Her er min opskrift på honningglaserede koteletter, som du kan lave på ca. 10 minutter. Det er koteletter med meget mere smag end normalt.
Honningglaserede koteletter er en af mine favoritter når der skal steges svinekoteletter.
Her pensles kødet med den lækre honningmarinade nogle gange, og det giver altså kødet en virkelig god smag.
Samlet tager det kun omkring 10 minutter at lave koteletter med honningmarinade, men det afhænger selvfølgelig af tykkelsen på koteletterne.
Smider du mere tykke koteletter på panden, ja så skal de selvfølgelig have lidt længere tid.
Opskrift på honningglaserede koteletter
Ingredienser
- 4 svinekoteletter - på ca. 175 gram stykket
- 3 spiseskefulde honning
- 3 spiseskefulde soja
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 3 spiseskefulde citronsaft
- 1 spiseskefuld balsamico
- salt og friskkværnet peber
- 2 spiseskefulde smør - til stegning
- 1 deciliter portvin - kan udelades
Sådan gør du
- Koteletterne duppes tørte med et stykke køkkenrulle.
- Varm en pande op ved en god varme.
- Honning, soja, olivenolie, citronsaft og balsamico røres sammen.
- Kom et par spiseskefulde smør på den varme pande, opg når smørret netop er brust af, kommes kotelettene på.
- Honningglaserede koteletter steges i alt ca. 4 minutter på hver side, hvor de først skal have en god stegeskorpe på begge sider.
- Derefter pensles koteletterne flere gang med honningmarinaden, og krydres til sidst med salt og friskkværnet peber.
- Ønsker du lidt ekstra sky til dine koteletter med honning, kan du koge panden af med portvin og resten af marinaden. Dryppes henover koteletterne ved servering.
Næringsindhold
Tips
Du kan også tilsætte lidt frisk timian eller rosmarin til de honningglaserede koteletter - det gør dem kun endnu bedre.
Lad gerne de færdigstegte koteletter hvile 5 minutter inden servering.
Flere opskrifter med svinekoteletter:

Comments
No Comments