• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Rispapirruller – lækre vietnamesiske forårsruller

Her er alt, hvad du skal bruge for at lave de lækreste rispapirruller – også kaldet vietnamesiske forårsruller. Spis dem sammen med familie eller venner og nyd at lave jeres helt egne variationer. Foto: Charlotte Mithril
Her er alt, hvad du skal bruge for at lave de lækreste rispapirruller – også kaldet vietnamesiske forårsruller. Spis dem sammen med familie eller venner og nyd at lave jeres helt egne variationer. Foto: Charlotte Mithril

Opdateret:  18. marts 2022 - Udgivet:  25. november 2020

Del gerne:
278
SHARES
FacebookMessenger278PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Rispapirruller kaldes også vietnamesiske forårsruller og smager fantastisk med kylling og masser af sprøde grøntsager.
  2. Opskrift på rispapirruller
  3. Rispapirruller – lækre vietnamesiske forårsruller
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Hvad er rispapirruller?
  7. Dip er vigtig
  8. Gode at spise sammen
  9. Super sunde
4.8 fra 16 stemmer
Gå til opskrift

Rispapirruller kaldes også vietnamesiske forårsruller og smager fantastisk med kylling og masser af sprøde grøntsager.

Rispapirruller med kylling og masser af sprøde grøntsager er et fantastisk lækkert måltid.

De stammer oprindeligt fra Vietnam og kaldes derfor også vietnamesiske forårsruller - og er et frisk og lækkert alternativ til de mere tunge og ofte friturestegte traditionelle forårsruller.

Opskrift på rispapirruller

Her er alt, hvad du skal bruge for at lave de lækreste rispapirruller – også kaldet vietnamesiske forårsruller. Spis dem sammen med familie eller venner og nyd at lave jeres helt egne variationer. Foto: Charlotte Mithril

Rispapirruller – lækre vietnamesiske forårsruller

Rispapirruller kaldes også vietnamesiske forårsruller og smager fantastisk med kylling og masser af sprøde grøntsager
Bedømmelse
4.8 fra 16 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 25 minutter minutter
Tilberedning: 5 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Charlotte Mithril

Ingredienser

  • 12-16 ark rispapir

Stegt kylling

  • 400 g kylling - filet eller inderfilet
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk ingefær - frisk
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk olivenolie - til stegning

Grøntsager

  • ¼ spidskål
  • 4 gulerødder
  • 1 agurk
  • 2 avocado
  • 1 bakke bønnespirer
  • 1 æble
  • 125 g peanuts
  • 1 potte frisk koriander

Dip

  • sweet chilisauce
  • soja eller soja-ingefær sauce - se opskrift

Evt. soja-ingefær sauce

  • 1 dl soja
  • 1 spsk ingefær - frisk
  • ½ citron
  • 1 nip sukker

Fremgangsmåde

Stegt kylling

  • Hak hvidløg fint. Skræl og riv ingefær fint.
  • Skær kylling i mundrette strimler.
  • Varm olien op på en pande og tilsæt hvidløg og ingefær. Lad det svitse 30 sekunder og tilføj kyllingestrimlerne. Steg kyllingestrimlerne så de får en brun overflade.
  • Tilsæt soja til den varme pande og lad det stege færdigt.

Klargør alle grøntsager og kom dem i små skåle

  • Fjern stokken og skær spidskål i fine strimler, skyl evt.
  • Skyl og skær gulerødder og agurk i fine strimler.
  • Skær avocadoerne i tynde skiver.
  • Skyl bønnespirer.
  • Skyl, fjern kernehus og skær æbler i meget tynde både.
  • Hak peanuts fint.
  • Skyl koriander.
  • Lav en super nem soja-ingefær sauce eller brug blot en god soja til dine rispapirruller.
  • Anret det hele på spisebordet i små skåle. Sæt en tallerken med rispapir-ark på spisebordet sammen med en flad, rund skål med lunkent vand til at blødgøre dem i.
  • Server med sweet chilisauce og soja/soja-ingefær sauce.

Soja-ingefær sauce

  • Skræl ingefær og riv eller hak den fint.
  • Bland den med soja og saften fra ½ citron.
  • Smag til med et nip sukker.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Hvad er rispapirruller?

Rispapirruller laves af tynde, runde ark af rispapir. Rispapir laves typisk af rismel, tapiokastivelse, salt og vand.

De tynde og tørre ark af rispapir, skal blot lægges i blød i lunkent vand, til de er bløde og gennemsigtige. Derefter er det bare at fylde dem med alle dine yndlingsingredienser, rulle dem sammen og spise med en god dip.

De er altså utroligt lette at lave – du skal bare snitte en masse grøntsager, stege noget kylling og sørge for, at der er noget at dyppe dem i.

Dip er vigtig

Sørg for, at der er dip til dine rispapirruller – det giver smag og fylde til de friske grøntsager.

Du kan for eksempel lave en let soja-ingefær sauce selv, eller blot bruge soja fra flasken.

Det samme gælder en sweet chilisauce, der også kan laves selv eller købes færdiglavet på flaske.

Se hvordan du laver hjemmelavet sweet chilisauce her:

Sød chilisauce - opskrift på hjemmelavet chilisauce

Men du kan altså sagtens blot købe sojasauce og sweet chilisauce på flaske og behøver ikke lave det selv.

Gode at spise sammen

Rispapirruller er en utrolig hyggelig måde at spise sammen på med familie eller venner.

Rispapiret blødgøres direkte ved spisebordet i en skål eller et fad, og så er det bare at sidde og samle dem som man lyster. Børn elsker at lave deres rispapirruller selv, hvor de kan bestemme præcist, hvad de vil have i.

Man kunne kalde rispapirruller vor tids raclette eller fondue, hvor man kan sidde sammen omkring bordet og lave sin egen lille ret – blot i en friskere og sundere udgave.

Super sunde

Rispapirruller er en utrolig god måde at få spist en masse sunde grøntsager.

De fyldes med mager kylling og masser af friske og sprøde grøntsager, der er sprængfyldt med vitaminer, mineraler og kostfibre – og derfor er en del af de officielle kostråd.

Du kan selv vælge, hvilke grøntsager du vil have i.

Ofte anvendes gulerødder, agurk, spirer, kål og friske krydderurter. Avokado giver et lækkert cremet og blødt element og nødder giver en dejlig sprødhed og lidt at tygge i.

Her har jeg valgt lidt mere utraditionelt at komme æbler og spidskål i. Vores nordiske råvarer, giver en rigtig dejlig sprødhed og syrlig og frisk smag til rispapirrullerne.

Jeg kommer desuden friske koriander i, da jeg elsker dem! Friske koriander er dog én af de råvarer, man enten elsker eller hader. Hører du til sidstnævnte, kan du sagtens bruge andre friske krydderurter som mynte eller persille.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bodil Charlotte Jørgensen

    april 27, 2025 at 6:10 pm

    Jeg kan ikke lade være med at tænke, at jeg købte en pose Ch*ken Style Chunks, en slags fake kylling baseret på soya. Det kunne være vældig godt som erstatning for kylling for vegetarer, dem der vil drosle lidt ned på kød eller bare være mere klimabevidste og lære deres børn noget om fremtidens mad.
    Så det vil jeg helt klart prøve.

    Svar
  2. Nellie

    marts 13, 2024 at 7:40 am

    Jeg har lavet dem, med stor succes. Nem og meget velsmagende opskrift.

    Svar
  3. tina/mormormedstiletter

    november 25, 2020 at 7:32 pm

    Ihhh, nu er jeg så mega heldig at have en vietnamesisk svigerdatter, som laver de meste fantastiske forårsruller. Hun bruger f.eks. kæmperejer og noget specielt marineret, langtidssteget svinekød, som smager utroligt godt i rullerne.
    Jeg forsøger ind imellem selv at efterligne hende, men min mand er aldrig helt 'over the moon' over mit forsøg;-)

    Svar
    • Charlotte Mithril

      november 26, 2020 at 11:01 am

      Hej Tina

      Tak for din besked, hvor er du heldig at kunne få ægte og autentisk vietnamesisk mad!
      Det dejlige ved rispapirrullerne er netop, at du kan komme lige det fyld i, som du har lyst til. Rejer og svinekød er begge skønne muligheder - kun fantasien sætter grænser 🙂
      Fortsat god fornøjelse med maden.

      De bedste hilsner
      Charlotte

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required