Laks med peberrodscreme og dild serveres på rugbrød til påskefrokosten eller som en hurtig forret. Et hit med masser af smag.
Laks med peberrodscreme og dild tager ikke mange minutter at lave, og så har du en lækker anretning.
Peberrodscremen laves blandt andet af kvark eller skyr samt revet peberrod. Desuden er der en skefuld mayonnaise i, her kan du vælge at bruge en light-mayo, hvis du tæller kalorier.
Opskriften stammer fra Fuldkornspartnerskabet, som slår et slag for, at vi alle skal spise mere fuldkorn blandt andet på hjemmesiden fuldkorn.dk. Derfor serveres laksen selvfølgelig på rugbrød.
Opskrift på laks med peberrodscreme
Laks med peberrodscreme
Ingredienser
- 1 dl skyr - eller kvark naturel
- 1 spsk mayonnaise - fedtreduceret
- 1-3 tsk peberrod - revet
- salt og friskkværnet peber
- 100 g røget laks - i skiver
- 4 skiver rugbrød - fuldkorn
- 1 bundt dild
Fremgangsmåde
- Rør skyr, mayonnaise og friskrevet peberrod sammen. Smag peberrodscremen til med salt og peber.
- Skær laksen i seks til otte stykker og rul den sammen i en rose-form.
- Rist rugbrødet let på begge sider, og skær det derefter i halve eller kvarte.
- Top brødet med peberrodscreme og anret laksestykkerne ovenpå cremen. Pynt til sidst med dild og krydr med lidt salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Det anbefales, at vi spiser mindst 75 gram fuldkorn om dagen. Det svarer ca. til et par skiver rugbrød og en lille portion fuldkornspasta eller -ris.
Havregrød og mange andre grødtyper hører også til i fuldkornsfamilien, så det er ikke svært at følge anbefalingerne i det daglige.
Se andre gode opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: