Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Rødbedechips

Rødbedechips (sprøde chips af rødbede i ovn)

5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
62
SHARES
FacebookMessenger62PinterestEmailSMS
Indhold
  • Rødbedechips
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på rødbedechips
  • Noter
  • Kommentarer

Rødbedechips

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
En nem og god opskrift på rødbedechips, hvor du bager tynde skiver af rødbede i ovnen. De sprøde chips af rødbede anvendes som snacks eller tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2-3 små rødbeder
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk balsamico eller eddike
  • 1 tsk timian tørret
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, så den når at blive gennemvarm.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  3. Skræl rødbederne og skær dem derefter i tynde skiver til rødbedechips. Du kan med fordel anvende et mandolinjern. Vær OBS på, at rødbederne jo farver meget, så pas på du ikke får rødbedefarve et sted du ikke ønsker!
  4. Kom rødbedeskiverne i en skål.
  5. Tilsæt olivenolie, honning, balsamico (eller en eddike), timian og flagesalt eller groft salt.
  6. Vend det hele godt rundt, så smagsstofferne fordeles.
  7. Læg rødbedeskiverne på bagepladen. Har du mere end til en bageplade, fordeles resten selvfølgelig bare på en anden bageplade. Og da du anvender varmluft, kan du godt lave to plader rødbedechips ad gangen.
  8. Stil pladen med rødbedeskiverne ind i ovnen, og nu skal de have cirka 25 minutter, men pas på de ikke bliver for mørke. Og du kan med fordel vende skiverne ca. halvvejs.

Næringsindhold

Kalorier66kcalKulhydrater9gProtein1gFedt4gMættet fedt0.5gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt3gNatrium611mgKalium128mgKostfibre1gSukker7gVitamin A36IUVitamin C3mgCalcium9mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på rødbedechips

Rødbedechips er super nemme at lave selv, og så smager de fantastisk godt. Samtidig er rødbeden jo sund at spise.

Jeg plejer at bruge 2-3 små rødbeder til en plade, men du kan sagtens også anvende større rødbeder, og dermed lave større chips.

Bagetiden er den samme, men husk at skære rødbedeskiverne meget tynde, da de ellers er sværere at bage helt sprøde.

Og ikke to ovne varmer ens, derfor er bagetiden vejledende. Kig til dem efter 20 minutter, og følg dem derefter indtil de er sprøde. De må ikke blive for mørke.

Opskriften giver en bageplade med chips af rødbede.

Noter

De færdigbagte og sprøde rødbedeskiver kan serveres straks.

Du kan evt. drysse dem med lidt ekstra flagesalt.

Se også mine opskrifter på:

  • Hasselbach rødbeder
  • Syltede rødbeder
  • Ovnbagte rødbeder
  • Pariserbøf med rødbede
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Flemming Deichmann skriver

    maj 21, 2024 at 8:01 pm

    kan de holde sprøde til dagen efter

    Svar
  2. Tk skriver

    november 08, 2022 at 2:18 pm

    Bliver de for slattene til at spise dem dagen efter ?:)

    Svar

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required