• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Romersk kylling i en lækker sauce

Romersk kylling i en lækker sauce

Romersk kylling
Romersk kylling alias Pollo alla Romano består af kylling-overlår, der simrer i den lækreste sauce med bl.a. tomater, kapers og hvidvin. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  12. januar 2023 - Udgivet:  13. januar 2023

Del gerne:
150
SHARES
FacebookMessenger150PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Romersk kylling er en klassisk italiensk ret. Kylling steges med bl.a. tomat, hvidvin, kapers, så du får en lækker sauce og mørt kød.
  2. Opskrift på romersk kylling
  3. Romersk kylling i en lækker sauce
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
Gå til opskrift

Romersk kylling er en klassisk italiensk ret. Kylling steges med bl.a. tomat, hvidvin, kapers, så du får en lækker sauce og mørt kød.

Romersk kylling hedder Pollo alla Romana på italiensk, og retten stammer oprindeligt fra Rom.

Men du vil opleve at få serveret den mange steder i Italien, og med denne opskrift kan du lave retten hjemme hos dig selv.

Saucen er fuld af smag, og kyllingekødet bliver dejlig mørt, så jeg kan kun anbefale den. Spises med bulgur, ris, pasta eller stegte kartofler.

Se også disse opskrifter:

Kylling Piccata - italiensk kylingebryst

Kylling cacciatore

Italiensk kyllingefad med tomat og parmaskinke

Italiensk kyllingesuppe med pasta og grøntsager

Opskrift på romersk kylling

Romersk kylling

Romersk kylling i en lækker sauce

Romersk kylling er en klassisk italiensk ret. Kylling steges med bl.a. tomat, hvidvin, kapers, så du får en lækker sauce og mørt kød.
Bedømmelse
4.8 fra 4 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 40 g pancetta - eller bacon
  • 800 g kylling - overlår med ben
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin
  • 1 tsk rosmarin - el. en frisk kvist
  • 1 tsk oregano
  • 400 g flåede tomater - gerne cherrytomater
  • 2 stk peberfrugt - strimler
  • 1 spsk kapers
  • salt og friskkværnet peber
  • 16 stk oliven - kan udelades
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Begynd med at skære pancetta/bacon i små stykker, steg dem på panden, til de har afgivet godt med fedt. Tag dem op igen.
  • Steg nu kyllingeoverlår på panden med skindet nedad i 7-8 minutter, vend dem og steg 5 minutter. Tilsæt bacon el. pancettaen igen samt oregano, rosmarin og finthakket hvidløg, rør rundt og steg et par minutter.
  • Nu tilsætter du en dl. hvidvin og lader det bruse godt af et par minutter.
  • Tilsæt de flåede cherrytomater og lad retten simre med låg i 10 minutter. Imens brænder du peberfrugterne af.
  • Kom 2 hele peberfrugter i ovnen på 200 grader, til skindet ser godt brændt ud. Tag dem ud af ovnen og læg dem i en skål med husholdningsfilm henover. Når de er kølet af, kan du pille skindet af og skære dem i ca. 4 cm. lange strimler.
  • Nu tager du låget af og lader kyllingeretten simre videre uden låg i ca. 45 minutter. Tilsæt nu kapers og peberfrugtstrimler og lad det simre med i 10 minutter. Hvis du bruger oliven, skal de også på panden nu.
  • Server romersk kylling med bulgur, ris eller et godt hvidløgsbrød.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
324
% Daglig værdi*
Fedt
 
23
g
35
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
79
mg
26
%
Natrium
 
915
mg
40
%
Kalium
 
417
mg
12
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
20
g
40
%
Vitamin A
 
269
IU
5
%
Vitamin C
 
12
mg
15
%
Calcium
 
55
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Hvis der er meget fedt på panden, før du hælder hvidvin henover kyllingestykkerne, hælder du blot noget af fedtet ud først.

Du kan bruge friske tomater til retten, men jeg synes, at det er svært at få nok smag, da vi sjældent har helt solmodne tomater herhjemme.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Margrethe

    marts 11, 2023 at 7:38 pm

    Første gang jeg har prøvet en ret fra MadensVerden, som jeg (og familien) absolut ikke kunne lide.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required