at du kan lave den i god tid, før du får gæster.

Opskrift på romfromage med vanilje

Romfromage
Rakel Seneca

Romfromage med vanilje og mandler

4.67 fra 3 stemmer
Romfromage med vanilje, mandler og lidt granatæblekerner til pynt smager dejligt. En smuk dessert, som er utrolig nem at lave.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Nedkøling 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 20 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 446
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 blade husblas
  • 0,5 dl rom - mørk, evt. mere
  • 0,5 l piskefløde
  • 5 spsk flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 dl mandler
  • 1 dl granatæblekerner

Fremgangsmåde
 

  1. Start med ligge husblas i blød i lidt koldt vand i 10 minutter. Hæld derefter den bløde husblas og vandet i en gryde. Varm det forsigtigt op, indtil det er smeltet.
  2. Tilføj rom og rør det sammen.
  3. I en skål tilføjes piskefløde, flormelis og vaniljesukker. Pisk det sammen med el-mikseren, indtil det bliver en meget blød flødeskum.
  4. Kom romhusblassen i flødeskummet, vend det rundt og smag det til. Tilføj eventuelt mere flormelis efter behov.
  5. Fordel fromagen i seks glas og stil på køl i to timer.
  6. Hak mandler og fordel dem henover hver portion romfromage, fordel ligeså granatæblekernerne. Så er desserten klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 446kcalKulhydrater: 17gProtein: 6gFedt: 39gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 13gTransfedt: 0.003gKolesterol: 95mgNatrium: 24mgKalium: 241mgKostfibre: 3gSukker: 13gVitamin A: 1232IUVitamin C: 2mgCalcium: 102mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan også bruge denne opskrift på romfromage som fyld i en kage, her skal du tilføje et par ekstra plader husblas.

Se også vores andre opskrifter på fromage:

Citronfromage - en frisk og lækker klassiker

Koldskålsfromage - den skønneste sommerdessert

Appelsinfromage

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required