• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ristaffel - hyggemad med kylling, karry, ris og tilbehør

Ristaffel - hyggemad med kylling, karry, ris og tilbehør

billede med ristaffel
Ristaffel er en god omgang kylling i karry, og hertil serveres der så forskellige slags tilbehør. Det er hyggemad som alle kan lide, og især børn plejer at være ret vilde med retten. Foto. Holger Rørby Madsen, Mademsverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  8. august 2022

Del gerne:
260
SHARES
FacebookMessenger260PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Ristaffel er kylling i karrysovs, der serveres med forskelligt tilbehør. Du kan anvende ris, peanuts, banan, ærter med mere. God til børn.
  2. Opskrift på nem ristaffel
  3. Ristaffel - hyggemad med kylling, karry, ris og tilbehør
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Ristaffel er kylling i karrysovs, der serveres med forskelligt tilbehør. Du kan anvende ris, peanuts, banan, ærter med mere. God til børn.

Ristaffel er altid et hit, hvor du serverer den lækre kylling i karrysovs med masser af tilbehør.

Her i opskriften finder du en række forslag til tilbehør til ristaffel, men du kan jo selv finde på flere.

Tilbehøret serveres i små skåle, hvor man så hapser lige det man har lyst til, og det er min erfaring, at især børn er ret vilde med det koncept.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og derfor skal du også koge ris beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Kylling i karry
  • Kylling i karry i ovn
  • Boller i karry

Opskrift på nem ristaffel

billede med ristaffel

Ristaffel - hyggemad med kylling, karry, ris og tilbehør

Ristaffel er kylling i karrysovs, der serveres med forskelligt tilbehør. Du kan anvende ris, peanuts, banan, ærter med mere. God til børn.
Bedømmelse
4.6 fra 73 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3 kyllingebryst
  • 4 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 løg
  • 1 æble
  • 2 gulerødder
  • 2 dl bouillon
  • 2 dl mælk
  • citronsaft
  • majsstivelse - udrørt i koldt vand
  • salt og friskkværnet peber

Kogte ris

  • 250 g ris - Se mængde og kogetid på ris her

Tilbehør

  • 200 g ærter
  • 2 granatæbler
  • 2 bananer
  • 1 lille ananas
  • 100 g peanuts - saltede
  • 75 g rosiner
  • kokosflager - ristede

Fremgangsmåde

  • Kyllingebrystfileterne skæres i tynde strimler, der svitses af på en varm pande i lidt smør.
  • Tilsæt karry og gurkemeje og lad det svitse med et minuts tid.
  • Løg hakkes fint, æblet skæres i mindre tern og gulerødderne i tynde skiver. Kommes ved kyllingekødet.
  • Tilsæt også bouillon (2 deciliter vand og en bouillonterning) samt mælk og lidt friskpresset citronsaft.
  • Lad kyllingekødet simre i karrysovsen i cirka 15 minutter.
  • Imens gør du klar til din ristaffel. Ris koges som anvist på pakken. Ærterne får et kort opkog, kernerne tages ud af granatæblerne (se her hvordan man nemmest får kerner ud af et granatæble), bananer skæres i skiver og ananas snittes i grove tern.
  • Anret det hele i små skåle, og det samme med peanuts, rosiner og ristede kokosflager.
  • Den færdige kylling i karry smages til med salt, peber og eventuelt lidt mere karry, og derefter jævnes den med lidt majsstivelse udrørt i en smule koldt vand.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
1066
% Daglig værdi*
Fedt
 
29
g
45
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
86
mg
29
%
Natrium
 
964
mg
42
%
Kalium
 
2153
mg
62
%
Kulhydrater
 
165
g
55
%
Kostfibre
 
22
g
92
%
Sukker
 
74
g
82
%
Protein
 
49
g
98
%
Vitamin A
 
5811
IU
116
%
Vitamin C
 
159
mg
193
%
Calcium
 
214
mg
21
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så er det bare at gå ombord i den lækre ristaffel, og det er altså mad, som alle kan lide.

Og alle kan tage lige det, som de synes bedst om.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. jan weber fritsbøger

    juni 03, 2022 at 11:13 am

    opskriften ligner slet ikke den variant af ristaffel jeg kender og elsker, for det første bruger jeg svinekød, mørbrad, eller nakkefilet i tern, og for det andet mener jeg det er en dødssynd at jævne retten, det geniale er jo at risen optager smagen af kød/karry og bliver dejligt saftig, og så glemmer du at nævne et vigtigt tilbehør, nemlig smilende æg som virkelig løfter retten, jeg ved godt at der er masser af potentielt tilbehør som kan variere retten i det uendelige, men efter min mening er der nogen som er "obligatoriske" nemlig æggene, rosiner og tomater, så får man sødmen "rosiner" syren "tomat" og så den fantastiske smag af æggeblomme som helt klart løfter retten.
    og så bruger jeg også chili da jeg elsker temmelig stærk karrysmag, og ikke synes den karry man kan købe er hot nok i sig selv uanset variant.

    Svar
    • Anne Marie Hansen

      februar 24, 2023 at 5:14 pm

      Smilende æg! Jeg har fået rijsttafel mange gange på Galathea kroen i København, men aldrig med smilende æg. Det er vist din egen komponent.

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required