Rød quinoasalat er verdens bedste salat blandt andet med de sunde, røde quinoa og en let dressing, der smyger sig om alle grøntsagerne.
Rød quinoasalat er en fryd for øjet, men vigtigst af alt: Den smager simpelthen så godt.
Kender du en, der ikke bryder sig særlig meget om salat, så er det her salaten, du kan servere for ham eller hende. Eller lave til dig selv, hvis du har svært ved at finde på gode blandinger.
Denne her har i al ubeskedenhed det hele. Valnødder, der giver knas, rød spidskål, som giver fylde og smag, osteflager af Grana Padano for fylde og smag og søde pæretern.
Jeg kan godt have svært ved at se morskaben i en skål salat, men når der er rød quinoa samt en masse forskellige konsistenser og smage, ja, så er det en helt anden sag.
Jeg har skrevet, at du skal koge en dl. rød quinoa i opskriften, men du behøver ikke bruge det hele.
Jeg gemmer ca. halvdelen til næste dag, for det er lige i overkanten. Men det er mindstemål i forhold til, at quinoaen skal koges.
Du kan jo også bare lave en dobbelt portion salat. Den smager nemlig også godt dagen efter.
Opskrift på rød quinoasalat med pære og valnødder
Rød quinoasalat med valnødder, avocado og pære
Ingredienser
- 1 dl quinoa - rød
- 1½ dl vand
- ½ rød spidskål - snittet
- 1 avocado - i tern
- 1 pære - i tern
- 1 dl ekstra fine ærter - friske el fra frost
- ½ dl majs - fra frost
- ½-1 dl valnødder - groft hakkede
- 15 flager Grana Padano
Dressing
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk sennep
- 1 tsk honning
- 1 spsk æblecidereddike - kan udelades
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Sæt 1½ dl. over kog. Imens skyller du quinoaen i en si. Hæld quinoa op i kogevandet og kog 15 minutter.
- Skær spidskål ud i grove eller fine strimler. Det er smag og behag. Skær pæren og avokado i tern, tag frosne fine ærter samt majs i en si og skyl med koldt vand, til de tør op.
- Blad grøntsagerne i en salatskål.
- Hak valnødderne og skær tynde flager af osten. Læg til side.
- Lav nu dressingen ved at røre ingredienserne sammen. Begynd med 2 spsk. olivenolie og smag til, når du har rørt dressingen. Nogle vil have en mere syrlig dressing, andre en skarpere smag af olivenolie, og så er der også dem, der vil synes, at der skal mere honning i.
- Når quinoaen er kogt, skyller du dem i en si og sørger for, at de er kolde, før de hældes i salaten. Tag først halvdelen og rør rundt, så kan du se, hvor meget mere du vil have i salaten. Gem resten til næste dag.
- Rør dressingen godt ind i salaten. Drys med valnødder og osteflager. Nu er din salat klar til at blive serveret. Velbekomme.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips til servering samt andre opskrifter
Server salaten til frokost med et godt brød, eller som tilbehør til aftensmaden. Du kan for eksempel lave en god grøntsagstærte eller stege nogle koteletter.
Hvis du vil have mere inspiration til salater med quinoa, kan du også tjekke disse opskrifter ud:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: