Romersk kylling er en klassisk italiensk ret. Kylling steges med bl.a. tomat, hvidvin, kapers, så du får en lækker sauce og mørt kød.
Romersk kylling hedder Pollo alla Romana på italiensk, og retten stammer oprindeligt fra Rom.
Men du vil opleve at få serveret den mange steder i Italien, og med denne opskrift kan du lave retten hjemme hos dig selv.
Saucen er fuld af smag, og kyllingekødet bliver dejlig mørt, så jeg kan kun anbefale den. Spises med bulgur, ris, pasta eller stegte kartofler.
Opskrift på romersk kylling
Romersk kylling i en lækker sauce
Ingredienser
- 40 gram pancetta - eller bacon
- 800 gram kylling - overlår med ben
- 2 fed hvidløg
- 1 dl hvidvin
- 1 tsk rosmarin - el. en frisk kvist
- 1 tsk oregano
- 400 gram flåede tomater - gerne cherrytomater
- 2 stk peberfrugt - strimler
- 1 spsk kapers
- salt og friskkværnet peber
- 16 stk oliven - kan udelades
Sådan gør du
- Begynd med at skære pancetta/bacon i små stykker, steg dem på panden, til de har afgivet godt med fedt. Tag dem op igen.
- Steg nu kyllingeoverlår på panden med skindet nedad i 7-8 minutter, vend dem og steg 5 minutter. Tilsæt bacon el. pancettaen igen samt oregano, rosmarin og finthakket hvidløg, rør rundt og steg et par minutter.
- Nu tilsætter du en dl. hvidvin og lader det bruse godt af et par minutter.
- Tilsæt de flåede cherrytomater og lad retten simre med låg i 10 minutter. Imens brænder du peberfrugterne af.
- Kom 2 hele peberfrugter i ovnen på 200 grader, til skindet ser godt brændt ud. Tag dem ud af ovnen og læg dem i en skål med husholdningsfilm henover. Når de er kølet af, kan du pille skindet af og skære dem i ca. 4 cm. lange strimler.
- Nu tager du låget af og lader kyllingeretten simre videre uden låg i ca. 45 minutter. Tilsæt nu kapers og peberfrugtstrimler og lad det simre med i 10 minutter. Hvis du bruger oliven, skal de også på panden nu.
- Server romersk kylling med bulgur, ris eller et godt hvidløgsbrød.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Hvis der er meget fedt på panden, før du hælder hvidvin henover kyllingestykkerne, hælder du blot noget af fedtet ud først.
Du kan bruge friske tomater til retten, men jeg synes, at det er svært at få nok smag, da vi sjældent har helt solmodne tomater herhjemme.
Margrethe
Første gang jeg har prøvet en ret fra MadensVerden, som jeg (og familien) absolut ikke kunne lide.