Romfromage med vanilje, mandler og lidt granatæblekerner til pynt smager dejligt. En smuk dessert, som er utrolig nem at lave.
Romfromage er den nemmeste og lækreste dessert, som passer perfekt til at have efter en god middag. Den er nemlig rigtig delikat, og så synes jeg også, at den er noget så smuk.
Jeg har valgt at servere den med granatæblekerner og hakkede mandler, da jeg synes, at det balancerer smagen af rom på en fin måde. Du kan selvfølgelig også vælge anden frugt eller bær, hvis du ønsker.
Desserten skal sætte sig i mindst to timer på køl, men du kan sagtens lade den stå i længere. Det betyder, at at du kan lave den i god tid, før du får gæster.
Opskrift på romfromage med vanilje
Ingredienser
- 2 blade husblas
- 0,5 dl rom - mørk, evt. mere
- 0,5 liter piskefløde
- 5 spsk flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 dl mandler
- 1 dl granatæblekerner
Sådan gør du
- Start med ligge husblas i blød i lidt koldt vand i 10 minutter. Hæld derefter den bløde husblas og vandet i en gryde. Varm det forsigtigt op, indtil det er smeltet.
- Tilføj rom og rør det sammen.
- I en skål tilføjes piskefløde, flormelis og vaniljesukker. Pisk det sammen med el-mikseren, indtil det bliver en meget blød flødeskum.
- Kom romhusblassen i flødeskummet, vend det rundt og smag det til. Tilføj eventuelt mere flormelis efter behov.
- Fordel fromagen i seks glas og stil på køl i to timer.
- Hak mandler og fordel dem henover hver portion romfromage, fordel ligeså granatæblekernerne. Så er desserten klar til servering.
Næringsindhold
Tip
Du kan også bruge denne opskrift på romfromage som fyld i en kage, her skal du tilføje et par ekstra plader husblas.
Se også vores andre opskrifter på fromage:
Citronfromage - en frisk og lækker klassiker
Koldskålsfromage - den skønneste sommerdessert

Comments
No Comments