• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Romersk kylling i en lækker sauce

Romersk kylling i en lækker sauce

Romersk kylling
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
150
SHARES
FacebookMessenger150PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 12. januar 2023 - Udgivet: 13. januar 2023

Romersk kylling er en klassisk italiensk ret. Kylling steges med bl.a. tomat, hvidvin, kapers, så du får en lækker sauce og mørt kød.

Romersk kylling hedder Pollo alla Romana på italiensk, og retten stammer oprindeligt fra Rom.

Men du vil opleve at få serveret den mange steder i Italien, og med denne opskrift kan du lave retten hjemme hos dig selv.

Saucen er fuld af smag, og kyllingekødet bliver dejlig mørt, så jeg kan kun anbefale den. Spises med bulgur, ris, pasta eller stegte kartofler.

Se også disse opskrifter:

Kylling Piccata - italiensk kylingebryst

Kylling cacciatore

Italiensk kyllingefad med tomat og parmaskinke

Italiensk kyllingesuppe med pasta og grøntsager

Opskrift på romersk kylling

Romersk kylling
Karen SenecaKaren Seneca

Romersk kylling i en lækker sauce

4.75 fra 4 stemmer
Romersk kylling er en klassisk italiensk ret. Kylling steges med bl.a. tomat, hvidvin, kapers, så du får en lækker sauce og mørt kød.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 324
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 40 g pancetta - eller bacon
  • 800 g kylling - overlår med ben
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin
  • 1 tsk rosmarin - el. en frisk kvist
  • 1 tsk oregano
  • 400 g flåede tomater - gerne cherrytomater
  • 2 stk peberfrugt - strimler
  • 1 spsk kapers
  • salt og friskkværnet peber
  • 16 stk oliven - kan udelades

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at skære pancetta/bacon i små stykker, steg dem på panden, til de har afgivet godt med fedt. Tag dem op igen.
  2. Steg nu kyllingeoverlår på panden med skindet nedad i 7-8 minutter, vend dem og steg 5 minutter. Tilsæt bacon el. pancettaen igen samt oregano, rosmarin og finthakket hvidløg, rør rundt og steg et par minutter.
  3. Nu tilsætter du en dl. hvidvin og lader det bruse godt af et par minutter.
  4. Tilsæt de flåede cherrytomater og lad retten simre med låg i 10 minutter. Imens brænder du peberfrugterne af.
  5. Kom 2 hele peberfrugter i ovnen på 200 grader, til skindet ser godt brændt ud. Tag dem ud af ovnen og læg dem i en skål med husholdningsfilm henover. Når de er kølet af, kan du pille skindet af og skære dem i ca. 4 cm. lange strimler.
  6. Nu tager du låget af og lader kyllingeretten simre videre uden låg i ca. 45 minutter. Tilsæt nu kapers og peberfrugtstrimler og lad det simre med i 10 minutter. Hvis du bruger oliven, skal de også på panden nu.
  7. Server romersk kylling med bulgur, ris eller et godt hvidløgsbrød.

Næringsindhold

Kalorier: 324kcalKulhydrater: 5gProtein: 20gFedt: 23gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.1gKolesterol: 79mgNatrium: 915mgKalium: 417mgKostfibre: 1gSukker: 3gVitamin A: 269IUVitamin C: 12mgCalcium: 55mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Hvis der er meget fedt på panden, før du hælder hvidvin henover kyllingestykkerne, hælder du blot noget af fedtet ud først.

Du kan bruge friske tomater til retten, men jeg synes, at det er svært at få nok smag, da vi sjældent har helt solmodne tomater herhjemme.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Margrethe

    marts 11, 2023 at 7:38 pm

    Første gang jeg har prøvet en ret fra MadensVerden, som jeg (og familien) absolut ikke kunne lide.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required