• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Risotto med broccoli og persille - god vegetarret

Risotto med broccoli og persille - god vegetarret

En virkelig dejlig risotto med broccoli. Risottoen tilberedes på panden sammen med hønsefond og lidt mælk, og til sidst vendes letdampet broccoli i den. Foto: Guffeliguf.dk.
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMSSubscribe

Sådan laver du en lækker risotto med broccoli, der tilberedes på panden med hvidvin, hønsefond og lidt mælk. Klar på cirka 20 minutter.

Risotto med broccoli og persille er en lækker vegetarret, der kan nydes alene eller med en skål salat og et godt brød.

I opskriften har jeg udeladt parmesan, men det er en god ide at rive osten ned i en skål og servere den til maden. Så kan folk selv drysse osten ud over risottoen.

Det er nemlig ikke alle, som bryder sig om parmesansmag, derfor er det den bedste løsning.

Du kan også anvende en mildere ost som Grana Padano, hvis du vil vende risottoen i ost, inden den serveres.

Opskrift på risotto med broccoli

En virkelig dejlig risotto med broccoli. Risottoen tilberedes på panden sammen med hønsefond og lidt mælk, og til sidst vendes letdampet broccoli i den. Foto: Guffeliguf.dk.
Holger Rørby Madsen

Risotto med broccoli og persille - god vegetarret

5 fra 4 stemmer
Sådan laver du en lækker risotto med broccoli, der tilberedes på panden med hvidvin, hønsefond og lidt mælk. Klar på cirka 20 minutter.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 skalotteløg
  • 250 g risottoris - arborio
  • 0,5 dl tør hvidvin
  • 7 dl varm hønsebouillon
  • 1 dl mælk
  • 1 broccoli
  • 1 bundt persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Hak skalotteløg fint, og kom dem på en varm pande med lidt olivenolie. Lad løgene svitse et par minutter uden de tager farve.
  2. Tilsæt risotto ris og lad dem svitse et minuts tid inden du kommer hvidvin ved.
  3. Lad det lige dampe af, og hæld så lidt af den varme hønsefond ved. Den skal være varm, så den ikke sætter tilberedningen af risene i stå.
  4. Hønsefonden tilsættes løbende under tilberedningen.
  5. Lad nu risottoen småsimre møre i 18-20 minutter, hvor løbende rører lidt rundt og tilsætter hønsefond efterhånden som det næsten koger væk.
  6. Til sidst kommer du også lidt mælk i, så din risotto får en mere hvid farve.
  7. I mellemtiden damper du også broccoli, så den stadig har lidt bid. Skær broccolien i små buketter, og damp dem i letsaltet vand i et par minutter.
  8. Straks efter kommer du koldt vand i gryden, så kogningen standses øjeblikkeligt. Lad stå et minut, hæld vandet fra, og så er broccolien klar til at blive vendt med risottoen når den er klar.
  9. Vend også lidt friskhakket persille i, og smag risottoen til med salt og griskkværnet peber.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Her får du opskrifter på gode salater, du kan servere sammen med den italienske klassiker, som risotto jo er.

Middelhavssalat med halloumi, kapers og oliven

5 fra 2 stemmer
Middelhavssalat indeholder naturligvis alt det gode, man kan tænke sig fra sommerferien. Her får du en opskrift, som minder om sol og sommer.
Gå til opskrift
Middelhavssalat

Bønnesalat

4.6 fra 5 stemmer
Min opskrift på en klassisk og nem bønnesalat. Salaten laves let med grønne bønner (friske eller frosne), tomater, rødløg og mozzarella.
Gå til opskrift
billederesultat for bønnesalat med tomater og rødløg
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
italiensk bøf
Italiensk bøf→ Se opskriften
billede med et stykke gateau marcel kage
Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage→ Se opskriften
billede med svinemørbrad
Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)→ Se opskriften
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required