• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Rødvinssovs - nem opskrift og trin for trin guide

Rødvinssovs - nem opskrift og trin for trin guide

billede med rødvinssovs
4.7 fra 57 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
163
SHARES
FacebookMessenger163PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. oktober 2024 - Udgivet:  30. december 2022

Indhold

  1. Opskrift
  2. Rødvinssovs
  3. Servering

Rødvinssovs er en klassisk og populær følgesvend til mange udskæringer af kød, herunder en mør oksefilet.

Og den lækre sauce med rødvin er faktisk ret nem at lave, hvor rødvin koges ind sammen med forskellige ingredienser, herunder champignon og løg.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Pebersovs
  • Whiskysauce
  • Sauce bearnaise
  • Brun sovs

Opskrift

billede med rødvinssovs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Rødvinssovs

4.72 fra 57 stemmer
Opskrift på hjemmelavet rødvinssovs lavet helt fra bunden. En lækker rødvinssauce, der koges ind med forskellige ingredienser. Nem at lave.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 372
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 stort løg - grofthakket
  • 2 fed hvidløg - let knust
  • 2-3 kviste timian
  • 3 store champignon - grofthakket
  • Lidt smør
  • 5 dl rødvin
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk oksefond - flydende og koncentreret oksefond eller kalvefond
  • sovsekulør
  • 2 tsk ribsgele
  • salt og friskkværnet peber
  • 20 g smør - koldt, i små tern

Fremgangsmåde
 

  1. Smelt lidt smør i en gryde og svits løg, hvidløg, champignon og timian i et par minutter under omrøring.
  2. Hæld rødvin på, skru ned til middelvarme og lad nu rødvinen koge ind til ca. det halve, måske lidt under. Jeg koger den gerne ind til ca. 2 deciliter, og det plejer at tage omkring en halv time. Så hav lidt tålmodighed, men det er det hele værd.
  3. Læg låg på og nu kan den stå til du skal bruge den - eller den kan laves færdig med det samme.
  4. Hæld den indkogte rødvin gennem en sigte og over i en anden gryde.
  5. Hæld piskefløde i sammen med fond og lad det koge op, lad det koge i et minuts tid.
  6. Tilsæt sovsekulør efter ønske.
  7. Kog din rødvinssovs ind til en passende konsistens.
  8. Smag til med ribsgelé, salt og friskkværnet peber.
  9. Tag gryden af varmen, og kom koldt smør i tern i. Pisk smørret ud i din rødvinssovs, og servér straks. Det hedder at montere sovsen. Efter montering må sovsen ikke koges yderligere!

Næringsindhold

Kalorier: 372kcalKulhydrater: 13gProtein: 3gFedt: 25gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.3gKolesterol: 75mgNatrium: 666mgKalium: 355mgKostfibre: 1gSukker: 6gVitamin A: 1117IUVitamin C: 10mgCalcium: 72mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige rødvinssovs - eller rødvinssauce - serveres straks, og den passer som sagt til mange forskellige slags udskæringer.

Men husk at bruge en nogenlunde god rødvin, da vinen jo netop er en vigtig del af sovsen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Søren

    april 05, 2025 at 3:17 pm

    Lækker sovs

    Svar
  2. Pia Merete Lilja Andersen

    marts 09, 2025 at 8:34 pm

    Jeg elsker jeres opskrifter ❤️ Rødvinssovsen er virkelig virkelig skøn, men syntes sidste gang, den blev lidt tyndere, end første gang, og jeg ved ikke, hvad jeg har gjort anderledes. Kan du/i komme med et godt råd/forslag? Så vil jeg være rigtig taknemmelig, og takker på forhånd.

    Hilsen
    Pia Andersen.

    PS - tænker jeg skal lave den til mine gæster i weekenden. Kan du måske nå, at svare inden da, vil det været super.
    Tak igen 😍

    Svar
  3. Mariangeles Claros

    marts 01, 2025 at 8:43 am

    Rigtig god opskrift på rødvinsovs 🙂 Tak for det.

    Svar
  4. Nicole A.H Behnke

    januar 20, 2025 at 5:41 pm

    Hej
    Jeg vil lave en hjemmelavet rødvin sovs til en Roastbeef steg her i weekenden. Hvaf rødvin vil du anbefale? Og er det virkelig nok sovs til 4 ps hvis den skal koge ind til 2 dl? Jeg vil hvertfald prøve denne opskrift og håber jeg nailer den🤞😅

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 23, 2025 at 9:46 am

      Hej Nicole
      Det lyder lækkert. Generelt: Jo bedre rødvin, jo bedre rødvinssauce. Men du behøver ikke hælde en frygtelig dyr rødvin i den.
      Hvis I er meget glade for masser af sovs, kan du med fordel lave lidt mere. Men den er meget fyldig 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Nicole A.H Behnke

        januar 23, 2025 at 1:16 pm

        Tusind tak for svar. Kan fonen stå natten over på køl, så man kan lave den dagen i forvejen? Og skal den sies først i fald?

  5. Thomas Jespersen

    december 31, 2024 at 9:59 pm

    Kan sovsen fryses?

    Svar
  6. Lone

    oktober 15, 2024 at 11:46 am

    Kan jeg lave denne uden champignon ? Skal jeg så ændre andet også😬 skal i gang i dag - håber du kan nå at svare🤞🏼

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 15, 2024 at 6:35 pm

      Hej Lone
      Ja da, det kan du sagtens, men champignon giver noget umamismag til sovsen. Men prøv bare uden, det skal nok blive fint.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Asia Tobchi

    marts 19, 2024 at 9:41 am

    Er det lige meget om det er hvide eller brune champignon ?
    Hvad bruger du til rødvins sovsen?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 19, 2024 at 10:12 am

      Hej Asia
      Du kan bruge begge dele - det betyder ikke noget 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Asia Tobchi

        marts 19, 2024 at 12:38 pm

        Okay,og tak for dine fine opskrifter,de er bare så nemme og det smager 🤝😀

  8. Vibeke

    december 27, 2023 at 10:36 pm

    I din video bruger du gastrik men det står ikke i opskriften

    Svar
  9. Bente Naundrup

    december 27, 2023 at 8:47 pm

    Kan saucen tilberedes dagen før og så blot vente med at montere med smør?

    Svar
  10. Tom Christensen

    december 29, 2021 at 6:25 pm

    Mangler du ikke at skrive at du ( set i videoen) montere med smør til sidst?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 29, 2021 at 8:23 pm

      Hej Tom
      Jo da - tak - det skriver jeg lige ind. Godt fanget!
      Alt det bedste - og godt nytår 🙂
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required