Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Romersk kylling i en lækker sauce

Romersk kylling i en lækker sauce

Romersk kylling
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
154
SHARES
FacebookMessenger154PinterestEmailSMS

Romersk kylling er en klassisk italiensk ret. Kylling steges med bl.a. tomat, hvidvin, kapers, så du får en lækker sauce og mørt kød.

Romersk kylling hedder Pollo alla Romana på italiensk, og retten stammer oprindeligt fra Rom.

Men du vil opleve at få serveret den mange steder i Italien, og med denne opskrift kan du lave retten hjemme hos dig selv.

Saucen er fuld af smag, og kyllingekødet bliver dejlig mørt, så jeg kan kun anbefale den. Spises med bulgur, ris, pasta eller stegte kartofler.

Se også disse opskrifter:

Kylling Piccata - italiensk kylingebryst

Kylling cacciatore

Italiensk kyllingefad med tomat og parmaskinke

Italiensk kyllingesuppe med pasta og grøntsager

Opskrift på romersk kylling

Romersk kylling i en lækker sauce

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Romersk kylling er en klassisk italiensk ret. Kylling steges med bl.a. tomat, hvidvin, kapers, så du får en lækker sauce og mørt kød.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 40 g pancetta (eller bacon)
  • 800 g kylling (overlår med ben)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl hvidvin
  • 1 tsk rosmarin (el. en frisk kvist)
  • 1 tsk oregano
  • 400 g flåede tomater (gerne cherrytomater)
  • 2 stk peberfrugt (strimler)
  • 1 spsk kapers
  • salt og friskkværnet peber
  • 16 stk oliven (kan udelades)

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at skære pancetta/bacon i små stykker, steg dem på panden, til de har afgivet godt med fedt. Tag dem op igen.
  2. Steg nu kyllingeoverlår på panden med skindet nedad i 7-8 minutter, vend dem og steg 5 minutter. Tilsæt bacon el. pancettaen igen samt oregano, rosmarin og finthakket hvidløg, rør rundt og steg et par minutter.
  3. Nu tilsætter du en dl. hvidvin og lader det bruse godt af et par minutter.
  4. Tilsæt de flåede cherrytomater og lad retten simre med låg i 10 minutter. Imens brænder du peberfrugterne af.
  5. Kom 2 hele peberfrugter i ovnen på 200 grader, til skindet ser godt brændt ud. Tag dem ud af ovnen og læg dem i en skål med husholdningsfilm henover. Når de er kølet af, kan du pille skindet af og skære dem i ca. 4 cm. lange strimler.
  6. Nu tager du låget af og lader kyllingeretten simre videre uden låg i ca. 45 minutter. Tilsæt nu kapers og peberfrugtstrimler og lad det simre med i 10 minutter. Hvis du bruger oliven, skal de også på panden nu.
  7. Server romersk kylling med bulgur, ris eller et godt hvidløgsbrød.

Næringsindhold

Kalorier324kcalKulhydrater5gProtein20gFedt23gMættet fedt6gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt11gTransfedt0.1gKolesterol79mgNatrium915mgKalium417mgKostfibre1gSukker3gVitamin A269IUVitamin C12mgCalcium55mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Hvis der er meget fedt på panden, før du hælder hvidvin henover kyllingestykkerne, hælder du blot noget af fedtet ud først.

Du kan bruge friske tomater til retten, men jeg synes, at det er svært at få nok smag, da vi sjældent har helt solmodne tomater herhjemme.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Margrethe skriver

    marts 11, 2023 at 7:38 pm

    Første gang jeg har prøvet en ret fra MadensVerden, som jeg (og familien) absolut ikke kunne lide.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required