Oversigt over indhold
Rødvinssovs
Ingredienser
- 1 stort løg - grofthakket
- 2 fed hvidløg - let knust
- 2-3 kviste timian
- 3 store champignon - grofthakket
- Lidt smør
- 5 dl rødvin
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk oksefond - flydende og koncentreret oksefond eller kalvefond
- sovsekulør
- 2 tsk ribsgele
- salt og friskkværnet peber
- 20 g smør - koldt, i små tern
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Smelt lidt smør i en gryde og svits løg, hvidløg, champignon og timian i et par minutter under omrøring.
- Hæld rødvin på, skru ned til middelvarme og lad nu rødvinen koge ind til ca. det halve, måske lidt under. Jeg koger den gerne ind til ca. 2 deciliter, og det plejer at tage omkring en halv time. Så hav lidt tålmodighed, men det er det hele værd.
- Læg låg på og nu kan den stå til du skal bruge den - eller den kan laves færdig med det samme.
- Hæld den indkogte rødvin gennem en sigte og over i en anden gryde.
- Hæld piskefløde i sammen med fond og lad det koge op, lad det koge i et minuts tid.
- Tilsæt sovsekulør efter ønske.
- Kog din rødvinssovs ind til en passende konsistens.
- Smag til med ribsgelé, salt og friskkværnet peber.
- Tag gryden af varmen, og kom koldt smør i tern i. Pisk smørret ud i din rødvinssovs, og servér straks. Det hedder at montere sovsen. Efter montering må sovsen ikke koges yderligere!
Video til opskriften
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på rødvinssovs
Rødvinssovs er en klassisk og populær følgesvend til mange udskæringer af kød, herunder en mør oksefilet.
Og den lækre sauce med rødvin er faktisk ret nem at lave, hvor rødvin koges ind sammen med forskellige ingredienser, herunder champignon og løg.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Servering
Den færdige rødvinssovs - eller rødvinssauce - serveres straks, og den passer som sagt til mange forskellige slags udskæringer.
Men husk at bruge en nogenlunde god rødvin, da vinen jo netop er en vigtig del af sovsen.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Søren skriver
Lækker sovs
Pia Merete Lilja Andersen skriver
Jeg elsker jeres opskrifter ❤️ Rødvinssovsen er virkelig virkelig skøn, men syntes sidste gang, den blev lidt tyndere, end første gang, og jeg ved ikke, hvad jeg har gjort anderledes. Kan du/i komme med et godt råd/forslag? Så vil jeg være rigtig taknemmelig, og takker på forhånd.
Hilsen
Pia Andersen.
PS - tænker jeg skal lave den til mine gæster i weekenden. Kan du måske nå, at svare inden da, vil det været super.
Tak igen 😍
Mariangeles Claros skriver
Rigtig god opskrift på rødvinsovs 🙂 Tak for det.
Nicole A.H Behnke skriver
Hej
Jeg vil lave en hjemmelavet rødvin sovs til en Roastbeef steg her i weekenden. Hvaf rødvin vil du anbefale? Og er det virkelig nok sovs til 4 ps hvis den skal koge ind til 2 dl? Jeg vil hvertfald prøve denne opskrift og håber jeg nailer den🤞😅
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Nicole
Det lyder lækkert. Generelt: Jo bedre rødvin, jo bedre rødvinssauce. Men du behøver ikke hælde en frygtelig dyr rødvin i den.
Hvis I er meget glade for masser af sovs, kan du med fordel lave lidt mere. Men den er meget fyldig 🙂
Alt det bedste
Holger
Nicole A.H Behnke skriver
Tusind tak for svar. Kan fonen stå natten over på køl, så man kan lave den dagen i forvejen? Og skal den sies først i fald?
Thomas Jespersen skriver
Kan sovsen fryses?
Lone skriver
Kan jeg lave denne uden champignon ? Skal jeg så ændre andet også😬 skal i gang i dag - håber du kan nå at svare🤞🏼
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Lone
Ja da, det kan du sagtens, men champignon giver noget umamismag til sovsen. Men prøv bare uden, det skal nok blive fint.
Alt det bedste
Holger
Asia Tobchi skriver
Er det lige meget om det er hvide eller brune champignon ?
Hvad bruger du til rødvins sovsen?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Asia
Du kan bruge begge dele - det betyder ikke noget 🙂
Alt det bedste
Holger
Asia Tobchi skriver
Okay,og tak for dine fine opskrifter,de er bare så nemme og det smager 🤝😀
Vibeke skriver
I din video bruger du gastrik men det står ikke i opskriften
Bente Naundrup skriver
Kan saucen tilberedes dagen før og så blot vente med at montere med smør?
Tom Christensen skriver
Mangler du ikke at skrive at du ( set i videoen) montere med smør til sidst?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Tom
Jo da - tak - det skriver jeg lige ind. Godt fanget!
Alt det bedste - og godt nytår 🙂
Holger